فوری/ مرغ ارزان شد / آخرین آمار درباره صادرات مرغ در کشور
بر اساس تازهترین اطلاعات، قیمت انواع محصولات گوشتی در بازار کاهش یافته است: قیمت هر کیلوگرم مرغ تازه به ۷۶,۰۰۰ تومان رسیده است. قیمت مرغ منجمد به ۶۵,۷۰۰ تومان کاهش یافته است. قیمت هر کیلوگرم نیم شقه بوقلمون نیز به ۹۳,۰۰۰ تومان کاهش پیدا کرده است.این کاهش قیمتها در بخش محصولات گوشتی میتواند به نفع مصرفکنندگان باشد و دسترسی آنان به این اقلام را تسهیل کند.
طبق گزارشها، قیمت محصولات طیور طی هفتههای اخیر کاهش قابل توجهی داشته است: قیمت هر کیلوگرم مرغ تازه به ۷۶,۰۰۰ تومان کاهش یافته است. قیمت هر کیلوگرم مرغ منجمد به ۶۵,۷۰۰ تومان کاهش پیدا کرده است. قیمت هر کیلوگرم نیم شقه بوقلمون نیز به ۹۳,۰۰۰ تومان کاهش یافته است.
این کاهش قابل ملاحظه در قیمت محصولات طیور میتواند به نفع مصرفکنندگان و افزایش دسترسی آنان به این اقلام باشد.
در مجموع، بازار محصولات طیور طی هفتههای اخیر شاهد افت چشمگیر قیمتها بوده است که میتواند به بهبود وضعیت معیشتی مردم کمک کند. قیمت مرغ در سال گذشته تجربه عبور از هر کیلوگرم ۱۰۰ هزار تومان را نیز داشت.
قیمت هرشانه ۳۰ عددی تخم مرغ بسته بندی شده ۱۱۲۰۰۰ تومان به فروش میرسد در حالی که قیمت هرشانه تخم مرغ تا ۷۵ هزار تومان و زیر نرخ مصوب پایین آمده بود اما با صادرات این محصول نرخ آن به قیمت مصوب خود برگشت.
افزایش جوجه ریزی دلیل کاهش قیمت مرغ در بازار است به طوری که شرکت بازرگانی دولتی تولید مازاد را ذخیره می کند و بخشی از این تولید مازاد نیز صادر شده است.
صادرات مرغ به ۴ هزار تن رسید
حبیب اسداله نژاد اظهار داشت: بنابر آمار از ابتدای سال ۴ هزار تن مرغ به بازارهای هدف صادر شده که در برابر حجم تولید رقمی نیست.
وی گفت: تولید مرغ و جوجه ریزی در واحدهای مرغداری باید بر مبنای نیاز کشور باشد و سیاست تولید و قیمت گذاری دستوری راهگشای رفع مشکلات و تنظیم بازار نیست.
او متوسط نیاز روزانه کشور را ۷ هزار و ۵۰۰ تا ۸ هزار تن اعلام کرد و افزود: با احتساب سرانه مصرف داخل، جوجه ریزی ماهانه ۱۳۰ تا ۱۳۵ میلیون قطعه جوابگوی نیاز بازار داخل و ذخایر استراتژیک است.
اسداله نژاد درباره آخرین وضعیت صادرات مرغ گفت: علی رغم آزاد بودن و عدم محدودیت صادرات، از ابتدای سال ۴ هزار تن مرغ به بازارهای هدف صادر شده که رقمی نیست.
کارشناس صنعت طیور ادامه داد: اگر بدنبال توسعه صادرات هستیم، بحث قیمتها را باید حل کنیم تا صادرات مستمری در بازارهای جهانی داشته باشیم و از طرفی جلوی صادرات با دریافت عوارض صادراتی نباید گرفته شود. همچنین در تمام دنیا یارانه به بخش صادرات تخصیص میدهند، درحالیکه کشورما نه تنها یارانه صادراتی نمیدهد، بلکه موانع زیادی میگذارد.
او با بیان اینکه پتانسیل تولید ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تن مرغ در کشور وجود دارد، افزود: بنابر آمار سالانه ۲ میلیون و ۳۰۰ تا ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تن مرغ در کشور تولید میشود.
مدیرعامل اسبق اتحادیه مرغداران گوشتی با اشاره به علل منفی بودن تراز تجاری صنعت مرغداری گفت: بنابر آمار ۸۵ درصد نهاده دامی مورد نیاز از طریق واردات تامین میشود که با اجرای کشت فراسرزمینی و حمایت از تولیدکنندگان این بخش امکان مثبت شدن تراز تجاری وجود دارد که متاسفانه بدلیل عدم حمایت، تجار رغبتی ندارند.
ارسال نظر