|

خبر بد برای زوار اربعینی | وام اربعین منتفی شد؟

برای امسال تاکنون تسهیلات رسمی از سوی بانک‌ها برای این سفر در نظر گرفته نشده است که ممکن است یکی از دلایل اصلی آن تغییر ناخواسته دولت باشد و بانک‌ها منتظرند تا دولت جدید هرچه سریع‌تر بر سرکار حاضر شود تا بتوانند تسهیلات خود را پرداخت کنند.

اقتصاد

وام اربعین طرحی بود که در سال‌های گذشته به منظور تسهیل حضور در مراسم پیاده‌روی اربعین از سوی بانک‌ها به متقاضیان ارائه می‌شد. سفر اربعین به دلیل هزینه‌های پایین، متقاضیان زیادی را جذب می‌کند و این تسهیلات به افراد کمک می‌کرد تا جمعیت زیادی به سفر کربلا بروند. امسال نیز مردم به دنبال وام اربعین بودند تا بتوانند بخشی از هزینه‌های خود را از طریق این تسهیلات تأمین کنند.

برای امسال تاکنون تسهیلات رسمی از سوی بانک‌ها برای این سفر در نظر گرفته نشده است که ممکن است یکی از دلایل اصلی آن تغییر ناخواسته دولت باشد و بانک‌ها منتظرند تا دولت جدید هرچه سریع‌تر بر سرکار حاضر شود تا بتوانند تسهیلات خود را پرداخت کنند.

خبر خوش خاندوزی به زوار اربعینی

با این حال سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد اوایل سال جاری از اعطای تسهیلات اربعین خبر داده و اعلام کرده بود: «تمام سرپرستان خانواری که در این مراسم معنوی شرکت می‌کنند، امکان دریافت وام اربعین ۱۴۰۳ را خواهند داشت.»

بر اساس خبر وزیر اقتصاد، وام اربعین در صورت حضور سرپرست خانوار در مراسم به حساب وی واریز خواهد شد؛ از سوی دیگر یکی از اهداف اصلی از اجرای این طرح کمک به تأمین مخارج خانواده‌ها در این ایام است؛ البته ناگفته نماند اگر سرپرست خانوار در مراسم شرکت نکند، در صورتی که رضایت داشته باشد، سایر اعضا هم می‌توانند از این وام استفاده کنند.

کربلا

طبق گزارش، این تسهیلات می‌تواند شرایط لازم را برای بسیاری از خانوارها که به دلیل دغدغه مالی امکان حضور در این مراسم را ندارند، فراهم کند و بر اساس اظهارات وزارت اقتصاد، مبلغ وام اربعین متفاوت بوده و بین ۳، ۴ یا ۵ میلیون تومان خواهد بود که این میزان بستگی به شرایط خانواده دارد.

وام اربعین سال گذشته، تنها از بانک ملی در اختیار متقاضیان قرار می‌گرفت و سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور شهید دولت سیزدهم نسبت به اعطای این وام تأکیدات ویژه‌ای داشت و اعلام کرد که تسهیلات اربعین باید به صورت قرض‌الحسنه در اختیار متقاضیان قرار گیرد و پس‌از دستور رئیس جمهوری شهید بانک ملی هم اطلاعیه‌ای اعلام کرد: «با دستور ریاست محترم جمهور «تسهیلات طرح زائران اربعین حسینی» در این بانک به صورت قرض‌الحسنه پرداخت می‌گردد.

براساس این گزارش، اگر طبق روال سال گذشته این تسهیلات پرداخت شود، متقاضیان زائر سرپرست خانوار به منظور دریافت و ثبت نام وام اربعین، می‌توانند نسبت به درخواست تسهیلات در سامانه حج و زیارت (سماح) به نشانی « samah.haj.ir» اقدام کنند.

تا امروز خبری از وام اربعین نیست

البته شایان به ذکر است؛ تا به امروز اطلاعات دقیقی در رابطه با شرایط و اعطای وام اربعین از سوی دولت منتشر نشده اما با توجه به خبر اعلامی از سوی وزیر اقتصاد، ممکن است با نزدیکی به ایام اربعین حسینی اجرای این طرح از سوی سازمان‌های مربوطه مورد بررسی قرار گیرد.

براساس پیگیری‌های خبرنگار مهر از بانک مرکزی در خصوص اینکه چرا تا به امروز خبری از وام اربعین نیست، مشخص شد که متولی اجرای این طرح سازمان‌های دیگر هستند و باید به بانک مرکزی ابلاغ شود.

براساس براوردهای اولیه اگر یک نفر بخواهد زمینی به عتبات برود و یک هفته اقامت داشته باشد با توجه به اینکه هزینه خورد و خوراک و اسکان تقریباً صفر است باید هزینه حمل و نقل خود را پرداخت کند. بر این اساس به گفته مسئولان سازمان راه داری هزینه حمل یک نفر از تهران به نجف با اتوبوس مستقیم ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تا ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان خرج بر می‌دارد. همچنین تقریباً همین مقدار نیز برای بازگشت از عتبات نیاز است. البته در طول مسیر نیز اگر یک نفر بخواهد به جز نجف و کربلا به دیگر شهرهای زیارتی عراق نیز سفر کند چیزی حدود ۵۰ هزار دینار نیاز دارد که با توجه به نرخ دینار باید ۲ میلیون تومان هزینه کند. به همین دلیل امسال برای سفر اربعین که تقریباً یک هفته می‌شود هر نفر باید بین ۷ تا ۹ میلیون تومان هزینه کند.

با توجه به بالابودن این هزینه بهتر بود مانند سال گذشته بانک‌ها دست به کار شوند و بخشی یا تمام این هزینه را در قالب وام و تسهیلات به متقاضیان پرداخت می‌کردند.

منبع: مهر
کدخبر: 332605

ارسال نظر