یارانه بگیران صابون به دلشان نزنند | مجلس به شایعات پایان داد
منابع هدفمند سازی یارانهها در لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ با رشدی ۱۵ درصدی به ۷۵۸ هزار میلیارد تومان افزایش یافته است؛ این در حالی است که منابع هدفمندی یارانهها در بودجه سال گذشته حدود ۶۵۹ هزار میلیارد تومان بود. این افزایش میتواند به این معنا باشد که یک خانوار ۳ نفره در سال ۱۴۰۳ مبلغ ۱ میلیون و ۳۸۰ هزارتومان یارانه نقدی دریافت خواهد کرد.
در حالی که لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ به مجلس شورای اسلامی ارائه شده و افزایش ۱۵ درصدی منابع هدفمندسازی یارانهها را پیشبینی میکند، یارانه بگیران در ایران این سوال را مطرح میکنند که آیا مبلغ یارانههایی که خانوارهای ایرانی دریافت میکنند، به همین نسبت افزایش خواهد یافت یا خیر.
منابع هدفمند سازی یارانهها در لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ با رشدی ۱۵ درصدی به ۷۵۸ هزار میلیارد تومان افزایش یافته است؛ این در حالی است که منابع هدفمندی یارانهها در بودجه سال گذشته حدود ۶۵۹ هزار میلیارد تومان بود. این افزایش میتواند به این معنا باشد که یک خانوار ۳ نفره در سال ۱۴۰۳ مبلغ ۱ میلیون و ۳۸۰ هزارتومان یارانه نقدی دریافت خواهد کرد.
نماینده مردم اسفراین در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر ضرورت تغییر نظام بودجه ریزی کشور، گفت: هدف، جراحی اقتصادی است و قرار نیست فشاری بر مردم وارد شود؛ چراکه قیمت تغییر نخواهد کرد.
هادی قوامی در رابطه اصلاح ساختار بودجه، گفت: باید اصلاح ساختاری در بحث بودجه انجام شود و این سیستم بودجه ریزی باید تغییر کند چراکه سیستم فعلی، یک «سیستم انبانی» است و با «سیستم انبانی» فقط می توان هزینه های جاری را تامین کرد و به پروژه های عمرانی و زیربنایی نمی توان پرداخت.
وی در ادامه با اشاره به احتمال تغییر میزان یارانه ها، گفت: یارانه ها بعید است تغییری داشته باشد و فعلا برنامه ای برای این مساله وجود ندارد و باید سراغ سیاست های غیر قیمتی رفت.
قوامی در خصوص وضعیت پرداخت وام ازدواج و ودیعه مسکن، اظهار داشت: باید از مسیر پول پاشی تغییر ریل داد که یک نوع اصلاح ساختار به شمار می رود؛ البته اعمال سیاستهای غیر قیمتی، بدون جراحی سفره مردم است در واقع در اینجا هدف «جراحی اقتصادی» است و قرار نیست فشاری بر مردم وارد شود. چراکه قیمتها تغییر نخواهد کرد. بنابراین با اصلاح ساختار و کنترل تورم باید کاری کرد که مردم نیازی به این وام ها نداشته باشند.
وی در ادامه این مصاحبه در خصوص اولویت های اصلی حوزه اقتصاد کشور، گفت: رفع بیکاری، تورم، توزیع ناعادلانه درآمدها و ضریب جینی، از جمله اولویت های دیگر است که باید در دستور کار قرار بگیرد. باید از ظرفیت منابع خارجی و داخلی در جهت سرمایه گذاری در تولیداتی که پتانسیل صادراتی دارند استفاده کنیم تا بتوانیم محدودیت ارزی را کاهش دهیم.
در بسیاری از کشورها، دولتها از برنامههای یارانه معیشتی برای کمک به افراد با درآمد کم استفاده میکنند. یارانه نقدی یک پرداخت مستقیم از دولت به گیرنده است که به صورت پول نقد یا از طریق کارتهای بانکی انجام میشود. این برنامهها برای کاهش فقر و تشویق بهترین استفاده از منابع جامعه، به کار میروند. بسیاری از این برنامهها از محدودیت دریافت تمایل دارند و تحت شرایط و دستورالعملهای خاصی تعیین میشوند تا به هدف موردنظر دست یابند. این برنامههای یارانه نقدی غالباً به عنوان یک پشتوانه مالی برای کسانی که به دلیل شرایط اقتصادی نیاز به کمک دارند، عمل میکنند.
در جهت بهبود عدالت اجتماعی، دولت تصمیم گرفت که سیاست یارانه نقدی را دوباره مورد بررسی قرار دهد.
طبق اعلام روند جدید، برنامه جدیدی برای دهکبندی یارانهها در حال آمادهسازی است. این تغییرات به منظور بهبود توزیع این یارانهها و رسیدن به کسانی که نیازمندهتر هستند است.
همچنین، این تصمیم منجر به بهبود روند مدیریتی و کنترل دقیقتر هزینهها خواهد شد. پیشبینی میشود که این تغییرات، گام موثری برای افزایش شفافیت و بهرهوری بیشتر از منابع مالی کشور باشد.
یارانه نقدی از سال گذشته برای دهکهای اول تا سوم ۴۰۰ هزار تومان و برای دهکهای چهارم تا نهم ۳۰۰ هزار تومان بوده و این رقم دستخوش تغییر نشده است.
یارانه نقدی برای دهکهای اول تا سوم ۴۰۰ هزار تومان و برای سایر دهکها ۳۰۰ هزار تومان است. یارانه نقدی در سالهای گذشته ۴۵ هزار تومان بود که با یارانه معیشتی بنزین ادغام شد و در نهایت یارانههای ۴۰۰ و ۳۰۰ هزار تومانی به مردم داده شد. در دو ماه اخیر همراه با یارانه نقدی یک یارانه مضاعف که مخصوص خرید کالا است نیز برای مشمولان واریز میشود.
اردیبهشت ۱۴۰۳ نیز مبلغ یارانه نقدی دهکهای مختلف ۴۰۰ و ۳۰۰ هزار تومان بود که گروه اول یارانه خود را ۲۵ اردیبهشت و گروه دوم ۳۰ اردیبهشت دریافت کردند.
حضور فرزندان خانوار بالای ۱۸ سال و شاغل در خانواده سطح درآمد پدر خانواده را به عنوان سرپرست خانوار افزایش میدهد. این امر خانوار را در دهک دهم قرار میدهد و یارانه نقدی به آنها تعلق نمیگیرد اما راهحل چیست؟
دهک بندی جمعیت کشور مبنایی برای پرداخت یارانه به خانوارها است. در حال حاضر ۹ دهک نخست دارای یارانه بوده و به خانوار دهک دهم که از خانوارهای پردرآمد کشور محسوب میشوند یارانه نقدی و کالابرگ الکترونیکی تعلق نمیگیرد. اما یکی از اعتراضهایی که وجود دارد حضور فرزندان خانوار بالای ۱۸ سال و شاغل در خانواده بوده که سطح درآمد پدر خانواده را به عنوان سرپرست خانوار افزایش میدهد و این امر سبب شده که چنین خانواری در دهک دهم قرار گیرند.
طیبه حسینی، سخنگو سازمان هدفمندسازی یارانهها در این خصوص گفت: در خانوارهای دهک دهم افرادی هستند که به واسطه وجود یکی از فرزندان یا یکی از اعضای زیر مجموعه آنها باعث شده که آن خانواده جز دهک دهم باشند؛ به عنوان مثال فرزند بالای ۱۸ سال دارد که دارای درآمد بوده و حقوق بالاتر از سایر اعضای خانوار دارد و همین امر سبب میشود که خانوار در دهک دهم قرار گیرد.
وی اظهار کرد: خانوارهایی که دارای چنین وضعیتی هستند، میتوانند به پنجره ملی دولت مراجعه و در قسمت یارانه وارد شوند.
46سال قبل ملت ایران امیدشان راقطع کردند
درود کمتر بگویید
ما خودمون دولت میشناسیم نمیخواد شما به م ا بگید آب از دستش نمیچکه کاری انجام نمید ه
یارانه آخر خط پایانه
ما جز این مملکت نیستیم و از سال ۹۷ یارانه مان قطع شده اون هم بجرم خرید یک خانه بعد ۱۹ سال مستاجری ... بنابراین کاری تنها کاری که از ما بر میاد اینه که تو هیچ انتخاباتی شرکت نمیکنیم
دولت خودش نرخ تورم رسمی سال ۴۰۲ رو ۴۷درص د اعلام کرده، یعنی ۴۷درصد از ارزش یارانه پرداختی کم شده، ولی دولتیان یا افتخار م یگن یارانه نقدی افزایش نخواهد یافت، یحتم ل تا دو سال آینده، ارزش یارانه نقدی هر ن فر، به اندازه ۴ عدد پفک میشه!!!
یعنی خودتان داریدتبعیض راتبلیغ میکنیدارقامی کهدردهک بندی تعیین شده بدین شرح است که تا دهک سوم جهارصدهزارتومان وازدهک چهارم تا اخرین دهک که دهم هست یارانه های سیصدهزارتومانی تعیین شده درحالیکه اساس تغیین دهک بندی هابراساس درامدخانواده هاستداگرقراربوده دهک چهارم همان دهک نهم کههردودهک ۳۰۰تومن یارانه میگیرندشرایطشان یکی باشددیگرتعیین دهک لازم نبوده برچه اساس بایددهک چهارم همان مبلغی رابگیردکه دهکنهم میگیرد!!!این خوداولین بنای کجی هست که تاثریاکج خواهدرفت !ظاهرا طبق این فرمول دراینحااصلاح طلب همان اصولگراست