|

سیاست جدید برای کنترل نرخ ارز | قیمت دلار در آستانه انتخابات به کدام سو می رود؟

قیمت دلار در هفته دوم خرداد در یک روند معامله‌ای با نوسانات محدود قرار گرفت. این هفته نیمه‌تعطیلی، که سایه سیاست‌گذاری بر بازار ارز هنوز هم قابل رویت بود، بیشتر انتظاری بود تا فعال و پررونق. معامله‌گران در انتظار نتیجه نشست شورای حکام بودند و در نهایت، این شورا قطعنامه‌ای علیه برنامه اتمی ایران صادر کرد. این قطعنامه می‌تواند سیگنال افزایشی به بازار ارز ارسال کند. به همین دلیل، باید دید که بازارساز در روز شنبه چه برنامه‌ای برای مهار قیمت دلار دارد.

پیش بینی‌ها نشان می‌دهد که قیمت دلار در بازار ارز بر اساس عوامل مختلف تحت تأثیر قرار خواهد گرفت. اهمیت این پیش بینی‌ها برای اقتصاد کشور و شرکت‌ها چشم‌گیر است. پیش بینی صحیح قیمت دلار به کمک تصمیم‌گیری‌های موفق و صحیح در حوزه تجارت و اقتصاد کمک کرده و امکان داشته باشد که ضربه‌های احتمالی به اقتصاد جلوگیری شود. از این رو، درک و پیش بینی قیمت دلار از اهمیت بالایی برخوردار است و نباید نادیده گرفته شود.

ارزش دلار در بازار روزبه‌روز تاثیر قابل ملاحظه‌ای بر تحولات اقتصادی دارد. قیمت دلار نه تنها بر تجارت خارجی کشورها تأثیر می‌گذارد، بلکه بر قدرت خرید و زنجیره تأمین نیز تأثیرگذار است. دقت در پیش‌بینی و تحلیل قیمت دلار در بازارهای مالی راهبردی حیاتی برای افراد و شرکت‌هاست. 

قیمت دلار در هفته دوم خرداد که بازارها تنها چهار روز از آن فعال بودند، در روند رنج قرار داشت. معامله‌گران حضور بازارساز را با وجود نیمه‌تعطیل بودن بازارها قوی اعلام کردند. دلار در هفته اخیر در کانال هشت و ۹ کریدور پنجم نوسان داشت و در نهایت در پله‌های بالایی کانال هشتم از کریدور پنجم بسته شد.

بازار ارز در ۱۰ روز اخیر در انتظار نتیجه نشست شورای حکام و احتمال صدور قطعنامه علیه ایران بود. این اولین بار در دو سال گذشته است که چنین قطعنامه‌ای علیه تهران تصویب می‌شود. تصویب این قطعنامه در حالی اتفاق افتاد که تهران در روزهای گذشته اعلام کرده بود در صورت تصویب قطعنامه، واکنش نشان خواهد داد.

عکس‌العمل تهران به قطعنامه شورای حکام چیست؟

به اعتقاد فعالان بازارهای مالی، صرفاً صدور قطعنامه برای بازارها اهمیت ندارد و واکنش ایران به این قطعنامه مهم است. این در حالی است که رئیس سازمان انرژی اتمی طی روزهای گذشته اعلام کرده بود، در صورت اعمال فشار سیاسی یا صدور قطعنامه علیه جمهوری اسلامی ایران در شورای حکام، تهران عکس‌العمل نشان خواهد داد.

با توجه به تلاش و ارزپاشی سیاست‌گذار برای مهار قیمت دلار و انتخابات پیش رو، به نظر می‌رسد بازارساز همچنان با افزایش عرضه، قیمت را کنترل خواهد کرد. معامله‌گران، حضور بازارساز را در بازار ارز همچنان قوی‌ می‌دانند. کارشناسان اقتصادی معتقدند سیاست‌گذار توانسته به وسیله کنترل نقدینگی، افزایش‌های نرخ بهره، سیاست‌های سرکوب نرخ ارز و فروش بالاتر نفت، موفق به کنترل بازار ارز شود. آنها برای روزهای آینده، دلار را در محدوده‌های قیمتی فعلی پیش‌بینی کردند.

قیمت تتر به کانال ۵۹ هزار تومانی نزدیک شد

گفتنی است قیمت درهم روز پنجشنبه با رقم ۱۶ هزار و ۱۴۰ تومانی معامله شد. تتر روی رقم ۵۸ هزار و ۹۰۰ تومانی معامله شد و رشد ۱۵۰ تومانی داشت. پوند انگلیس با رقم ۷۵ هزار و ۱۲۰ تومانی معامله شد و یورو نیز روی رقم ۶۳ هزار ۹۵۰ تومانی ایستاد.

شایان ذکر است اسکناس و حواله دلار در مرکز مبادله ایران روز پنجشنبه ۱۷ خرداد با رشد ۱۰۰ تومانی عرضه شد. اسکناس دلار با رقم ۴۵ هزار و ۲۸۰ تومان و حواله دلار با رقم ۴۲ هزار و ۲۷۸ تومان عرضه شد.

منبع: تجارت نیوز
کدخبر: 328343

ارسال نظر