|

هدیه سازمان امور مالیاتی به مردم | جرایم مالیات بخشیده شد

سازمان امور مالیاتی کشور به مناسبت هفته دولت اعلام کرد که جرایم مالیاتی بخشوده می‌شود و مدیران کل امور مالیاتی تا تاریخ ۲۵ شهریور ماه اختیار دارند.

اقتصاد

سازمان امور مالیاتی کشور اعلام کرد بخشودگی جرایم قابل بخشش طبق قانون مالیات‌های مستقیم و قانون مالیات بر ارزش افزوده برای افراد حقیقی تا مبلغ ۱۰ میلیارد ریال و برای اشخاص حقوقی تا مبلغ ۳۰ میلیارد ریال در هر سال یا دوره مربوطه، در صورتی که تمامی بدهی‌های مالیاتی تا تاریخ ۲۵ شهریور پرداخت شود، به مدیران کل امور مالیاتی واگذار می‌گردد.

بخشودگی جرایم مالیاتی تا ۲۵ شهریور ماه

آژیر قرمز برای متخلفان مالیاتی

چندی پیش شاهین مستوفی اظهار داشت: امروزه تعداد زیادی از افراد در عرصه‌های اقتصادی به چشم می‌خورند که از شیوه‌های گوناگون برای اجتناب از پرداخت مالیات بهره می‌برند.

وی افزود: از دیگر سوی سازمان امور مالیاتی نیز مکلف به اجرای مقررات است. بر اساس قانون اگر افرادی در حرفه های امور پزشکی از دستگاه کارت خوان برای وصول درآمدهای خود استفاده نمی کنند یا راه های دور زدن قانون را طی می کنند مستوجب پیگرد هستند.

رئیس مرکز بازرسی، مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی سازمان امور مالیاتی اظهارکرد: در سال گذشته ۳۷۰۰ پزشکی که بر اساس گزارشات دریافتی در سامانه سوت زنی مشخص شدند و در راستای تشکیل واحدهای اجرایی در سازمان امور مالیاتی راستی آزمایی انجام شد شناسایی شدند و علاوه بر اعمال قانون امسال از تبصره های تشویقی مالیاتی نیز محروم خواهند بود.

 

وی گفت: تمام موارد با رعایت شئونات و موازین انجام می شود و پزشکان نیز باید نسبت به ارایه گزارش و تکالیف قانونی باید اقدام کنند و اگر روی این موارد غیر قانونی اصرار داشته باشند با عدم پذیرش و عدم تمکین در جهت خلاف اجرای قانون حرکت کنند سازمان امور مالیاتی نیز موظف به اجرای قوانین است.

مستوفی یادآورشد: مردم می توانند با استفاده از سامانه های سوت زنی موارد تخلف را بیان کنند.

رئیس مرکز بازرسی، مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی سازمان امور مالیاتی اظهارکرد: همانگونه که پیشرفت دنیای مجازی باعث شده است که برخی فعالان اقتصادی از روش هایی برای توسعه فعالیت خود استفاده کنند سازمان های امور مالیاتی نیز می توانند با استفاده از شرکت های دانش بنیان و هوش مصنوعی الگوریتم هایی را در این حوزه مورد استفاده قرار دهد.

وی گفت: امسال نزدیک به ۱۶۰ هزار فعال اقتصادی که از دستگاه های کارت خوان غیر، در فعالیت های خود استفاده می کردند شناسایی شدند و در زمان تحویل اظهارنامه مالیاتی، این مبالغ از آنها دریافت شد.

چندی پیش رئیس مرکز بازرسی، مبارزه با فرار مالیاتی و پول‌شویی سازمان امور مالیاتی اعلام کرد که سه‌هزار و ۷۰۰ پزشک متخلف شناسایی شده‌اند که به جای استفاده از دستگاه کارتخوان، وجوه نقدی دریافت کرده یا بیماران را مجبور به واریز وجه به حساب‌های بانکی معرفی‌شده از سوی خود کرده‌اند.

«شاهین مستوفی» در این باره اظهار داشت: بخشی از مساله عدم شناسایی فراریان مالیاتی در کشور مربوط به روزنه‌های تخلفی همچون حساب‌های اجاره‌ای است که یکی از عوامل فرارهای مالیاتی در کشور محسوب می‌شود.

رئیس مرکز بازرسی، مبارزه با فرار مالیاتی و پول‌شویی سازمان امور مالیاتی با بیان اینکه در سه سال گذشته ۵.۵ میلیون مودی جدید به واسطه بهره‌برداری از اطلاعاتی که در اختیار سازمان قرار گرفته است شناسایی شده‌اند، اظهار داشت: در سال ۱۴۰۰ آمار مودیان شناسایی شده نزدیک به چهار میلیون نفر بود که این میزان در سال ۱۴۰۳ به حدود ۹.۵ میلیون نفر رسیده است.

وی در مورد پزشکانی که از کارت‌خوان استفاده نمی‌کنند، گفت: بر اساس جزء (۲) بند (ط) تبصره (۶) قانون بودجه سال ۱۴۰۲، همه حرف پزشکی مکلف بودند از دستگاه کارت‌خوان برای دریافت وجوه حاصل از معالجه بیمار خود استفاده کنند. در این زمینه تخلفاتی از سوی برخی افراد وجود داشت که ما هم مکلف بودیم گزارش اقدامات خود را به مجلس و هم مرجع صدور مجوز پزشکان ارائه دهیم. در سال ۱۴۰۳ نیز افراد مکلف به استفاده از پایانه‌های فروشگاهی در صورت تخلف، مشمول جرائم ماده (۲۴) قانون پایانه‌های فروشگاهی خواهند بود.

مالیات-پرداختی

مستوفی با اشاره به امکان گزارش تخلفات پزشکان توسط مردم، بیان‌داشت: سازمان امور مالیاتی سامانه‌ای را با عنوان «سوت‌زنی» ایجاد کرده که مردم می‌توانند تخلفات فرار مالیاتی را از طریق این سامانه در اختیار سازمان قرار دهند. شهروندان با مراجعه به درگاه ملی مالیات به نشانی intamedia.ir/tax-fraud در قسمت ویژه «سوت زنی» گزارش‌های خود را ارسال کنند و از پاداش ویژه آن که تا یک درصد مبلغ مالیات قطعی وصول شده خواهد بود، بهره‌مند شوند.

وی با بیان اینکه مردم می‌توانند شکایات، پیشنهادها و سوالات مالیاتی خود را از طریق سامانه ۱۵۲۶، مرکز ارتباط مردمی سازمان امور مالیاتی کشور مطرح کنند تا این موارد از سوی سازمان مورد رسیدگی قرار گیرد، افزود: البته سازمان، صرف دریافت گزارشات مردمی فرد را متخلف اعلام نمی‌کند، بلکه از طریق واحدهای اجرایی که در سازمان امور مالیاتی تاسیس شده، بازدید میدانی انجام داده و راستی آزمایی می‌کند.

این مقام مسئول ادامه‌داد: ناظر بر این اقدام، سازمان امور مالیاتی کشور سه هزار و ۷۰۰ پزشک متخلف در سال ۱۴۰۲ را که به جای استفاده از دستگاه کارت‌خوان نسبت به اخذ وجه نقد و یا اجبار بیماران به واریز وجه به حساب‌های بانکی معرفی شده از سوی آنان اقدام کردند، شناسایی کرده است.

وی افزود: همچنین در ۲ فقره عملیات بازرسی بر اساس ماده (۱۸۱) قانون مالیات‌های مستقیم و با بهره‌گیری از اطلاعاتی که وجود داشت، بیش از پنج‌هزار میلیارد تومان در ۲ استان خراسان رضوی و آذربایجان غربی از ابتدای سال تاکنون فرار مالیاتی شناسایی شد که بخشی از آن در حال وصول است.

رئیس مرکز بازرسی، مبارزه با فرار مالیاتی و پول‌شویی سازمان امور مالیاتی در پایان تأکید کرد: سعی می‌کنیم بر اساس پایگاه‌های اطلاعاتی سازمان و اختیاراتی که قانون به ما داده است از روش‌های نوین برای شناسایی مودیان استفاده کنیم. در حال حاضر اقداماتی برای شناسایی همه فراریان مالیاتی و نه فقط پزشکان در دستور کار قرار دارد و تا انتهای سال خبرهای خوبی به اطلاع مردم خواهیم رساند.

منبع: ایرنا
کدخبر: 333829

ارسال نظر