|

بحران های آموزش و پرورش در دولت چهاردهم | کسی به داد فرهنگیان می رسد؟

با پایان رقابتهای انتخاباتی و نزدیک شدن به تشکیل دولت چهاردهم، همچنین با توجه به تحلیل‌ها و راهکارهایی که کارشناسان در خصوص مسائل و چالش‌ها ارائه می‌کنند، ضروری است که برخی از مسائل اساسی وزارت آموزش و پرورش که یکی از موضوعات مهم مناظرات و وعده‌های انتخاباتی بوده، مورد بررسی و تحلیل قرار گیرد.

اقتصاد

حجت الله بنیادی، پژوهشگر نظام آموزشی و استاد دانشگاه، به اصلی‌ترین چالش‌ها و مشکلات وزارت آموزش و پرورش اشاره کرده و خواستار توجه و ورود دولت چهاردهم برای حل این مشکلات شده است که در ادامه می‌خوانید.

بنیادی ابتدا انتخاب وزیر آموزش و پرورش را یکی از مهمترین و حساسترین تصمیم‌ها و اقدامات رئیس جمهور جدید دانست و گفت: این انتخاب نشانگر  توجه رئیس جمهور به جایگاه آموزش و پرورش، فرهنگیان و نقش کلیدی آنها  در تحول و پیشرفت کشور است. بنابر اهمیت فوق العاده انتخاب و معرفی وزیر آموزش و پرورش، این انتخاب تأثیر چشمگیری بر اعتماد فرهنگیان و عموم مردم به رئیس جمهور دارد.

تاخیر در پرداخت مطالبات معلمان؛ چالشی «عادی» در آموزش و پرورش

این استاد دانشگاه ضمن بیان اینکه تأخیر در پرداخت مطالبات فرهنگیان، تأخیر در پرداخت پاداش پایان خدمت (یکسال و حتی بیشتر)، تأخیر در پرداخت حقوق نیروهای خرید خدمات و حق التدریس معلمان، تأخیر در پرداخت حق الزحمه امتحانات و... از دیگر چالش‌هایی هستند که در آموزش و پرورش به یک رویه تبدیل شد است و بعضا این پرداخت ها بعد از تجمع و اعترض معلمان پرداخت می‌شود و این ضعف تدبیر است که علاوه بر نارضایتی موجب خدشه‌دار شدن شأن و منزلت معلمان می‌شود لذا  ضرورت دارد دولت جدید در تدوین بودجه به گونه‌ای برنامه ریزی و تدبیر کند که تمام مطالبات پرسنلی معلمان همانند کارکنان سایر دستگاه‌ها به موقع و بدون تأخیر پرداخت شود و گرنه توجه به معیشت و منزلت معلم همچنان در حد یک شعار باقی خواهد ماند.

شایان ذکر است که وجود نظام رتبه‌ بندی و چشم‌ انداز ارتقا به رتبه‌ های بالاتر، انگیزه معلمان برای تلاش و فعالیت بیشتر را افزایش می‌ دهد. این امر در نهایت به ارتقای کیفیت آموزش و یادگیری دانش‌ آموزان منجر خواهد شد.

یکی از اصلی‌ ترین چالش‌ های پیش روی اجرای نظام رتبه‌ بندی معلمان، کمبود اعتبارات است. تأمین اعتبارات لازم برای پرداخت حقوق و مزایای معلمان بر اساس رتبه‌ بندی، از جمله مهم‌ترین مسائلی است که باید توسط مسئولان ذیربط مورد توجه قرار گیرد.

طرح نظام رتبه‌ بندی معلمان از جمله مهم‌ ترین تحولات سال‌ های اخیر در نظام آموزشی کشور به شمار می‌ رود. این طرح که با هدف ارتقای جایگاه و منزلت فرهنگیان و همچنین افزایش انگیزه و کارآمدی آنان در نظر گرفته شده است، در حال حاضر در مراحل اجرایی خود قرار دارد.

همچنین لازم است پیرامون همین موضوع اشاره کنیم که روز گذشته اعلام شد مشمولانی که حداقل یک سال از تأیید نهایی مرحله اول رسیدگی به پرونده آنان گذشته و کارنامه رتبه بندی آنان دارای وضعیت "عدم احراز رتبه است، مشمول ارزیابی مجدد مطابق ماده ۵ آئین نامه هستند.

پیرو بخشنامه شماره ۱۷/۷۱۰ مورخ ۲۳ خرداد ۱۴۰۳ در اجرای ماده ۵ آئین نامه اجرایی رتبه بندی معلمان (موضوع ارزیابی مجدد مشمولانی که پس از ارزیابی نخست در وضعیت عدم احراز رتبه (فاقد رتبه) قرارگرفته‌اند) و با لحاظ کردن شرایط زیر در فرآیند بارگذاری مستندات و ارزیابی مجدد جهت تعیین رتبه استحقاقی قرار می‌گیرند.

اما جای سوال دارد که دولت جدید این نظام رتبه بندی فرهنگیان را سامان خواهد داد؟

منبع: ایسنا
کدخبر: 330611

ارسال نظر

 

آخرین اخبار