مانع بزرگ صعود نفت | بازار انرژی بهم ریخت
قیمت نفت در معاملات امروز بازار جهانی، با کاهش قیمت همراه شد.
بازار انرژی، تحت تاثیر قیمت دلار قرار گرفت و از صعوز بازماند. این دومین روز است که نفت نمی تواند وارد مسیر افزایش قیمت شود.
قیمت نفت در معاملات روز دوشنبه بازار آسیا، تحت تاثیر دلار قویتر، برای دومین روز معامله متوالی کاهش یافت.
بهای معاملات نفت برنت با ۴۰ سنت معادل ۰.۵ درصد کاهش، به ۸۴ دلار و ۸۴ سنت در هر بشکه رسید. نفت برنت روز جمعه ۰.۶ درصد کاهش داشت. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۳۹ سنت معادل ۰.۵ درصد کاهش، به ۸۰ دلار و ۳۴ سنت در هر بشکه رسید.
تونی سایکامور، تحلیلگر بازار در شرکت آی جی در این باره گفت: دلار صبح امروز افزایش یافت و به نظر میرسد پس از انتشار آمار مطلوب از شاخص مدیران خرید آمریکا در روز جمعه و نگرانیهای سیاسی در آستانه انتخابات فرانسه، نرخ بالاتری را شکسته است.
دلار قویتر، کالاهایی مانند نفت را که به این ارز قیمت گذاری می شود، برای دارندگان ارزهای دیگر، گرانتر می کند و جذابیت آنها کمتر می شود.با این حال، هر دو شاخص نفت، هفته گذشته تحت تاثیر نشانه های تقاضای قویتر برای محصولات نفتی در آمریکا که بزرگترین مصرف کننده جهان است و ادامه محدودیت عرضه اوپک پلاس، حدود ۳ درصد نزول کردند.
تحلیلگران گروه ANZ در یادداشتی نوشتند: ذخایر نفت آمریکا هفته گذشته کاهش یافت، در حالی که ذخایر بنزین برای هفتمین هفته متوالی افزایش داشت و مصرف سوخت جت به سطح سال ۲۰۱۹ بازگشت.
ریسکهای ژئوپلیتیکی در خاورمیانه که ناشی از بحران غزه است و افزایش حملات پهپادی اوکراین به پالایشگاههای نفت روسیه هم از قیمت نفت پشتیبانی کرده است.
بر اساس گزارش رویترز، آمار روز جمعه شرکت بیکرهیوز نشان داد شمار دکلهای حفاری نفت آمریکا در هفته گذشته، سه حلقه کاهش یافت و به ۴۸۵ حلقه رسید که پایینترین تعداد از ژانویه سال ۲۰۲۲ بود.
نفت بخشی از کاهش قیمتی که اوایل ژوئن پس از تصمیم تولیدکنندگان اوپک پلاس برای حذف تدریجی محدودیت عرضه اضافی از سه ماهه چهارم امسال، پیدا کرد را جبران کرده است.
نفت برنت در معاملات روز جمعه، بالای ۸۵ دلار در هر بشکه معامله شد در حالی که نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا، بالای ۸۲ دلار در هر بشکه بود که نشانه محدودتر شدن عرضه در بازارهای فیزیکی است.
بازار، تقاضای تابستانی قوی در سه ماهه سوم را پیشبینی میکند اما از این واهمه دارد که رشد مصرف سه ماهه، در سه ماهه چهارم ضعیف شود و قیمت نفت را تحت فشار نزولی قرار دهد.
اریک لی، استراتژیست انرژی جهانی سیتی، هفته گذشته به یاهو فاینانس گفت: ذخایر جهانی زیادی در سال آینده ایجاد خواهد شد. تصور میکنیم که در طول تابستان امسال، عرضه محدودتر میشود، بنابراین، قیمتها به مدت اندکی طولانیتر، در پایین تا میانه کانال ۸۰ دلار خواهند ماند. اما با نگاه به نیمه دوم سال ۲۰۲۵، میبینیم که بازار، مازاد عرضه بیشتری پیدا میکند.
سیتی انتظار دارد رشد تقاضای جهانی برای نفت آهسته شود زیرا تقاضا برای نفت با نرخ ملایمتری نسبت به تولید ناخالص داخلی رشد میکند و در واقع، پیش از پایان دهه جاری، به اوج خود میرسد.
بانک سیتی یکی از بدبینانهترین دیدگاههای کوتاه مدت و بلندمدت نسبت به قیمت و تقاضا برای نفت را دارد. به عنوان مثال، گلدمن ساکس هفته گذشته در گزارش اعلام کرد هنوز یک دهه با اوج تقاضا برای نفت فاصله داریم.
ارسال نظر