گفتوگوی گسترش نیوز با معاون وزیر راه و شهرسازی؛
افزایش تسهیلات برای بافت فرسوده / دولت گام اول را برداشت
آئینی گفت: ۵ نوع تسهیلات بانکی در خصوص بافت های فرسوده وجود دارد. ما پیگیری های لازم را برای تسهیلات مربوط به موضوع بافت فرسوده انجام دادیم. معتقدم که همان نوع تسهیلاتی که برای طرح نهضت ملی لحاظ شد را می توانیم در بخش نوسازی بافت های فرسوده نیز به کار بگیریم.
نوسازی بافتهای فرسوده شهری یک مسئله مهم و پیچیده است و مسئولیت در این زمینه به عهده چندین نهاد و گروه قرار دارد. دولت به عنوان سازنده و ناظر بر سیاستهای شهرسازی و نوسازی، مسئولیت اصلی در اجرای طرحها و برنامههای نوسازی بافتهای فرسوده شهری را دارد. دولت میتواند منابع مالی لازم را برای پروژههای نوسازی فراهم کند و قوانین و مقررات مربوطه را تدوین و اجرا کند.
شهرداری نیز نقش مهمی در نوسازی بافتهای فرسوده شهری دارد. آنها مسئولیتهایی مانند برنامهریزی شهری، اجرای طرحهای نوسازی و حفاظت از شهرنشینان را بر عهده دارند. شهرداری میتواند با اعطای مجوزها و پشتیبانی مالی، انگیزههای لازم برای توسعه و نوسازی بافتهای فرسوده را به وجود آورد.
سازمانهای شهرسازی، ساختمانی و فرهنگی به عنوان نهادهای فنی و اجرایی نیز مسئولیتهایی در حوزه نوسازی بافتهای فرسوده دارند. آن ها میتوانند با ارائه مشاورههای فنی، نظارت بر پروژهها و اجرای استانداردهای شهرسازی، فرآیند نوسازی را همراهی کنند.
ساکنان و جامعه محلی نیز تاثیرگذار در نوسازی بافتهای فرسوده شهری هستند. ایجاد همکاری و اشتراکگذاری اطلاعات با ساکنین، درک نیازها، آراء آنها و مشارکت در فرآیند نوسازی، میتواند به بهبود نتایج و پذیرش بالاتر طرحهای نوسازی کمک کند.
سرمایهگذاران و توسعهدهندگان نیز در نوسازی بافتهای فرسوده شهری نقش مهمی ایفا میکنند. آن ها میتوانند با سرمایهگذاری در پروژههای نوسازی و توسعه شهری، بهبود زیرساختها و ایجاد فضاهای جدید، به نوسازی بافتهای فرسوده کمک کنند.
مراکز تحقیقاتی و دانشگاهها نقشی مهم در تحلیل و پژوهش در زمینه نوسازی بافتهای فرسوده دارند. آن ها میتوانند به عنوان مشاورهای فنی و علمی در طراحی و اجرای پروژههای نوسازی مشارکت کنند و راهکارهای نوآورانه را ارائه دهند.
در کل، مسئولیت در نوسازی بافتهای فرسوده شهری بر عهده یک ترکیب از نهادها، سازمانها، جامعه محلی و سرمایهگذاران است. همکاری و هماهنگی بین این نهادها و ارائه منابع مالی و فنی لازم، اساس موفقیت در فرآیند نوسازی بافتهای فرسوده شهری است. در این راستا گفت و گویی با محمد آئینی، معاون وزیر راه و شهرسازی انجام دادیم که در ادامه می خوانید.
تسهیلات بافت فرسوده افزایش پیدا می کند؟
محمد آئینی درباره سهم بازآفرینی شهری برای نوسازی ساختمان ها تا پایان سال بیان کرد: برنامه ریزی ها به نحوی صورت گرفته است که تا انتهای سال جاری، سهم بازآفرینی شهری در این بخش به مقدار قابل توجهی برسد. از مجموع ۴ میلیون واحد مسکونی، ۱۵۰ هزار واحد به بازآفرینی مربوط می شود که خوشبختانه هفتاد درصد این امر محقق شده است و به دنبال آن هستیم که تا پایان سال این رقم را بهبود ببخشیم.
او افزود: اراده لازم برای تکمیل ۴۰۰ هزار واحد وجود دارد و با همکاری سایر نهادها به این مهم دست پیدا خواهیم کرد. من بر این باور هستم که با کمک گروه های جهادی می توانیم به رکوردی بی نظیر نایل شویم و میراث خوبی برای آیندگان به جای بگذاریم.
آئینی درباره احتمال افزایش تسهیلات برای نوسازی بافت های فرسوده اظهار کرد: ۵ نوع تسهیلات بانکی در خصوص بافت های فرسوده وجود دارد. ما پیگیری های لازم را برای تسهیلات مربوط به موضوع بافت فرسوده انجام دادیم. معتقدم که همان نوع تسهیلاتی که برای طرح نهضت ملی لحاظ شد را می توانیم در بخش نوسازی بافت های فرسوده نیز به کار بگیریم.
اقدامات اساسی برای تامین مسکن
وی در ادامه خاطرنشان کرد: در برنامه هفتم توسعه نیز حمایت ها، تخفیف ها و تسهیلات لازم برای نوسازی بافت های فرسوده پیش بینی شده است که ما این اتفاق را به فال نیک می گیریم. خبرهای خوبی در راه است و برای وقوع بهترین اتفاقات باید کمی صبور باشیم.
مدیر عامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در ارتباط با طرح کلید به کلید و تاثیر آن بر بازار مسکن عنوان کرد: در بخش تسهیلات، ما بحث کلید به کلید را مطرح کردیم که با استقبال خوبی نیز مواجه شده است. ما پیش از هر اقدامی، تمامی مسائل را برای مردم روشن کردیم و در رابطه با این طرح به خوبی ابهام زدایی کردیم. برای واگذاری واحد نوساز به جای بافت فرسوده، حق انتخاب به مردم دادیم و مشکلات مربوط به فاصله مسکن ها را برطرف کردیم.
آئینی در پایان اضافه کرد: ما نزدیکی واحد مسکونی نوساز را برای تحویل به مردم در نظر گرفتیم و از این بابت جای نگرانی وجود ندارد. در برنامه هفتم تمام جزییات این مسئله لحاظ شده است و بر اساس آن، قصد داریم طرح کلید به کلید را به بهترین شکل ممکن پیش ببریم. واقعیت امر آن است که مشکل بافت های فرسوده باید هرچه سریعتر حل شود و در این مسیر، طرح کلید به کلید می تواند چاره ساز باشد و خیال بخشی از جامعه را برای تامین مسکن نوساز راحت کند.
فقط حرف میزنید وعمل نمیکنید یه سر به جوادیه جنوب شهر تهران بزنید خانه های ۱۰۰ ساله ودویست ساله کلنگی وخطرناک ولی پولی برای ساخت نیست وادم های بدبخت فراموش شده در انها زندگی نمیکنند بلکه با مرگ وبدبختی دست وپنجه نرم میکنند حرف بس است یه کم هم عمل کنید فکری به این فراموش شده های بی جا ومکان وبدبخت بکنید
خانه من تو بافت فرسوده هست شهرداری همش داره پاس کاری میکنه میگه بودجه نیست