|

پایان بی برنامه گی سامانه یکپارچه فروش خودرو | فرشته عذاب خودروسازان جمع می شود

بر اساس این گزارش ، شرکت‌های خودروساز دیگر تمایلی به عرضه خودرو در سامانه یکپارچه واردات خودرو ندارند. با توجه به اتمام فعالیت دولت سیزدهم، این شائبه مطرح می‌شود که آیا حذف تدریجی این سامانه در دستور کار قرار خواهد گرفت.

اقتصاد پایان بی برنامه گی سامانه یکپارچه فروش خودرو | فرشته عذاب خودروسازان جمع می شود

از ابتدای راه‌اندازی سامانه یکپارچه فروش خودرو، نه خودروسازان و نه خریداران تمایلی به استفاده از آن نداشته‌اند، اما به دلیل فشار وزارت صنعت، معدن و تجارت مجبور به استفاده از آن بوده‌اند. این سامانه در بدترین شرایط بازار خودرو و در زمان ریاست رضا فاطمی‌امین بر وزارت صنعت، معدن و تجارت راه‌اندازی شد و به‌نوعی یکی از بی‌برنامه‌ترین و بی‌قانون‌ترین سامانه‌های راه‌اندازی‌شده برای ساماندهی بازار خودرو بود.

اخیراً ایران خودرو اعلام کرده که فروش محصولات خود از جمله ری‌را را از هفته آینده آغاز خواهد کرد، اما این محصولات خارج از سامانه یکپارچه عرضه خواهند شد. همچنین شرکت سایپا نیز در چند مرحله از فروش اخیر خود هیچ استفاده‌ای از سامانه یکپارچه نداشته است.

حذف سامانه یکپارچه فروش خودرو به صورت پله‌ای!

سامانه یکپارچه به صورت دقیق از اسفند ۱۴۰۱ و با راه‌اندازی مرحله اول فروش خودرو، فعالیت خود را آغاز کرد. با گذشت بیش از دو سال از ثبت‌نام متقاضیان در این سامانه، هنوز هم هستند افرادی که موفق به دریافت خودروی مورد نظر نشده‌اند و در صف انتظار قرار دارند.

از سوی دیگر، خودروساز نیز با سوء‌استفاده از یکی از بندهای سامانه، اعلام می‌کند تا زمانی که هیچ پولی از سوی متقاضی به حساب خودروساز واریز نشده باشد، تولیدکنندگان هیچ تعهدی در قبال موعد تحویل خودروها ندارند. هرچند که این ادعای خودروسازان صحیح است، اما باید در نظر داشت که در این شرایط، تکلیف خریدار منتظر چیست؟

اعتراض خریداران و ناکارآمدی این سامانه باعث شد تا چند ماه پیش در جلسه کمیسیون اصل ۹۰، عباس علی‌آبادی، وزیر فعلی صمت اعلام کرد:«اعتقاد بنده این است که وزارت صمت مجری نبوده و سیاست‌گذار است. هدف این سامانه که در دوران وزیر سابق صمت راه‌اندازی شد، این بود که کمترین میزان تقلب در فروش خودرو و حداکثر نظارت صورت بگیرد. در حال حاضر بازار خودرو به سمتی حرکت می‌کند که دغدغه خرید خودرو از دوش مردم برداشته شود و خریداران به صورت مستقیم با خودروساز در ارتباط باشند.»

همین اظهارات باعث شد تا چنین برداشت شود که احتمالاً قرار است حذف سامانه یکپارچه خودرو به صورت پله‌ای صورت بپذیرد. با بی‌میلی خودروسازان جهت عرضه خودرو از طریق این سامانه نیز، فرضیه فوق تا حدود زیادی تأیید شد.

دولت چهاردهم منجی بازار خودرو می‌شود؟

با توجه به اینکه دولت مسعود پزشکیان با وعده‌هایی همچون آزادسازی واردات خودرو و ساماندهی بازار داخلی روی کار آمده است، پیش‌بینی می‌شود که سرعت واردات افزایش قابل توجهی داشته باشد. از سوی دیگر، سامانه یکپارچه نیز به دلیل مازاد تقاضا در بازار خودرو ایجاد شده بود و کارکر آن به نحوی بود تا تمامی متقاضیان با موعد تحویل‌های متفاوت نوبت‌دهی شوند.

بنابراین در صورتی که واردات خودرو سرعت گیرد، تقاضای کاذب بازار خودرو تا حد بسیاری برطرف می‌شود و نیازی به ثبت سفارش از طریق سامانه ناکارآمد یکپارچه نخواهد بود.

 

منبع: تجارت نیوز
کدخبر: 332694

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین