تدابیر برای مقابله با گرانفروشی بلیت اربعین | ماجرای ممنوعیت ورود اتوبوس های ایرانی به خاک عراق چیست؟
مدیر کل بازرسی وزارت راه و شهرسازی اعلام کرد: برنامهریزی شده بود که از اتوبوسهای عراقی برای انتقال زائران استفاده شود، اما از چند شب پیش وزارت کشور عراق ورود این اتوبوسها به ایران را ممنوع کرده است.
حسین مذنب در جمع خبرنگاران در خصوص بهرهبرداری از اتوبوسهای عراقی برای انتقال مستقیم زائران از تهران به نجف گفت: قرار بود از اتوبوسهای عراقی برای این منظور استفاده کنیم، اما چند شب پیش وزارت کشور عراق ورود این اتوبوسها به ایران را ممنوع اعلام کرد و از آن زمان ما درگیر این موضوع و برنامهریزیهای مربوط به آن هستیم.
وی ادامه داد: پیگیر این موضوع بودیم که مرز عبور این اتوبوسها را تغییر دهیم که اگر مرز مهران شلوغ است این اتوبوسها از مرز خسروی و پرویز خان تردد داشته باشند اما این مسائل کشور عراق هستند که به برنامهریزی های انجام شده آسیب زده است.
مدیر کل بازرسی وزارت راه و شهرسازی درباره توجیه عراق برای ممنوعیت ورود این اتوبوسها به ایران و جابهجایی زائران گفت: توجیهی که میآوردند این است که مرز مهران شلوغ و مشکلاتی ایجاد شدهاست.
وی همچنین درباره گرانفروشیهای بلیت هواپیمای اربعین با بیان اینکه با گرانفروشی بلیت هواپیما برخورد قاطع میکنیم، گفت: مسئولیت گرانفروشی بلیت بر عهده شرکت هواپیمایی است و به واسطهای هم که فروخته باشد و آن واسطه بخواهد گرانفروشی کند، ایرلاین باید پاسخگو باشد و مرجع قضایی با آن ایرلاین هم برخورد میکند.
همچنین سعید چلندری، مدیر عامل شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی در جمع خبرنگاران با اشاره به پروازهای فوق العاده اربعین اظهار داشت: ١١٨٠ پروازهای برنامهای اربعین و تا این لحظه ١١٠٠ پرواز فوقالعاده از فرودگاه امام انجام میشود و پیشبینی این است تا ١٢ شهریور تعداد پروازهای به ٣٠٠٠ افزایش پیدا کند.
وی ادامه داد: گرمای هوا باعث شده که تعداد مسافران در هر هواپیما کمتر باشد و هر هواپیما با ١٠ نفر مسافر کمتر پرواز میکند اما این محدودیت برای پروازهای بعد از ساعت ١۶ و کاهش دما اعمال نمیشود .
چلندری افزود: میانگین تاخیرات پروازهای اربعین تا به امروز حدود ١٣ دقیقه بوده است و تاخیر عملیاتی حساب میشود.
داریوش امانی معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان راهداری و حملونقل جادهای کشور در حاشیه بازدید از پایانه مرزی تمرچین با اشاره به اینکه در پایانه مرزی تمرچین طی ۲سال گذشته اقدامات خوبی در بحث توسعه زیر ساختها و مسیرهای منتهی به مرز صورت گرفته شده است، افزود: باتوجه به گرمایش هوا در مرزهای غرب و جنوبی و بهبود زیرساختهای این پایانه پیشبینی میشود امسال میزان تردد زائرین از پایانه مرزی تمرچین افزایش حداقل ۲۰درصدی داشته باشد.
رئیس سازمان راهداری و حملونقل جادهای با اشاره به اینکه طبق پیش بینی مرکز مدیریت راهها امسال بیش از ۴میلیون و ۴۰۰هزار نفر زائر اربعین خواهیم داشت، تصریح کرد: بیش از ۴میلیون و ۱۰۰هزار زائر از طریق جادهها و مرزهای زمینی و بهوسیله ناوگان اتوبوس جابهجا خواهند شد که نیاز است تعداد ناوگان حمل و نقل خود را افزایش دهیم.
وی ادامه داد: در حال حاضر برای جابهجایی این تعداد زائر به ۱۲هزار دستگاه اتوبوس نیاز است و برای پاسخگویی به نیاز مردم از ظرفیت دستگاههای مختلف و تاکسیهای اینترنتی نیز همانند سال گذشته استفاده خواهد شد.
امانی همچنین پایانه مرزی تمرچین را یک مرز اقتصادی اعلام و خاطر نشان کرد: با پیگیریهای که انجام شد در ۴سال اخیر بحث ترانزیت در این مرز رشد و رونق گرفت به طوریکه در سال گذشته شاهد رشد ۲۶۰درصدی ترانزیت نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته بودیم، همچنین در ۴ماهه سال جاری نیز شاهد رشد ۷۶۰درصدی ترانزیت نسبت به مدت زمان مشابه سال قبل هستیم.
وی با اشاره به اینکه مرزها گلوگاههای کشور محسوب میشوند، خاطر نشان کرد: طبق فرموده رهبر انقلاب یکی از اولویتهای سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران، ارتباط و تعامل سازنده با همسایگان است و در همین راستا در ۴ماهه سال جاری ۶میلیون تن جابهجایی کالا در کل کشور ثبت شد که نسبت به مدت زمان سال گذشته خود ۷۰درصد رشد دارد همچنین طبق برنامه ریزی این میزان جابهجایی تا پایان سال باید از مرز ۱۶میلیون تن کالا عبور کند.
امانی با تاکید به اینکه پایانههای مرزی پیشانی اقتصادی کشور و دروازه ورودی هر کشوری است، اظهار کرد: هرچقدر مرزها تمیز و امکانات رفاهی و زیرساختی مناسبی داشته باشند اثرگذاری مستقیم در مراودات مرزی خواهد گذاشت.
وی ادامه داد: با وجود کمبود اعتبار؛ در بحث دوربرگردان و رفع نقاط حادثه خیز در آذربایجان غربی اقدامات خوبی انجام شده و در حال انجام است.
ارسال نظر