قیمت طلا دوباره اوج گرفت | ثبت نام خودرو بازار طلا را به هم ریخت؟
قیمت جهانی طلا با افزایش ۰.۱ درصدی به ۲۵۰۵ دلار و ۹۲ سنت برای هر اونس رسید.
قیمت طلا امروز سهشنبه (۲۰ اگوست) به بالای ۲۵۰۰ دلار آمریکا رسید. این افزایش قیمت ناشی از تضعیف دلار آمریکا و بهبود بازدهی خزانهداری بود. در عین حال، معاملهگران در انتظار آخرین جلسه سیاستگذاری فدرال رزرو بودند تا نشانههای بیشتری درباره احتمال کاهش نرخ بهره به دست آورند.
قیمتها در روز جمعه به بالاترین حد خود یعنی ۲۵۰۹ دلار و ۶۵ سنت رسید. قیمت طلای آمریکا با ۰.۱ درصد افزایش به ۲۵۴۳ دلار و ۹۰ سنت رسید.
دلار آمریکا در جلسه قبل به پایینترین حد خود در هفت ماه گذشته رسید و طلا را برای خریداران خارجی جذابتر کرد. بازدهی شاخص ۱۰ ساله خزانه داری نیز کاهش یافت.
انتظار میرود فدرال رزرو در هر یک از سه نشست باقی مانده در سال ۲۰۲۴، نرخ بهره را ۲۵ واحد کاهش دهد. وال استریت ژورنال گزارش داد که نیل کشکاری، رئیس فدرال رزرو مینیاپولیس گفت که مناسب است در مورد کاهش احتمالی نرخ بهره آمریکا در ماه سپتامبر به دلیل افزایش احتمال تضعیف بازار کار بحث شود.
بازار اکنون منتظر صورتجلسه نشست سیاست گذاری فدرال رزرو در ماه جولای است که قرار است در روز چهارشنبه برگزار شود.
رویترز گزارش کرد که هر اونس نقره با ۰.۳ درصد کاهش به ۲۹.۳۹ دلار رسید، پلاتین با ۰.۳ درصد افزایش به ۹۵۶.۴۱ دلار رسید و پالادیوم ۰.۲ درصد کاهش یافت و به ۹۳۰.۲۵ دلار رسید.
پیش بینی قیمت طلا و سکه
برخی شایعات مبنی بر اینکه اگر افراد در روز ۱۳ صفر، اقدام به خرید حتی تکهای کوچک از طلا کنند، موجب برکت در زندگی آنها خواهد شد و خرید خانه و خودرو را برای آنها به ارمغان خواهد آورد، روز یکشنبه در بازار پیچیده بود. به نظر میرسید این شایعه منجر به افزایش خریدار در بازار طلا شده است؛ اما برخی فعالان بازارهای مالی تصمیم بانک مرکزی مبنی بر راهاندازی تالار مبادلات ارز توافقی تا نیمههای شهریور را دلیل افزایش قیمت در بازار فلز زرد میدانند. علاوه بر این، آنها میگویند افزایش قیمت ارز نیمایی عامل افزایشی شدن قیمت در بازار طلا و سکه بوده است.
معاملهگران بازار طلا میگویند در هفتههای گذشته مردم برای ثبتنام خودرو طلای زیادی فروختند و همین اتفاق منجر به کاهش قیمت طلا شده بود.
با توجه به اینکه در روزهای گذشته حجم بالایی طلا عرضه و تبدیل به ریال شد، این نگرانی وجود دارد که بعد از پایان ثبت نام خودرو حجم پولی که از بانکها آزاد میشود چه تاثیری در بازار طلا خواهد گذاشت. به نظر میرسد با توجه به محدودیت در خرید دلار، بازار طلا اولین هدف این منابع مالی سرگردان است و در صورت عدم مدیریت بانک مرکزی با سونامی رشد قیمت در بازار طلا مواجه خواهیم شد.
گفتنی است اونس جهانی طلا روز دوشنبه با کاهش نزدیک به ۱۹ دلاری روی رقم ۲۴۸۷ دلاری ایستاد. اونس جهانی نقره نیز روی رقم ۲۸ دلار و ۹۶ سنتی ثابت ایستاده است و کاهش ۱۰ سنتی دارد. هر گرم نقره ۹۹۹ روی رقم ۵۴ هزار و ۷۴۰ تومانی قرار گرفته است و رشد ۶۴۰ تومانی دارد.
قیمت سکه امامی روز دوشنبه ۲۹ مرداد با افزایش یک میلیون و ۲۹۰ هزار تومانی روی رقم ۴۲ میلیون و ۳۸۰ هزار تومانی معامله شد. سکه بهار با رشد ۸۰۰ هزار تومانی روی رقم ۳۷ میلیون و ۵۲۰ هزار تومانی ایستاد.
شایان ذکر است قیمت نیم سکه و ربع سکه هر یک با افزایش ۶۰۰ هزار تومانی بهترتیب با قیمت ۲۳ میلیون تومان و ۱۵ میلیون تومان معامله شدند. سکه گرمی با ۲۰۰ هزار تومان افزایش در سطح هفت میلیون و ۱۰۰ هزار تومانی ایستاد.
قیمت طلا روز دوشنبه همراه با رشد سکه افزایشی شد. هر مثقال طلای ۱۸ عیار با رشد ۳۷۲ هزار تومانی با رقم ۱۵ میلیون و ۴۳۹ هزار تومانی معامله شد. هر گرم طلای ۱۸ عیار با رشد ۸۶ هزار و ۸۰۰ تومانی روی رقم سه میلیون و ۵۶۴ هزار تومانی ایستاد. قیمت طلای دست دوم نیز به رقم سه میلیون و ۵۱۷ هزار تومانی رسید.
حباب سکه در سومین روز هفته در تمام قطعات افزایش یافت. حباب سکه امامی یک میلیون تومان، سکه بهار ۵۶۵ هزار تومان، نیم سکه ۴۷۷ هزار تومان، ربع سکه ۵۳۹ هزار تومان و سکه گرمی ۱۷۰ هزار تومان رشد کرد.
در آغاز معاملات روز دوشنبه، قیمت دلار با افزایش ۳۵۰ تومانی شروع شد و سپس با رشد ۶۵۰ تومانی ادامه یافت و به کانال هشتم از کریدور پنجم وارد شد. در آخرین معامله روز دوشنبه ۲۹ مرداد، قیمت اسکناس آمریکایی در نیمه بالایی کانال هشتم از کریدور پنجم به کار خود خاتمه داد.
بررسی بازار ارز در دو روز اخیر حکایت از رشد تقاضا برای دلار دارد. موضوع راهاندازی تالار مبادلات ارز توافقی که به گفته رئیس کل بانک مرکزی قرار است در نیمه اول شهریور افتتاح شود، معاملهگران محتاط روزهای گذشته را خریدار کرد. برخی فعالان بازارهای مالی معتقدند با این تصمیم بانک مرکزی قیمت دلار و تقاضا در ماههای آینده افزایشی خواهد شد. این در حالی است که تحلیلگران اقتصادی میگویند این اقدام بانک مرکزی ارتباطی با رشد تقاضا ندارد، اما احتمال تکنرخی شدن دلار را افزایش میدهد.
ارسال نظر