|

چای به جای پول | سریلانکا پول نفت ایران را داد

سریلانکا پول نفت ایران را با صادرات چای پرداخت کرد.

اقتصاد

سریلانکا بابات خرید سوخت بدهی نسباتا زیادی را به ایران داشت و این بدهی را با صادرات چای پرداخت کرد. 

رئیس هیئت مدیره چای سریلانکا گفت این کشور ۵۵ میلیون دلار از ۲۵۰.۹ میلیون دلار بدهی خود بابت خرید سوخت از ایران را از طریق صادرات چای پرداخت کرده است.
 

رئیس هیئت مدیره چای سریلانکا گفت این کشور ۵۵ میلیون دلار از ۲۵۰.۹ میلیون دلار بدهی خود بابت خرید سوخت از ایران را از طریق صادرات چای پرداخت کرده است.

وی گفت سریلانکا طبق یادداشت تفاهمی که با ایران دارد بازپرداخت بدهی سوخت خود را از ماه اوت سال گذشته میلادی از طریق صادرات چای آغاز کرده است.

نیراج‌دی‌مل، رئیس هیئت مدیره چای سریلانکا گفت این کشور تا امروز ۵۵ میلیون دلار از بدهی خود را تسویه کرده است.

وی اضافه کرد کشورش در چهار ماه ابتدایی سال جاری میلادی ۴.۱ میلیون کیلوگرم چای به ایران صادر کرده که سه برابر بیشتر از چای صادر شده به ایران طی همین دوره در ۲۰۲۳ است.
در دسامبر ۲۰۲۱ اعلام شد ایران موافقت کرده چای سیلان سریلانکا را در عوض ۲۵۱ میلیون دلار بدهی نفتی این کشور قبول کند.

علیرضا پیمان پاک، رئیس سازمان توسعه تجارت ایران گفت:«ما در مذاکرات اخیر طی یک قرارداد مکتوب توافق کردیم ماهانه چای سریلانکا را به عنوان باز پرداخت هزینه سوخت خریداری شده از ایران دریافت کنیم».

پیمان پاک در آن زمان گفت قراردادی با سریلانکا جهت صادرات ماهانه چای به ایران برای تسویه ۲۵۱ میلیون دلار بدهی این کشور بابت نفتی که ۹ سال پیش از ایران خریداری شده بود بسته شده است.

منابع تجاری اعلام کردند واردات نفت خام آسیا از خط لوله تازه توسعه‌یافته «ترانس مانتین» کانادا در ماه سپتامبر افزایش می‌یابد؛ زیرا پالایشگاه‌های بزرگ ژاپن و کره‌ جنوبی و پالایشگاهی در برونئی نخستین محموله‌های خود از این خط لوله را در کنار پالایشگران چینی خریداری کرده‌اند.

خریدهای یادشده پس از آغاز صادرات از خط لوله توسعه‌یافته «ترانس مانتین» در ماه مه عملیاتی می‌شود، به‌طوری که جریان نفت خام از آلبرتا، محصور در خشکی، به سواحل اقیانوس آرام کانادا به روزانه ۸۹۰ هزار بشکه خواهد رسید.

این خط لوله که متعلق به دولت کاناداست، به تولیدکنندگان نفت کانادا دسترسی بیشتری به بازارهای واقع در سواحل غربی آمریکا و بازارهای آسیایی می‌دهد و در عین حال فرصتی را پیش روی پالایشگاه‌های آسیایی به‌منظور تنوع‌بخشی به مسیرهای وارداتی می‌گذارد.

مویو خو، تحلیلگر ارشد نفت خام در شرکت تحلیلی کپلر، دراین‌باره گفت: خریداران آسیایی که به عرضه ارزان گریدهای سنگین تمایل دارند، اما به نفت خام تحریم‌شده ونزوئلا دسترسی ندارند، به‌دنبال نفت خام خط لوله «ترانس مانتین» خواهند بود.

داده‌های کپلر نشان داد صادرات نفت خام این خط لوله کانادایی در ژوئن ۳۴۳ هزار بشکه در روز بوده است که روزانه ۱۸۷ هزار بشکه آن راهی چین، ۶۰ هزار بشکه راهی هند و بقیه راهی پالایشگاه‌های واقع در سواحل غربی ایالات‌متحده آمریکا شده است.

منبع: انرژی پرس
کدخبر: 331102

ارسال نظر