|
کدخبر: 334399

فرهنگیان در آستانه سال تحصیلی جدید دست به اعتراض زدند

معلمان غیررسمی در آستانه‌ی شروع سال تحصیلی جدید بر این نکته تأکید کردند که وزارت آموزش و پرورش با کمبود جدی نیروی انسانی روبروست و در تلاش است تا این کمبود را با استفاده از بازنشستگان جبران کند. در حالی که نیروهای غیررسمی با تجربه و مهارت‌های آموزشی، که دوره‌های ضمن خدمت را نیز گذرانده‌اند، به طور ناعادلانه کنار گذاشته شده‌اند.

اقتصاد فرهنگیان در آستانه سال تحصیلی جدید دست به اعتراض زدند

گروهی از معلمان غیررسمی پس از سال ۹۱، خواستار روشن شدن وضعیت نیروهای غیررسمی وزارت آموزش و پرورش شدند. این معلمان شامل تمامی معلمان خرید خدمتی، حق‌التدریسی‌ ها، آموزشیاران و آموزش‌دهندگان نهضت سوادآموزی، مدرسین طرح امین و معلمان قرآنی نیز می‌شوند.

این نیروها گفتند: ما نیروهای جوانی هستیم که از سال ۹۱ در مدارس دولتی در قالب قراردادهای مختلف خرید خدماتی، پیش‌دبستانی، نهضت، برون‌سپار و… با حقوق اندک و بیمه‌ی بسیار محدود، مشغول به کار هستیم. برخی از ما در مناطق کم‌برخوردار با کمترین امکانات با بهترین عملکرد صادقانه مشغول به کار بودیم تا شاید روزی قرارداد مستقیم شویم و حداقل امنیت شغلی پیدا کنیم. 

معلمان غیررسمی در آستانه‌ی آغاز سال تحصیلیِ جدید تأکید کردند: وزارت آموزش و پرورش با کمبود شدید نیرو مواجه است و قصد دارد این کمبود را از طریق بازنشستگان برطرف کند، در صورتی که نیروهای غیررسمیِ توانمند با تجربه آموزگاری و گذراندن دوره‌های ضمن خدمت با گزینش نا عادلانه کنار گذاشته شده‌اند. 

آن‌ها گفتند: ما معلمانِ غیررسمیِ بعد از ۱۳۹۱ سالهاست با تمام وجود در امر آموزش و پرورش دانش‌آموزان زحمت کشیده‌ایم، ولی متأسفانه به دلیل نداشتن امنیت شغلی مدام در استرس و نگرانی هستیم. بعد از این همه سال تلاش از دولت جدید می‌خواهیم در موردِ ما عادلانه تصمیم‌گیری کند تا حق ما ضایع نشود. 

این معلمان در پایان با تأکید بر تبصره ۱۵ بند خ قانون برنامه بودجه گفتند: در این بند آمده «وزارت آموزش و پرورش در صورت نیاز، مجاز است نسبت به بکارگیری معلمان بازنشسته (تا ۲۴ ساعت در هفته) و افراد دارای سابقه خرید خدمتی و حق‌التدریسی در وزارت آموزش و پرورش و آموزشیاران و آموزش‌‌دهندگان نهضت سوادآموزی، مدرسین طرح امین و معلمان قرآنی، به‌صورت حق التدریسی اقدام نماید.» انتظار داشتیم در این تبصره آموزش و پرورش ملزم به بکارگیریِ نیروهای مذکور می‌شد و از تمام معلمان غیررسمی نام می‌برد.

معلمان-مدارس-غیردولتی

آخرین اخبار معلمان خرید خدمات

ابزار کار آموزش و پرورش، نیروی انسانی آن هستند. تامین نیروی انسانی کارآمد و مفید از مهمترین وظایف نظام تعلیم و تربیت در ایران و دیگر نقاط جهان است. در کشور  ما  برای تامین معلم از روش های مختلفی استفاده می شود. 

معلمان از طریق آزمون سراسری؛ آزمون استخدامی؛ و نیروهای خرید خدمات نیروهای حق التدریسی هستند.آنهایی که درآزمون سراسری قبول می شوند و به دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی می روند، از همان اول استخدام می شوند و کارمند دولت محسوب می شوند. آنهایی که نیروی خرید خدمت یا نیروی حق التدریسی هستند، باید با بیمه کم  و با حقوق بسیار ناچیز به کار مشغول هستند و امنیت شغلی هم ندارند زیرا هر موقع که آموزش و پرورش نیاز به نیرو نداشته باشند آنها را اخراج می کند و هیچ تعهدی هم به آنها ندارد زیرا  این گروه استخدام نیستند  آموزش و پرورش به ماندن یا رفتن آنها تعهد داشته باشد.

مثل هر گروه دیگری در کشور فرهنگیان هم باید مالیات پرداخت کنند. نرخ مالیات این گروه ۵ درصد است. 

 کمترین حقوق دریافتی نیروهای حق التدریس مربوط به نیروهای دیپلمه با ۱۴۷ هزار تومان و بیشترین حقوق مربوط به نیروهایی با مدرک دکتری است که ۲۴۶ هزار تومان می گیرند.

معاونت برنامه ریزی و توسعه مدیریت وزارت آموزش و پرورش با ارسال بخشنامه ای جزئیات نحوه پرداخت حق الزحمه نیروهای حق التدریس را اعلام کرده و بر این اساس، کمترین حقوق ۱۴۷ هزار تومان و بیشترین حقوق نیروهای حق التدریس ۲۴۶هزار تومان است.

 بر اساس این بخشنامه حق التدریس ساعتی کارمندان رسمی و پیمانی با رعایت مقررات مربوط حداکثر تا ۶۰ ساعت در ماه به شرح زیر محاسبه می شود: «مجموع امتیازات شغلی و شاغل ضربدر ضریب ریالی سال تقسیم بر ۱۰۰ مساوی است با مبلغ هر ساعت حق التدریس»

همچنین نرخ هر ساعت حق التدریس برای نیروهای با مدرک دیپلم ۲۴۵۴۰ ، فوق دیپلم۲۸۶۸۰ ، لیسانس ۳۲۴۰۰، فوق لیسانس ۳۶۷۲۰ و دکتری ۴۱۰۴۰  هزار ریال است که با محاسبه ای بر اساس دستورالعمل بالا، می توان دریافت کمترین حقوق دریافتی نیروهای حق التدریس مربوط به نیروهای دیپلمه با ۱۴۷ هزار تومان و بیشترین حقوق مربوط به نیروهایی با مدرک دکتری است که ۲۴۶ذهزار تومان حقوق برای آنها در نظر گرفته شده است. این در حالی است که حق التدریس معلمان بازنشسته با رعایت ماده ۹۶ذقانون مدیریت خدمات کشوری حداکثر تا ۳۲ساعت در ماه معادل کارمندان شاغل و مشابه پرداخت می شود که به عبارت دیگر، نصف حقوق دریافتی نیروهای شاغل حق التدریس است.

الف: اضافه کار

ماده ۱- مبلغ اضافه کار کارمندانی که با توجه به سیاستهای ابلاغی از سوی بالاترین مقام دستگاه و یا مقام مجاز از طرف ایشان، موظف به انجام کار اضافی در خارج از ساعات اداری می شوند و انجام اضافه کار آنان به تایید بالاترین مقام واحد متبوعشان می رسد، بر اساس ضوابط زیر تعیین و برقرار می شود.
مبلغ هر ساعت اضافه کار برابر است با مجموع امتیازات شغل، شاغل و مدیریت ضربدر ضریب ریال سالی (۶۰۰ ریال برای سال ۱۳۸۸) تقسیم بر ۱۷۶.

 

ماده ۲- حداکثر اضافه کار ساعتی کارمندان (۱۷۵) ساعت در ماه تعیین می شود، مشروط بر آنکه مجموع مبلغ اضافه کار و حق التدریسی پرداختی به کارمندان در یک ماه، از حداکثر (۵۰) درصد حقوق ثابت و فوق العاده های مستمر وی تجاوز ننماید.

ماده ۳- حداکثر تا بیست درصد کارمندان هر دستگاه اجرایی که وضعیت شغلی آنها ضرورت انجام اضافه کار بیشتر را ایجاب می نماید، بر اساس دستور العمل صادره از سوی بالاترین مقام دستگاه از محدودیت سقف پنجاه درصد موضوع ماده (۲) این دستور العمل مستثنی می باشند.

تبصره – کارمندانی که در اجرای این ماده به خارج از محل خدمت خود اعزام شده و از حق ماموریت برخوردار می شوند از اضافه کار موضوع این ماده برای ایام ماموریت برخوردار نخواهند شد و لیکن چنانچه مجبور به انجام کار اضافی بر اساس مفاد ماده یک این آیین نامه شوند، پرداخت اضافه کار به آنان با رعایت ماده (۲) و (۳) این دستور العمل بلامانع خواهد بود.

ب: حق التحقیق، حق التدریس، حق الترجمه و حق التالیف

ماده ۴- به کارمندان دستگاه های اجرایی که بنا به درخواست دستگاه، در خارج از وقت اداری تحقیق، تدریس، ترجمه و تالیف، می نمایند حداکثر مبالغی بر اساس ضوابط زیر قابل پرداخت می باشد.

– حق التحقیق

مبلغ هر ساعت حق التحقیق برابر است با مجموع امتیازات شغل، شاغل و مدیریت ضربدر ضریب ریالی سال (۶۰۰ ریال برای سال ۱۳۸۸) تقسیم بر ۱۷۶ ضربدر ۲.

– حق التدریس برای آموزش‌های خارج از نظام آموزشی رسمی کشور

  • مبلغ هر ساعت حق التدریس برابر است با مجموع امتیازات شغل، شاغل و مدیریت ضربدر ضریب ریالی سال (۶۰۰ ریال برای سال ۱۳۸۸) تقسیم بر ۱۷۶ ضربدر ۲.

– حق الترجمه

  • مبلغ حق الترحمه هر کلمه متون خارجی به فارسی برابر است با ضریب ریالی سالیانه تقسیم بر ۵.
  • مبلغ حق الترجمه هر کلمه متون فارسی به خارجی برابر است با ضریب ریالی سالیانه تقسیم بر ۳.

– حق التالیف

  • مبلغ حق التالیف هر کلمه متون فارسی برابر است با ضریب ریالی سالیانه تقسیم بر ۴.
  • مبلغ حق التالیف هر کلمه متون خارجی برابر است با ضریب ریالی سالیانه تقسیم بر ۳.

ماده ۵- صلاحیت علمی کارمندان برای انجام تحقیق، ترجمه، تالیف و ضرورت انجام موضوع، به تایید مسئول آموزش و توسعه منابع انسانی دستگاه خواهد رسید.

تبصره ۱- نحوه محاسبه حق التدریس مشاغل آموزشی وزارت آموزش و پرورش بنا به پیشنهاد وزارت مذکور و تصویب شورای توسعه مدیریت و سرمایه انسانی خواهد بود.

تبصره ۲- در صورتی که انجام تحقیق، تدریس، ترجمه و تالیف، جز وظایف جاری کارمندان باشد و در وقت اداری صورت پذیرد مبالغ مذکور قابل پرداخت نیست.

ماده ۶- چنانچه دستگاه های اجرایی بازنشسته را در اجرای ماده (۹۵) قانون مدیریت خدمات کشوری برای انجام تدریس بکار گیرند، میزان حق التدریس وی بر اساس ضوابط این آیین نامه و معادل حقوق ثابت کارمندان شاغل که با شرایط آخرین حکم کارگزینی قبل از بازنشستگی وی، مشابه است و با رعایت سقف مقرر در ماده مذکور، تعیین و پرداخت خواهد شد.

این ضابطه صرفا در رابطه با نحوه محاسبه حق التدریس بازنشستگان موضوعیت دارد و در خصوص سایر موارد موضوع این ماده بر اساس ضابطه ای از سوی معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور ابلاغ خواهد شد، اقدام می شود.

ماده ۷- به استناد تبصره (۲۹) قانون بودجه سال ۱۳۴۴ کل کشور، آیین نامه اجرایی آن، چنانچه دستگاه اجرایی متقاضی استفاده از خدمت کارمندان سایر دستگاه های مشمول قانون خدمات کشوری برای انجام تدریس و یا تحقیق باشد، مبلغ حق التدریس و حق التحقیق این قبیل کارمندان براساس چارچوب پیش بینی شده در این دستور العمل و بر مبنای حقوق ثابت مندرج در آخرین حکم کارگزینی آنان قابل پرداخت خواهد بود.

ماده ۸- مبلغ اضافه کار، حق التحقیق، حق التدریس، حق الترجمه و حق التالیف کارمندانی که در اجرای تبصره (۱) ماده (۸۷) قانون مدیریت خدمات کشوری نسبت به تقلیل ساعات کار خود اقدام نموده اند، بر اساس ضوابط این دستور العمل و به صورت کامل محاسبه و قابل پرداخت می باشد.

ماده ۹- به استناد ماده (۷۷) قانون مدیریت خدمات کشوری، پرداخت مبالغ موضوع این دستور العمل به کارمندان تا سقف پیش بینی شده و در حد اعتبارات مصوب به عهده وزیر، و یا رئیس دستگاه اجرایی و یا مقامات و مدیران است.

ماده ۱۰- هماهنگی و نظارت برحسن اجرای این دستورالعمل به عهده معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی است.

منبع: ایلنا

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها