|

محدودیت مصرف برق | صنایع چقدر ضرر کردند؟

محدودیت مصرف برق در سال گذشته سبب کاهش تولید صنایع شده است.

اقتصاد

اعمال محدودیت در مصرف برق موجب کاهش تولید صنایع و درنتیجه ضرر بخش صنایع شده است.

صنایع کوچک و بزرگ کشور که تا پیش از این با چالش‌های زیادی دست به گریبان بودند، حالا اما با وجود ناترازی انرژی شرایط حادتری را سپری می‌کنند؛ شرایطی که باعث شده سودآوری آنها طی دو سال گذشته به طور قابل توجهی تحت تاثیر قرار گیرد.

بررسی‌های آماری نشان می‌دهد حاشیه سود خالص در صنعت فرآورده‌های نفتی، فلزات اساسی و محصولات شیمیایی تحت تاثیر ناترازی انرژی در زمستان سال ۱۴۰۲ نسبت به پاییز ۱۴۰۲ با کاهش ۱۲، ۳ و ۴ همتی و در صنعت استخراج کانه‌های فلزی با افزایش ۸ همت همراه شده است.

روند حاشیه سود خالص در ۱۲ ماهه منتهی به هر فصل نشان می‌دهد؛ سود صنایع فرآورده‌های نفتی، فلزات اساسی و محصولات شیمیایی که در تابستان ۱۴۰۱، به میزان ۱۹.۳ درصد بوده در زمستان ۱۴۰۲ به میزان ۱۴.۵ درصد کاهش یافته است.

همچنین، بررسی‌های آماری حاکی از آن است که حاشیه سود خالص این صنایع در دوره‌های سه ماهه نیز روند کاهشی داشته است.

به این ترتیب، حاشیه سود صنایع فرآورده‌های نفتی، فلزات اساسی و محصولات شیمیایی که در تابستان ۱۴۰۱ به میزان ۱۴.۵ درصد بوده در زمستان ۱۴۰۲ به حدود۱۲.۴ درصد کاهش یافته است.

اعمال محدودیت در مصرف حامل‌های انرژی برق و گاز در فصول تابستان و زمستان سال ۱۴۰۲ منجر به کاهش میزان تولید این صنایع به ترتیب به میزان ۹۹۷،۰۰۰ و ۴۱۱،۰۰۰ تن و ایجاد عدم النفعی معادل ۴ و ۲ همت شده است.

در خصوص کاهش سودآوری صنعت فرآورده‌های نفتی دو دلیل مهم مطرح است که روند نزولی میانگین نرخ جهانی نفت و ابلاغیه دستورالعمل قیمت‌گذاری نفت خام و فرآورده‌های نفتی از جمله مهمترین این دلایل است.

جدول-صنایع

از سویی دیگر؛ جدای از صنعت فرآورده‌های نفتی، سودآوری در صنعت فلزات اساسی نیز تحت تاثیر کاهش میانگین نرخ جهانی فولاد و افزایش بهای تمام شده به دلیل اعلام نرخ قطعی برق و اعمال محدودیت در مصرف انرژی گاز در طول مدت یاد شده با کاهش روبرو شده است.

محصولات شیمیایی نیز از دیگر صنایعی است که بنا به اعمال محدودیت در مصرف گاز، با کاهش حاشیه سود روبرو شده است.

منبع: سنا
کدخبر: 331542

ارسال نظر

 

آخرین اخبار