|

رونمایی از سامانه هوشمند معاملات و انبارداری فلزات گرانبها | ریسک تجارت کم می شود

سامانه هوشمند سامانه هوشمند معاملات و انبارداری فلزات گرانبها «داریک» امروز در نشستی در سندباکس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی پذیرفته شد. کلاهدوزان رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی گفت: تا پایان امسال دو حوزه دیگر به این سندباکس اضافه خواهد شد.

اقتصاد رونمایی از سامانه هوشمند معاملات و انبارداری فلزات گرانبها | ریسک تجارت  کم می شود

صبح امروز نشست خبری رونمایی از سامانه هوشمند معاملات و انبارداری فلزات گرانبها برگزار شد. امین کلاهدوزان، رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی، یکی از سخنرانان این نشست بود که ضمن اشاره به آمارهای مربوط به حجم تجارت الکترونیکی گفت: حجم تجارت الکترونیکی کشور در سال ۱۴۰۰ حدود ۲۰۰ همت بود که در سال ۱۴۰۱ به بیش از یک هزار و ۸۰۰ همت رسید. در سال ۱۴۰۲ هم این عدد به نزدیک ۳ هزار و ۲۰۰ همت رسیده است. هدف‌گذاری ما برای سال ۱۴۰۷ این است که به عدد ۹ هزار همت در حجم تجارت الکترونیکی برسیم.

رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی تاکید کرد: مسیر رسیدن به این هدف پرچالش است و مهم‌ترین بحث «چالش مقررات‌گذاری و رگولیشن در حوزه‌ای خواند که تغییرات تکنولوژی و کسب‌وکاری آن بسیار زیاد و سریع است.»   مفهوم سندباکس در کشورهای پیشرو در حوزه اقتصاد دیجیتال و تجارت الکترونیکی به گونه ای متولد شد که پاسخی به این چالش بود.

کلاهدوزان در ادامه افزود: در کشورهای پیشرو دولت‌ها به جای مقررات‌گذاری به این حوزه ورود می کنند. در حقیقت شاهد آشنایی بیشتر دولت، کسب‌و‌کارها و همکاری و تعامل بیشتر خواهیم بود. همین آشنایی و تعامل مقررات‌گذاری به گونه ای صورت می گیرد که  این سندباکس‌ها از یک سو زمینه آشنایی کسب‌وکارها با نگاه تنظیم‌گران و امر مقررات‌گذاری را فراهم می‌کنند و از سوی دیگر زمینه‌ای آشنایی تنظیم‌گران و رگولاتورها فراهم می شود. 

کلاهدوزان خاطر نشان کرد:  اولین شرکت فعال در حوزه معاملات و انبارداری طلا با هدف مقررات‌گذاری برای این حوزه و کسب‌وکارهایش در سندباکس تخصصی مرکز توسعه تجارت الکترونیکی پذیرفته شده است و تا پایان سال ۱۴۰۳ حوزه‌های دیگری هم به این سندباکس تخصصی خواهند آمد. ۷، ۸ حوزه‌ را که به هدف رشد ۹ هزار همتی حجم تجارت الکترونیکی منجر می‌شود در اولویت قرار داده‌ایم تا کسب‌وکارهای این حوزه‌ها رونق بگیرند. یکی از این حوزه‌ها حوزه معاملات و انبارداری فلزات گرانبها بود که شهریور ۱۴۰۲ مطرح شد و حالا یک شرکت در این حوزه در سندباکس تخصصی تجارت الکترونیکی پذیرفته شده و مجوز فعالیت این شرکت صادر شده است. امیدواریم تا پایان سال بتوانیم دو حوزه دیگر را هم در سندباکس داشته باشیم.

رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی گفت: حوزه‌هایی در اولویت مرکز توسعه تجارت الکترونیکی قرار گرفته‌اند که حجم تراکنش آنلاین آن‌ها صفر است. در آینده زمینه مقررات‌گذاری و فعالیت را برای این حوزه‌ها ایجاد خواهیم کرد. اولین حوزه طلا و فلزات گرانبها در سندباکس این مرکز پذیرفته شدد. حوزه‌های دیگری از جمله معاملات خودرو، بازار مسکن و مستقلات، لجستیک (حمل‌ونقل، انبارداری و بسته‌بندی) نیز در اولویت آینده است. البته طبق گفته رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی احتمالاً تا پایان امسال دو حوزه مسکن و لجستیک در سندباکس این مرکز پذیرفته خواهند داشت.

کاهش ریسک با  سندباکس‌ در حوزه فلزات گرانبها

علیرضا شاه‌میرزایی، معاونت تجارت و خدمات وزارت صمت دیگر سخنران این نشست بود. شاه‌میرزایی  گفت: ایجاد سندباکس‌‌های تخصصی موجب تضمین کافی برای حفظ دارایی‌های مردم می‌شود. با خلق پول، تورم و با سیاست‌های انقباضی، رکود ایجاد می‌شود. به نظر می‌رسد برای رفع این مشکلات راهی به‌جز ایجاد اعتبارهای مبتنی بر کالا وجود ندارد. در سال‌های گذشته و در دولت‌های قبلی مواردی از تخلف در حوزه فلزات گرانبها وجود داشت که برخی شرکت‌ها «بدون اعتبار فعالیت کرده، اصطلاحاً خالی‌فروشی کرده و به این شیوه از مردم پول گرفته بودند اما در ازای آن به خریداران طلا نداده بودند. به دلیل وقوع این تخلفات بود که اساساً هر گونه فعالیت تجارت الکترونیکی در حوزه طلا ممنوع شده بود.»

شاه‌میرزایی افزود: در حال حاضر در مرکز توسعه تجارت الکترونیکی راهکاری ارائه شده تا از وقوع این تخلفات جلوگیری شود: «ایجاد سندباکس‌ در حوزه فلزات گرانبها می‌تواند ریسک‌هایی را که در چنین معاملاتی وجود دارد کاهش دهد تا مانند تجربه‌های گذشته خالی‌فروشی اتفاق نیفتد.» همچنین طلا در انبار یکی از بانک‌ها قرار می‌گیرد و ذخیره می‌شود. علاوه بر خود سکو، شخص ثالثی مثل مرکز توسعه تجارت الکترونیکی یا بانک مورد نظر، در کنار خود پلتفرم درباره ارائه این طلا اطلاع‌رسانی می‌کنند و موجودی طلا را نشان می‌دهند تا مردم نسبت به موجودی پلتفرم اطمینان حاصل کنند و مطمئن باشند که پلتفرم مذکور خالی‌فروشی نمی‌کند. با این روش تضمین کافی برای دارایی مردم انجام می‌شود.

وی تاکید کرد: مزیت این پلتفرم این است که با استفاده از آن مردم می‌توانند با اطمینان نسبت به موجودی طلا در پلتفرم دارایی خود را تبدیل به طلا کنند تا ارزش پول و دارایی‌شان کم نشود. معاون وزیر صمت معتقد است «این سکوها می‌توانند اعتبار خرید را ایجاد کنند و با شفافیتی که دارند می‌توانند با پولشویی و فسادهای مالی در این حوزه هم مقابله کنند.»

سامانه هوشمند معاملات و انبارداری فلزات گرانبها چیست؟

عبدالرضا عسگرخانی، مدیرعامل شرکت داریک طلایی، که در سندباکس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی پذیرفته شده است در معرفی این شرکت و پلتفرم داریک گفت: پلتفرم داریک اولین پلتفرم آنلاین معاملات و انبارداری هوشمند فلزات گرانبها است. هدف ما این است که با افزایش هوش مالی و سواد مالی افراد بخشی از درآمد افراد را تبدیل به مهم‌ترین کالای سرمایه‌ای کنیم. طلا با ضریب نقدشوندگی بالایی که دارد و با توجه به این که پشتوانه پول بسیاری از کشورها است، مهم‌ترین کالای سرمایه‌ای محسوب می‌شود. بانک کارگشایی (بانک طلای ایران) انبار داریک است و افراد در این پلتفرم می‌توانند در هر ساعت از شبانه‌روز طلا بخرند و آن را به‌صورت فیزیکی تحویل بگیرند.

مدیرعامل شرکت داریک خاطر نشان کرد: سرویس‌های متنوعی هم در این پلتفرم برای کاربران در نظر گرفته شده که برای مثال می‌توانند از طلایی که در داریک خریداری کرده‌اند وام بگیرند، درآمد کسب کنند یا از سرویس‌های دیگر آن استفاده کنند. طبق مقررات تعیین‌شده برای پلتفرم‌های فعال در حوزه طلا و فلزات گرانبها، خود پلتفرم‌ها اجازه قیمت‌گذاری روی طلا را ندارند و از طریق استعلام برخط از سه بازار اصلی طلا در شهرهای تهران، اصفهان و مشهد قیمت گرفته می‌شود و میانگین قیمت این سه بازار قیمت طلا در پلتفرم را تعیین می‌کند.

 

کدخبر: 331812 شهناز صفایی

ارسال نظر

 

آخرین اخبار