|

شرط کاهش قیمت برنج در بازار | قیمت تمام شده باید اعلام شود

به گفته برخی افراد آگاه، بزرگترین صادرکننده برنج جهان ممکن است محدودیت‌های صادرات برخی از گونه‌ها را کاهش دهد تا قبل از ورود محصول جدید به بازار در ماه اکتبر، از مازاد عرضه در کشور جلوگیری کند.

اقتصاد شرط کاهش قیمت برنج در بازار | قیمت تمام شده باید اعلام شود

افرادی که تمایل داشتند ناشناس بمانند، اعلام کردند که دولت هند در حال بررسی اجازه صادرات برنج سفید است. آنها اظهار کردند که مقامات همچنین ممکن است مالیات ۲۰ درصدی بر صادرات برنج نیم‌پز و خشک را لغو کنند و به جای آن، مالیات ثابتی را برای جلوگیری از کاهش صادرات اعمال کنند.

چنین حرکتی می‌تواند پس از اقدام هند برای شروع محدود کردن فروش انواع کلیدی از سال ۲۰۲۳، به کاهش قیمت برنج آسیایی کمک کند که در ژانویه به بالاترین حد در بیش از ۱۵ سال گذشته رسید. این خبر خوبی برای برخی از کشورهای آفریقای غربی و خاورمیانه خواهد بود که برای اکثر نیازهای خود به مواد غذایی به کشور آسیای جنوبی متکی هستند.

بر اساس داده‌های دولتی این کشور، مجموع صادرات برنج هند در دو ماه اول سال مالی که از اول آوریل آغاز شد، ۲۱ درصد نسبت به سال گذشته کاهش یافت و به ۲.۹ میلیون تن رسید. برنج غیر باسماتی در مدت مشابه ۳۲ درصد کاهش یافت و به ۱.۹۳ میلیون تن رسید.

بلومبرگ گزارش کرد که سطح زیرکشت تا هشتم جولای به ۶ میلیون هکتار رسیده است که ۱۹ درصد نسبت به سال قبل افزایش یافته است.

لزوم اعلام قیمت تمام شده تولید برنج در مازندران

سید عباس حسینی روز سه شنبه در جلسه بررسی بازار مازندران با بیان این باید برای سود حداقلی شالیکاران شمالی تدابیری جدی اندیشده شود ، افزود:با توجه به اهمیت حفظ زمین های کشاورزی و تولید برنج در این خطه، باید نسبت به روش های بازاریابی و تسهیل فروش محصولات اقدام عملی کرد.

مدیر کل اقتصادی استانداری مازندران تاکید کرد که اگر جهاد کشاورزی قیمت کف کارشناسی تولید برنج را به موقع اعلام کند، به طور یقین برای تولید کننده و مصرف کننده شفاف سازی و به صرفه خواهد بود.

وی با توضیح این که مقرر شد تا با همکاری تشکل های کشاورزی برنج ، آمار درستی از تولید ، دپو و انبار و جابجایی برنج ارایه شود، تصریح کرد: بازار رسانی برنج نیز امسال با همکاری تشکل ها اطلاع رسانی می شود.

مدیرکل اقتصادی استانداری مازندران با ذکر این نکته که در این جلسه اعلام آمادگی برای تامین برنج مورد نیاز فروشگاه های زنجیره ای و دیگر نهاد های بزرگ کشور که برنج زیادی را مصرف دارند، شده است، گفت: تاکید می کنم با اعلام قیمت تمام شده برنج توسط جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت ، کف قیمت برنج مشخص خواهد شد.

حسینی به تداوم و عملی شدن مصوبه دولت رئیس جمهور شهید مبنی بر عدم تخصیص ارز ترجیحی برای واردات برنج تاکید کرد و بیان داشت: به نظر می رسد بعضی ها در صدد حذف و یا بی توجهی این مصوبه هستند.

وی تاکید کرد: مسوولان استان های شمالی برنج خیر به خصوص مازندران و گیلان این موضوع را در حمایت از کشاورزان پیگیری می کنند.

طبق آمار رسمی جهاد کشاورزی مازندران امسال ۲۱۵هزار هکتار از زمین های استان زیر کشت برنج رفته است که برداشت این محصول تا چند روز دیگر شروع می شود.

برنجکاری یکی از مهم ترین فعالیت کشاورزی در مازندران و منبع مهم درآمد کشاورزان استان است و با تولید بیش از یک میلیون تن، ۴۲ درصد برنج مورد نیاز کشور از این استان تامین می‌شود.

منبع: بازار
کدخبر: 330635

ارسال نظر

 

آخرین اخبار