نقشه شوم کلاهبرداران برای یارانه بگیران / پلیس وارد عمل شد
سرهنگ علی محمد رجبی گفت: این لینکها در واقع یا حاوی بدافزار و ویروس بوده و دسترسی غیرمجاز به اطلاعات گوشی تلفن همراه کاربران ایجاد میکند یا کاربران را به سمت صفحات فیشینگ و خالی کردن حساب بانکی آنان هدایت میکند.
یارانه معیشتی، به طور متنوع و در مناسبتهای مختلف، به حساب سرپرستان خانوار واریز میشود. در هر مرحله از این فرآیند، وزارت تعاون اطلاعرسانی لازم را انجام میدهد. اخیراً، پیامکهایی درباره دریافت یارانه معیشتی دهه کرامت برای سرپرستان خانوار ارسال شده است.
کلاهبرداری به بهانه یارانه معیشتی
سرهنگ علی محمد رجبی، درباره روشهای متعدد کلاهبرداران سایبری، اظهارکرد: کلاهبرداران و مجرمان در فضای مجازی از هر بهانه، مناسبت و فرصتی برای تحقق اهداف مجرمانه خود استفاده میکنند و هربار تحت عناوینی نظیر بسته اینترنت رایگان، یارانه معیشتی، سهام عدالت و ... اقدام به ارسال لینکهای آلوده برای شهروندان کرده تا بتوانند از آنان کلاهبرداری کنند. اقدامی که با یک راهکار ساده میتوان با آن مقابله کرد و آن بیتوجهی به چنین پیامهایی است.
وی با بیان اینکه در ایام دهه کرامت نیز پیامکهایی تحت عنوان یارانه معیشتی دولت برای برخی از دارندگان تلفن همراه ارسال شده است، گفت: در انتهای این پیامها لینکی قرار گرفته که از کاربران میخواهد وارد آن شوند.
این لینکها در واقع یا حاوی بدافزار و ویروس بوده و دسترسی غیرمجاز به اطلاعات گوشی تلفن همراه کاربران ایجاد میکند یا کاربران را به سمت صفحات فیشینگ و خالی کردن حساب بانکی آنان هدایت میکند.
ورود به لینکهای خبری یارانه معیشتی دهه کرامت ممنوع
رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری پلیس فتای فراجا ادامه داد: در همین راستا لازم است که کاربران توجه داشته باشند که به هیچ عنوان وارد لینکهایی که با سرشماره شخصی یا نامشخص ارسال شده نشوند و پیام را حذف کنند.
همچنین توجه داشته باشند که اگر چنین پیامی در شبکههای اجتماعی برایشان ارسال شد توجهی به آن نداشته باشند چرا که دستگاههای دولتی و ... اطلاعیههای خود را شخصا در شبکههای اجتماعی و پیامرسانها برای مردم ارسال نمیکنند. در این شرایط از مردم میخواهیم که اخبار مربوط به بستهها و یارانههای معیشتی را نیز از رسانههای رسمی پیگیری کنند.
رجبی اضافه کرد: ماموران پلیس فتا نیز نسبت به گشتزنی در فضای مجازی و بررسی گزارشهای مردمی اقدام خواهند کرد و علاوه بر مواردی که فردی که اقدام به شکایت کرده باشد، با موارد جرائم آشکار نیز برخورد خواهند کرد.
همچنین در هفته های گذشته، همزمان با اعلام برنامههای جدید دولت درباره طرح کالابرگ الکترونیکی و یارانه نقدی، ما شاهد ارسال پیامکهای جعلی در مورد یارانه از شمارههای ناشناس بودیم.
بهعنوان مثال یکی از این پیامکها در ادامه قابل مشاهده است.
در پیامک زیر از مخاطب خواسته شده است برای مشاهده یارانه معیشتی از طریق لینکی که در داخل پیامک قرار داده شده است، پیگیری انجام شود، این درحالی است که بهوضوح یک لینک مشکوک با آدرسی نامعتبر در این پیامکها قرار داده شده است که احتمالاً هدف ارسالکنندگان آن سودجویی از مردم است.
از سوی دیگر باید به این نکته نیز باید توجه داشت که بعد از اردیبهشت ۱۴۰۱ و حذف ارز ۴۲۰۰تومانی، یارانه معیشتی که از سال ۱۳۹۸ برقرار شده بود حذف گردید و بهصورت یکجا یارانههای نقدی ۳۰۰ و ۴۰۰ هزار تومانی به حساب یارانهبگیران واریز میشود.
پیشتر از سوی مسئولان نیروی انتظامی درخصوص لینکهای آلوده و مشکوک که در قالب پیامک ارسال میشود هشدار داده شده بود.
همچنین در جلسه روز سهشنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در صحن مجلس به بررسی جدول شماره ۱۴ لایحه بودجه ۱۴۰۳ کل کشور (بخش دوم- جداول) با عنوان «جدول منابع و مصارف هدفمندسازی یارانه ها (تبصره ۸ قانون بودجه ۱۴۰۳) » پرداختند و با تصویب این جدول موافقت کردند.
یکی از اعتراضاتی که وجود دارد، مربوط به حضور فرزندان بالای ۱۸ سال و دارای شغل در خانواده است. این موضوع باعث افزایش سطح درآمد سرپرست خانوار، به عنوان مبنای دهکبندی، میشود و در نتیجه، خانوارهایی که از این ویژگی برخوردار هستند در دهک دهم قرار میگیرند.
طیبه حسینی، سخنگو سازمان هدفمندسازی یارانهها در این خصوص گفت: در خانوارهای دهک دهم افرادی هستند که به واسطه وجود یکی از فرزندان یا یکی از اعضای زیرمجموعه آنها باعث شده که آن خانواده جز دهک دهم باشند؛ به عنوان مثال فرزند بالای ۱۸ سال دارد که دارای درآمد بوده و حقوق بالاتر از سایر اعضای خانوار دارد و همین امر سبب میشود که خانوار در دهک دهم قرار گیرد.
وی اظهار کرد: خانوارهایی که دارای چنین وضعیتی هستند، میتوانند به پنجره ملی دولت مراجعه و در قسمت یارانه وارد شوند.
یارانه این افراد در سال جدید قطع می شود
حسینی افزود: فردی که درآمد بالایی دارد خود باید به سامانه وارد شود. این ورود باید با شماره موبایل به نام فرد بوده باشد. آنجا اعلام میشود که شما در دهک دهم قرار دارید. اطلاعات هویتی اعم از نام و نام خانوادگی، کد ملی، کد پستی و سایر مشخصاتی که مربوط به شخص است دیده میشود. گزینهای وجود دارد به نام اعتراض، گزینه اعتراض را زده و وارد پنجره اصلی میشوند. در پنجره اصلی دلیل اعتراض از فرد پرسیده میشود. در خصوص دلیل اعتراض، گزینههای مختلفی وجود دارد، از عدم سازش، استقلال مالی و….
سخنگو سازمان هدفمندسازی یارانهها گفت: فرزندی که بالای ۱۸ سال بوده و استقلال مالی دارد و… مثلاً گزینه استقلال مالی را انتخاب میکند. شماره شبا خودش را وارد و ثبت میکند. وقتی این اطلاعات در سیستم خانوار در سیستم سامانه هدفمندسازی یارانهها بهروزرسانی میشود این فرد طبق درخواست شخصی خود از خانوار اصلی خود جدا میشود. به این ترتیب پدر و مادر یا هر کس دیگری که زیرمجموعه است و نخواسته که جدا شود جداگانه دهک بندی میشوند. بنابراین اگر فرد مورد نظر سبب قرار گرفتن خانواده در دهک دهم شده باشد با جدا شدن، مشکل خانوار حل شده و خانوار مجدد به جمع یارانه بگیران اضافه میشود. در ادامه فقط این فرد است که به عنوان دهک دهم یارانه وی حذف میشود.
طبق قانون بودجه ۱۴۰۲ بند (د) تبصره ۱۷ وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مکلف است هر شش ماه یک بار دهک درآمدی خانوارها را بهروزرسانی کند و براساس رفتار مالی افراد و شاخصهای مختلف رفاهی تغییرات حاصل میشود.
بر این اساس، دهکهای درآمدی از بعد خانواری خارج و به صورت «نفری» دهکبندی میشوند تا فاصله دهکها رُند و ساده شود. در گام دوم نیز آنها به صورت «صدک» آورده میشوند تا تحلیل بین دهکها ریزتر و دقیقتر بررسی شوند؛ از همین رو هر دهک درآمدی تبدیل به ۱۰ قسمت و صدک میشود. با اجرای صدکبندی، ۷۹ میلیون و ۶۰۰ هزار ایرانی یارانهبگیر (حدود ۸۰ میلیون ایرانی) در این چرخه صدکبندی میچرخند.
ارسال نظر