متقاضیان مسکن ملی مات شدند | وام ۸۰۰ میلیونی دود هوا شد!
عضو انجمن انبوه سازان مسکن اظهار کرد: عدم اعلام افزایش تسهیلات ساخت به ۸۰۰ میلیون تومان از سوی بانک مرکزی، روند اعطای وام ۵۵۰ میلیون تومانی توسط بانکها را نیز به تأخیر انداخته و موجب توقف آن شده است.
پرداخت تسهیلات ساخت مسکن یکی از اقدامات و برنامههای کلیدی است که به تقویت و تولید مسکن در کشور کمک میکند. بخش عمدهای از واحدهای نهضت ملی مسکن که در حال حاضر در حال ساخت هستند، منتظر دریافت این تسهیلات هستند. در حالی که حدود یک ماه پیش، مصوبه افزایش تسهیلات در شورای عالی مسکن به تصویب رسید، هنوز این مصوبه از سوی بانک مرکزی ابلاغ نشده است و این موضوع موجب اعتراض بسیاری از سازندگان و پیمانکاران شده است.
براساس این گزارش این در حالی است که طبق قانون جهش تولید مسکن باید بانک ها ۲۰ درصد از تسهیلات خود را به بخش مسکن پرداخت کنند و این امر خود باعث تقویت و افزایش توان تولید سازندگان می شود اما سرپیچی این موضوع خود باعث شده که دیگر سازندگان نتوانند پای کار بیایند و باقی مانده پروژه های نهضت ملی مسکن را تکمیل کنند.
کمک هزینه تأمین مسکن به حسین صباغی پاکبان پاکدست کاشانی که یک میلیارد تومان بسته مالی را به صاحبش بازگردانده بود، اختصاص یافت.
در همین زمینه صادقی عضو انجمن انبوه سازان مسکن کشور با بیان اینکه دولت و بانک مرکزی موظف هستند که پرداخت تسهیلات ساخت که در حال حاضر به ۸۰۰ میلیون تومان رسیده است را به بانک های ابلاغ کنند تا روند پرداخت تسهیلات آغاز شود گفت: این در حالی است که بانک مرکزی در این زمینه کوتاهی کرده و همکاری لازم را برای پرداخت تسهیلات انجام نمیدهد.
وی افزود: عدم پرداخت تسهیلات ساخت باعث شده که روند ساخت پروژههای نهضت ملی مسکن که در حال حاضر به ۲میلیون و ۶۰۰ هزار واحد رسیده است با کندی و در برخی از شهرها متوقف شود این در حالی است که یکی از اولویت های دولت چهاردهم از سوی مجلس آن است که باقی مانده پروژه های نهضت ملی هرچه سریعتر تحویل و زمینه برای افزایش تولید فراهم شود.
عضو انجمن انبوه سازان مسکن بیان کرد: در قانون جهش تولید مسکن تاکید شده که باید اقدام به پرداخت تسهیلات در بخش مسکن کنند اما گزارش ها از سوی سازندگان حاکی است که کمتر بانکی به این قانون پایبند باشد و همین امر خود باعث بی انگیزگی تعداد زیادی از سازندگان در بخش مسکن شده است.
او یادآور شد: بانک مرکزی باید هرچه سریعتر زمینه را برای ساخت و تکمیل پروژه های نهضت ملی مسکن فراهم کند و در این بخش هیچ کوتاهی قابل قبول نیست چراکه یکی از اصلی ترین عواملی که خود باعث می شود پروژه های نهضت ملی به تعویق بیافتد همین عدم توجه به ابلاغ مصوبه تسهیلات ۸۰۰ میلیون تومانی ساخت است.
وی افزود: متاسفانه همین عدم ابلاغ تسهیلات ۸۰۰ میلیون تومانی ساخت باعث شده که بانک ها تسهیلات ۵۵۰ میلیون تومانی را هم پرداخت نکنند.
اقساط وام جدید ۸۰۰ میلیونی مسکن مشخص شد
بانکها موظفند ۲۰ درصد سهم پرداخت خود را در بخش مسکن انجام دهند در غیر این صورت مشمول جریمه مالیاتی می شوند.
هادی عباسی در نشستی خبری درباره عملکرد وزارت راه و شهرسازی در دولت سیزدهم اظهار کرد: بر اساس ابلاغ مصوبات جلسه هجدهم شورای عالی مسکن، بحث وام ۸۰۰ میلیون تومانی توسط آقای مخبر به بانک مرکزی ابلاغ شده است. این تسهیلات به صورت پلکانی است که در دو سال اول مبلغ اقساط پنج میلیون و ۹۰۰ هزار تومان خواهد بود.
وی افزود: بانکها موظفند ۲۰ درصد سهم پرداخت خود را در بخش مسکن انجام دهند در غیر این صورت مشمول جریمه مالیاتی می شوند. البته می توانیم زمانی را برای بانکها در نظر بگیریم اگر در این فرجه تمکین نکنند جریمه اعمال می شود.
سقف مجاز افزایش اجاره بها در تهران ۲۵ درصد
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به تعیین درصد رشد اجاره بها در شهرها گفت: این جدول آماده شده و به ۳۱ مرکز استان ابلاغ شده است. در تهران این رقم ۲۵ درصد تعیین شده است. حداقل افزایش هم برای زاهدان اعمال شده که ۲۲ درصد است. حداکثر رقم نیز در یزد خواهد بود که افزایش مجاز مبلغ اجاره بها ۲۵.۲ درصد خواهد بود.
عباسی تصریح کرد: قانون به صراحت می گوید مجاز هستیم به میزان ۵۰ تا ۱۰۰ رقم تورم عمومی، سقف اجاره بها را تعیین کنیم. یعنی اگر تورم ۴۰ درصد باشد ما مجازیم بین ۲۰ تا ۴۰ درصد برای اجاره بها سقف تعیین کنیم. رقم ۲۲ تا ۲۵ درصد نیز بر اساس تورم مرکز آمار و رعایت قانون ساماندهی زمین، مسکن و اجاره بها تعیین و ابلاغ خواهد شد.
ارسال نظر