اختصاصی گسترش نیوز؛
مبلغ همسان سازی بازنشستگان تامین اجتماعی در جیب کیست؟
در کشوری که وام های میلیاردی به دیگران اعطا میشود و کارکنان بانک ها به راحتی به وام های کلان دسترسی دارند، چرا پرداخت این مبلغ کوچک برای دولت و صندوق بازنشستگی اینقدر سنگین است که انجام نمیشود؟ این در حالی است که رسواییهای وامهای بورس نیز نشاندهنده نابرابری ها و مشکلات موجود در سیستم مالی کشور است.
پس از اعلام خبر واریز یک میلیون تومان بهعنوان علیالحساب حقوق بازنشستگان کشوری توسط مسئولان صندوق بازنشستگی، برخی بازنشستگان با تماس با رسانهها از واریز نشدن این مبلغ به حساب خود ابراز نارضایتی کردند. سوال اصلی این است که مگر یک میلیون تومان چقدر است که حتی این رقم نیز از آن ها دریغ میشود؟
در کشوری که وام های میلیاردی به دیگران اعطا میشود و کارکنان بانک ها به راحتی به وام های کلان دسترسی دارند، چرا پرداخت این مبلغ کوچک برای دولت و صندوق بازنشستگی اینقدر سنگین است که انجام نمیشود؟ این در حالی است که رسواییهای وامهای بورس نیز نشاندهنده نابرابری ها و مشکلات موجود در سیستم مالی کشور است.
جنجال عدم واریز علیالحساب به بازنشستگان کشوری
دو هفته پیش، یاسر گریوانی، مدیر کل خدمات رفاهی بازنشستگان صندوق بازنشستگی کشوری، اعلام کرد که پرداخت یک میلیون تومان بهعنوان علیالحساب متناسبسازی حقوق بازنشستگان کشوری در برنامه مالی این صندوق گنجانده شده است و این مبلغ حداکثر تا روز شنبه، ۱۰ شهریور ماه به حساب بازنشستگان واریز خواهد شد.
در پی وعده صندوق بازنشستگی کشوری مبنی بر واریز یک میلیون تومان به عنوان علیالحساب متناسبسازی حقوق بازنشستگان، در حالی که این مبلغ برای تعدادی از بازنشستگان واریز شد، عدم واریز آن برای گروهی دیگر جنجال به پا کرد.
علی خدامی، مدیرکل امور مالی صندوق بازنشستگی کشوری، در گفت و گویی کوتاه توضیح داد که علت عدم واریز یک میلیون تومان علیالحساب به برخی از بازنشستگان، وجود حقوق منفی یا بدهیهای قبلی است. این توضیحات اما به مذاق بازنشستگان خوش نیامد و آنها معتقدند که این مبلغ باید برای کلیه بازنشستگان بدون استثنا واریز میشد.
این وضعیت باعث نارضایتی و اعتراض های بیشتری در میان بازنشستگان شده و نیاز به توجه جدی مسئولان به مطالبات این قشر از جامعه را نمایان میکند.
وضعیت نگرانکننده بازنشستگان تامین اجتماعی
حال و اوضاع بازنشستگان کارگری در کشور به مراتب بدتر از بازنشستگان کشوری است. بهطوری که این گروه حتی یک میلیون تومان علیالحساب را نیز دریافت نکردهاند و سازمان تأمین اجتماعی هنوز پاسخی به مستمریبگیران خود نداده است.
از هفته گذشته، محمد اسدی، رئیس کانون عالی کارگران بازنشسته تأمین اجتماعی کشور، اعلام کرده است: «بهطور جدی پیگیر واریز یک میلیون تومان علیالحساب تیرماه به حساب بازنشستگان تأمین اجتماعی هستیم؛ نباید بین بازنشستگان صندوقهای مختلف تبعیض قائل شوند.» اما با گذشت روزها، خبری جدید برای این قشر نارسیده است.
اسدی همچنین از رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور درخواست کرده که از شکاف و تبعیض بین بازنشستگان صندوقهای مختلف خودداری کند. با این حال، هنوز هیچ اقدام موثری در این زمینه برای این گروه از بازنشستگان صورت نگرفته است.
بازنشستگان کارگری و دعوای پنهان دولت و سازمان تامین اجتماعی
ظاهراً بازنشستگان تامین اجتماعی در وضعیت نگران کنندهای قرار دارند و به نظر میرسد که قربانی دعوای پنهان دولت و سازمان تامین اجتماعی شدهاند. این سازمان منابع لازم برای همسان سازی حقوق مستمری بگیران را به پرداخت بدهی های دولت به خود مشروط کرده است.
در همین حال، دولت با سکوت خود در این زمینه، ترجیح میدهد صرفاً وقت خود را برای متناسب سازی حقوق بازنشستگان کشوری صرف کند. این رویکرد به نارضایتی و ناامیدی در بین بازنشستگان تامین اجتماعی منجر شده است.
سوال اصلی این است که با توجه به اینکه قانونی در مجلس تصویب شده و در متن آن همسان سازی برای تمام بازنشستگان در نظر گرفته شده است، چرا اینهمه گریز از قانون اتفاق میافتد؟
در همین راستا عیدعلی کریمی، دبیر اجرایی خانه کارگر قزوین، اظهار کرد: بازنشستگان تامین اجتماعی همچنان از متناسبسازی عقب ماندهاند و هنوز خبری از پرداخت این مبلغ به حقوق آنها نیست. صندوق تأمین اجتماعی تنها صندوقی است که منابع آن بهطور کامل از سوی اعضای خود، یعنی کارگران، تأمین میشود و هیچ کمکی از دولت دریافت نمیکند. اما هر بار که صحبت از پرداخت حق و حقوق این افراد میشود، به بهانه کمبود منابع و ناترازی درآمد و هزینه، موضوع را مختومه میکنند.
وی افزود: این مسئله در حالی است که این صندوق در طول سالها وظیفه حاکمیتی پرداخت بیمه برخی اقشار را نیز بر عهده گرفته، اما دولت به تعهدات خود در قبال این صندوق نپرداخته است. بنابراین، ناترازی و ضعف صندوق نتیجه سیاستهای حاکمیتی است و ارتباطی به کارگران و بازنشستگان ندارد.
لزوم ورود مجلس به این موضوع
به نظر میرسد این مسأله تنها با ورود مجلس دوازدهم قابل حل باشد. مجلس با قدرت قانونی خود میتواند دولت را مجاب به پیگیری این موضوع کند. از آنجایی که رئیس سازمان تامین اجتماعی توسط وزیر کار انتخاب میشود، مجلس میتواند با حضور و تعامل با احمد میدری، گامی مؤثر در جهت حل مشکلات بازنشستگان بردارد. این اقدام نه تنها به بهبود وضعیت بازنشستگان کمک خواهد کرد، بلکه میتواند به تقویت روابط بین دولت و مجلس نیز منجر شود.
یه روز امام گفت این انقلاب کوخ نشینان است ولی کاخ نشینان انقلاب را به نفع خود مصادره کردند اونهایی هم که در مجلس ودولت میز هارا گرفتند وحقوق ومزایای چندین میلیون تومانی دارند اصلا درکی از فقر ونداری وسفره خالی را نمی فهمند پس توقع از اینها که به فکر مردم باشند دور از عقل ومنطق است همه آنچه که میگند بازی با مردم است ۴۵ سال از انقلاب گذشته وهرروز سفره مستضعفین وکارگر وکار مند کوچکتر شده است عدالت مرده است واین روال همچنان ادامه دارد توقع ازیه سری سازشکار انقلابی نما که اونها هم دارند یواش یواش همسفره دولت مردان اشرافی میشند هم بیهوده است وخلاصه اینکه دراین ۴۵ سال از ملت فقط خواستند رای بدن وبرای حفظ آنها تو صحنه باشند و متاسفانه هرکی در این کشور مسؤل میشه خیال می کنه میخواد از جیب باباش حق ملت را بده دارایی های کشور مال همه است نه یه گروه یا یه عده قلیل .خدا یا به تو پناه میبریم ما که مدافع دیگری نداریم آقا مونا برسان یا علی
بارها گفتهایم مقامات کشور خبرگان دولتو مجلسواطرآفیانبفکرجیبوعربهستندتام ردمایرانباپولیتیمانایرانیومردمعربد هکشدشیخلبنانیوکیفکندعربمفتخوروم ردمایرانهمبرسندبهمردهپرستی