|

گفت و گوی گسترش نیوز با نمایندگان مجلس شورای اسلامی؛

افزایش ۱۰۰ درصدی اجاره بها / اجاره یک واحد ۴۰ متری آرزو شد

قانون ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره بها پس از کش و قوس های فراوان توسط مجلس شورای اسلامی تصویب شد. در خصوص اجرایی سازی این قانون، نظرات منفی و مثبت فراوانی در میان کارشناسان وجود دارد. در این گزارش به بررسی این موضوع مهم پرداختیم. با ما همراه باشید.

اقتصاد

قانون ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره بها، پس از رفت و برگشت های پرشمار میان مجلس و شورای نگهبان، در جلسه علنی روز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ توسط نمایندگان خانه ملت تصویب و در تاریخ ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ توسط شورای نگهبان تایید شد.

در ادامه و پس از ابلاغ توسط رئیس جمهور به دستگاه‌های مربوطه، این قانون وارد مرحله عملیاتی در بدنه دولت شد. در مراحل بعدی، این دستگاه‌ها موظف هستند در زمان مشخص شده و طبق مفاد این قانون، آیین‌نامه‌های اجرایی را تهیه، تصویب و ابلاغ کنند.

به منظور تقویت بازار اجاره، مشوق‌هایی به موجران ارائه می‌شود و شهرداری‌ها از ظرفیت خود برای شناسایی خانه‌های خالی و استفاده از هزینه‌های مالیاتی در احیای بافت‌های فرسوده شهری و ساخت خانه‌های ارزان قیمت برای افراد بی‌بضاعت استفاده می‌کنند.

همچنین، تمامی دستگاه‌های اجرایی ملزم هستند تا اطلاعات مورد نیاز را به صورت رایگان در سامانه ملی املاک و اسکان ارائه دهند و تضمین‌های اجرایی را برای جلوگیری از وارد کردن اطلاعات غیرمعتبر و خوداظهاری در سامانه ملی املاک و اسکان ارائه کنند. این سلسله اقدامات، جزء ویژگی‌های این طرح مهم به‌شمار می‌روند.

گسترش نیوز در این راستا گفت و گویی با ۳ تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی انجام داده است که در ادامه می خوانید. 

آصفری

 کمبود مسکن؛ اساسی ترین مشکل فعلی

محمدحسن آصفری، نماینده مجلس شورای اسلامی درباره تصویب قانون ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره بها و میزان تاثیرگذاری آن گفت: به باور من، اینگونه قوانین نمی تواند در بلندمدت اثر مثبت و ملموسی بر بازار داشته باشد. مادامی که مشکلات مختلف بازار مسکن، از جمله کمبود واحدهای مسکونی برطرف نشود، نمی‌توان امید چندانی به بهبود شرایط در آینده داشت. معضلات موجود با بهره گیری از ابزار دستوری حل نخواهد شد و دولت نیز باید این حقیقت آشکار را بپذیرد. 

او ادامه داد: اساسی ترین مشکل فعلی کشور در این حوزه، بحث کمبود مسکن محسوب می شود. متاسفانه دولت گذشته به وعده های خود در ارتباط با رفع چالش های متعدد بازار مسکن عمل نکرد و میراث بدی را برای دولت سیزدهم برجای گذاشت. ما امروز با آمار اسفناکی از کمبود واحدهای مسکونی مواجه هستیم و بخش بزرگی از جامعه اجاره نشین به شمار می روند. طبق آخرین آمارها، بیش از نیمی از پایتخت نشین ها مستاجر هستند که این مسئله، آمار نگران کننده‌ای به حساب می آید.

آصفری افزود: دولت باید نسبت به تامین مسکن ارزان قیمت، جدیت بیشتری به خرج دهد تا قسمتی از چالش های موجود حل شود و باری از دوش مردم برداشته شود. روش ثبت قراردادهای خرید، فروش و اجاره بایستی دستخوش تغییر شود. موارد بسیاری به گوش من رسیده است که در برخی بنگاه ها به روش غیرمجاز، اقدام به ثبت قرارداد کرده‌اند.

نماینده مردم اراک در مجلس در ادامه خاطرنشان کرد: قولنامه نویسی های زیرزمینی می تواند یک آفت برای بازار مسکن باشد و مسئولان مربوطه باید در این خصوص ورود کرده و با متخلفان برخورد قانونی کنند. امیدوارم سامانه جدید وزارت راه و شهرسازی موسوم به سامانه خودنویس بتواند مثمرثمر واقع شود و حداقل بخشی از مشکلات ثبت قراردادها را حل کند. 

رمضانعلی-سنگدوینی

مردم از اجاره یک واحد ۴۰ متری نیز عاجز هستند

رمضانعلی سنگدوینی، عضو کمیسیون انرژی مجلس در این خصوص عنوان کرد: تصویب قانون ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره بها در نوع خود اتفاق خوب و مبارکی بود و خوشبختانه این طرح پس از رفت و برگشت های بسیار به سرانجام مشخصی رسید. با این وجود، تا زمانی که اقدامات عملی در این زمینه صورت نگیرد، نمی‌توان اظهارنظر قطعی ارائه داد. به عقیده من، دولت باید به شکل کاملا جدی وارد عمل شود و برای اجرایی سازی این قانون، نهایت حساسیت، نظارت و دقت را داشته باشد. 

او در ادامه به گسترش نیوز گفت: متاسفانه اقشار کم درآمد جامعه در وضعیت بسیار بدی قرار دارند و حتی از اجاره یک واحد ۴۰ متری نیز عاجز هستند. خرید خانه به طور کامل به یک آرزوی محال تبدیل شده است و در این موضوع هیچ گونه تردیدی وجود ندارد. دولت باید فکری برای این مشکل بی‌اندیشد و شرایط معیشتی مردم را سر و سامان دهد.

سنگدوینی تصریح کرد: تمامی نگاه ها باید به سمت اقتصاد کلان کشور و ساماندهی آن معطوف باشد تا از گذر این راهکار، نتایج مثبت و ملموسی حاصل شود. واقعیت امر آن است که قدرت خرید مردم طی چند سال اخیر به شدت کاهش پیدا کرده است و طبعا با این وضعیت، مردم قادر به خرید یا اجاره مسکن موردنظرشان نیستند. در ادامه، حجم معاملات کاهش پیدا می کند و تداوم این وضعیت باعث رکود و نابسامانی بازار مسکن می شود. 

نماینده مردم گلستان در مجلس مطرح کرد: تامین مسکن جوانان، مالیات خانه های خالی، طرح های بزرگ مسکنی و تخصیص وام های مختلف، از جمله مواردی است که دولت باید در خصوص آن ها گام های عملی را بردارد. طی سه سال اخیر شاهد عملکرد مثبتی از سوی قوه مجریه نبودیم و امیدواریم که در زمان باقی مانده اتفاقات خوشایندی در حوزه مسکن رخ دهد. عدم مدیریت دولت در این بخش باعث شده تا بنگاه های معاملاتی دست به اقدامات غیرقانونی بزنند و در نتیجه قیمت مسکن با افزایش روبه رو شود.

محبی-مجلس

افزایش ۱۰۰ درصدی اجاره بها 

بهروز محبی نجم آبادی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس با اشاره به شرایط سخت مستاجران بیان کرد: تاخیر در تصویب و اجرای قانون ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره بها، مشکلات بسیاری برای مستاجران ایجاد کرد و منجر به انتقادات به حق آنان از مسئولان شد. این قانون باید با نهایت سرعت اجرایی می‌شد و رفت و برگشت های این طرح، بی دلیل و بیهوده بود. مردم متحمل ضربه های جبران ناپذیری شدند و  اجاره بها افزایش ۱۰۰ درصدی را تجربه کرد. 

او در ادامه به گسترش نیوز گفت: مجلس باید این موضوع را در دستور کار شبانه روزی خود قرار دهد و تمرکز خود را به این موضوع معطوف کند. به دلیل تاخیر به وجود آمده در اجرای قانون ساماندهی بازار زمین، مسکن و  اجاره بها، از مردم خوب کشورم عذرخواهی می کنم. من بر این باور هستم که مجلس آینده باید نظارت لازم را انجام دهد تا این طرح به بهترین شکل ممکن اجرایی شود. 

محبی در پایان اضافه کرد: بازار مسکن در وضعیت مطلوبی قرار ندارد و برای رفع ایرادات کنونی، تمامی ارگان های مربوطه باید با یکدیگر تعامل کنند تا شاهد نتایج مثبتی باشیم. مردم پرسش های زیادی از دولت دارند و باید نسبت به نگرانی ها و دغدغه های آن ها پاسخگو بود. احتمال افزایش قیمت مسکن در آینده نزدیک وجود دارد و از این رو، باید کارهای ضروری برای جلوگیری از این اتفاق صورت بگیرد.

کدخبر: 327172 سهیل مافی
  • ناشناس ارسالی در

    سلام باید قیمت منطقه گذاشته شود ومالکان هم قدرتی واس کنتور آنان بزاردچون مالکان باکمک املاک قیمت ها میزارند چون من خودم دراملاک کار می کنم مالک میکه قیمت همین ا ست واس کنتور بازرس باقدرت واختیر وبا وجد ان ومردم دوست میخواد تا مسکن درمان شود

  • ناشناس ارسالی در

    اجاره‌بها‌با‌قانون‌تعیین‌نمی‌شود‌با‌عرضه‌و‌تقاصا‌تعیین‌می‌شود‌

  • علیرضا ارسالی در

    وقتی هیچ غلطی نمیکنید ، دهنتونو ببندید ،صاحبخانه این خبر ها رو که معلومه از کجاتون درآورید میبینن به فکر دوبرابر کردن اجاره هاشون میفتن،

  • ساینا ارسالی در

    با سلام خدا رحمت کند ریس جمهور عزیز را ا یشان باز به فکر مستاجرین بودند تاره میخو استن یک کمکی در رابطه با قیمتهای اجاره ب کنند ببینیم له خواسشتون مراجع زیر دست می کنند یا نه ؟ روح بزرگ رییس جمهور وکل اف رادی که با هاشون بودند شاد خیلی غم بزرگی ه

  • ناشناس ارسالی در

    وضع قوانین غیر منطقی ضمانت اجرایی نیز نخ واهد داشت. مثل این است که در نظام جمهوری اسلامی شما بخواهید قوانین کشورهای کمونی ستی را اجرایی کنید!!!! باید دولت و نظام صورت مساله که وظیفه کمک در تامین مسکن مل ت است را پاک نکند.وضع این قوانین یعنی پا ک کردن صورت مساله و رفع مسئولیت از دولت که خود بسیار مضحک است و ملت نیک تشخیص می دهند.

  • حسن ارسالی در

    این هم مدیریت سید محرومان است که اجاره ی ک آپارتمان 40متری آرزوی خانواده ها شده ه رکس آمد و گفت بفکر محرومان هستیم بدانید دروغی بیش نیست

  • ناشناس ارسالی در

    دولت از خرید و فروش و اجاره مسکن مالیات نگیره، مبلغ اجاره ها خودبخود پایین میاد.

  • ناشناس ارسالی در

    خاک بر سر مجللس دولتی که توان عرصه یه اجاره مسکن را ندارد این همه افتابه لگن فقط سر بار چاپلوس هستن فقط یه دانشگاه چا پلوسی کم داریم


  • ناشناس ارسالی در

    هر چی اینطوری بشه به نفع مسئولین هستش/.اگه مسئولیت به فور ملت بودن نباید از خواب اینقدر دور بیدار بشن
    فقط شعار دادین توی این ۶ سال

  • ناشناس ارسالی در

    چطور مسولیین میگویند تورم کاهش یافته ما که می‌گویم تورم بالاتر رفته ولی بعضی ها فکر میکنن مردم مثل خودشان یسواد هستند میگویند کاهش یافته

  • یک ایرانی ارسالی در

    اجاره یک واحد ۴۰ متری برای یک ایرانی شده آرزو..یعنی دیگه مقدور نیست..پس این ایرا نی کی صاحب خانه خواهد شود؟؟ چند روز پیش اخبار هم گفت که، قبر هم دیگه نمیشه خرید. .حالا چکار کنیم؟

  • علی ارسالی در

    پس این همه تو‌ خبرها امد که نظارت دولت و بگیر و ببند میکنیم چی شد ؟؟؟!

  • ناشناس ارسالی در

    خدا لعنتشون کنه

  • ناشناس ارسالی در

    این از بی عرضگی دولت است که هر مالکی هر قیمتی بخواهد میگوید.ویکی دیگه اینکه چرا دولت نمیایدبه هرمستاجری که بیست سال است مستاجراست زمین نمی‌دهد.زمین به هر مستأجر ی بدهید خودش با وام بسازد

  • زهرا ارسالی در

    تورو خدا به داد مستاجر برسید من با دوتا بچه کجا برم بااین اجاره خونه ها بی انصافی صاحب خونه رسیدگی کنه دولت این همه گرونی اجاره خونه چه خبره

  • ناشناس ارسالی در

    سر مسولین دزد سلامت مردم کیلویی چند

  • علی ارسالی در

    رسانه اینترنتی گسترس ،،واقعیت رو بدور از هر گونه احساس این چند روز گذشته،،واقعا اجاره بهاء افزایش وحشتناکی کرده و اصلا ا ین آماری که برای بهبود از طرف دولت صادر شده واقعیت نداره ، متاسفانه تورم و گرانی رشد صعودی داشته و به هیچ عنوان به انداز ه سر سوزنی مشکلات معیشتی مردم بهبود نیاف ته بلکه نسبت به سال گذشته مردم فقیرتر شد ن و سفره ها خالی تر ، رشد قیمت دلار و سک ه خودرو و مسکن و اجاره و سایر از ۵۰ تا ۱ ۰۰ درصد افزایش پیدا کرده و اصلا حال روز اقشار حقوق بگیر و کارگران و بازنشستگان ل شگری و کشوری و تامین اجتماعی خوب نیست و بسیار از این خانواده ها با سیلی صورتشون رو سرخ میکنند و وضعیت نابسامانی دارند خص وصا بیشتر این اقشار مستاجر هستند و با ای ن حقوق و دستمزد بسیار پایین زندگی رو به کام این مردم تلخ کرده و آرزو دارند که رئ یس جمهور بعدی واقعا برای مردم کار کند و باید وضعیت معیشتی مردم رو ارتقاء بدهد و در لباس دین متظاهر و ریا کار نباشد،،خدا کند بعد از ۴۴ سال فردی با خواسته و سلیقه اکثریت انتخاب شود نه فردی تندرو برای اق لیت ،،واقعیت الان درد مستاجران با اجاره سنگین میباشد.

ارسال نظر

 

آخرین اخبار