حذف واردات انرژی / روسیه به خاک سیاه نشست
اتحادیه اروپا درحال مذاکراتی است که نشان می دهد احتمال حذف واردات انرژی روسیه وجود خواهد داشت.
روسیه بعد از آغاز جنگ با اوکراین، صادرات انرژی به اروپا را کاهش داده و خط لوله نورد استریم در این مکان به علت موج حملات، آسیب دیده است.
آلمان و جمهوری چک از اتحادیه اروپا میخواهند مذاکراتی را درباره نحوه حذف واردات انرژی باقی مانده این بلوک از روسیه، برگزار کند.
دیپلماتهای اروپایی گفتند آلمان که بزرگترین اقتصاد و بازار گاز اروپا است و جمهوری چک، از بروکسل میخواهند مذاکرات رده بالا - احتمالا در میان وزیران انرژی کشورهای اروپایی- را درباره نحوه پایان کامل واردات انرژی روسیه، برگزار کند.
روسیه، صادرات گاز به اروپا را از زمان آغاز حمله نظامی به اوکراین در سال ۲۰۲۲، به شدت کاهش داد و انفجار زیردریایی در شاه لولههای گازی نورد استریم که از روسیه به آلمان امتداد دارند، باعث بسته شدن این خطوط لوله شد.
اتحادیه اروپا به سرعت دست به کار شد و انرژی تجدیدپذیر و واردات گاز از منابع دیگر را جایگزین گاز روسیه کرد اما این بلوک، همچنان ۱۵ درصد از گاز خود را در سال میلادی گذشته، از روسیه وارد کرد.
طبق آمار شرکت تحلیل داده کپلر، روسیه در سال ۲۰۲۳، بیش از ۱۵.۶ میلیون تن گاز طبیعی مایع (الانجی) به بنادر اتحادیه اروپا ارسال کرد که رشد ۳۷.۷ درصدی در مقایسه با سال ۲۰۲۱ داشت که هنوز جنگ در اوکراین، آغاز نشده بود.
دیپلماتهای اتحادیه اروپا به رویترز گفتند: برلین و پراگ در نشست روز پنج شنبه وزیران انرژی کشورهای اتحادیه اروپا در بروکسل، این درخواست را مطرح خواهند کرد.
طبق سندی که پیش از این توسط رویترز مشاهده شده است، این وزیران قرار است درباره موانعی که در حذف واردات انرژی روسیه با آنها روبرو هستند، گفتوگو کنند. اعضای اتحادیه اروپا از جمله اتریش و مجارستان، به شدت به گاز روسیه، وابسته هستند.
اقدام برلین و پراگ، یکی از راههای متعددی است که اتحادیه اروپا از طریق آن تلاش کرده است حمایت کشورهای عضو را برای تحریم کامل واردات گاز از روسیه جلب کند اما مجارستان مکررا اعلام کرده است که با این اقدام، مخالفت خواهد کرد.
اتحادیه اروپا، واردات زغال سنگ روسیه و همچنین واردات نفت روسیه از راه دریا را ممنوع کرده و تنها به بعضی از کشورهای محصور در خشکی برای واردات نفت روسیه، معافیت داده است.
همچنین کشورهای اتحادیه اروپا سرگرم مذاکره درباره وضع تحریم علیه صادرات مجدد الانجی روسیه در اروپا هستند اما به دنبال ممنوعیت کامل آن نیستند.
بر اساس گزارش رویترز، این بلوک همچنین گزینه قانونی برای کشورهای اتحادیه اروپا را تائید کرده تا مانع استفاده از زیرساخت واردات گاز توسط شرکتهای روسی شود. با این حال، اسپانیا و کشورهای دیگر، ابراز نگرانی کردهاند که اگر به تنهایی این کار را انجام دهند، الانجی روسیه به سادگی به سایر بنادر اتحادیه اروپا خواهد رفت.
ارسال نظر