|
کدخبر: 334756

وضعیت تولید گوشت قرمز در کشور | قیمت هر کیلو دام زنده چند شد؟

رئیس سازمان امور عشایر ایران اعلام کرد که اگر جامعه عشایری مورد حمایت قرار گیرد، می‌توانند در یک برنامه سه ساله، تولید گوشت قرمز کشور را به میزان ۵۰ هزار تن افزایش دهند.

اقتصاد وضعیت تولید گوشت قرمز در کشور | قیمت هر کیلو دام زنده چند شد؟

شایان نادری در شورای عشایری خراسان رضوی با اشاره به اینکه جامعه عشایری ۴۵ درصد از دام سبک و ۵ درصد از دام سنگین کشور را در اختیار دارد، گفت: اگر عشایر در طرح تولید قراردادی مورد حمایت قرار گیرند، این ظرفیت را دارند که در یک برنامه سه‌ساله، ۵۰ هزار تن به تولید گوشت قرمز کشور اضافه کنند.

شایان نادری افزود: با حمایت از جامعه عشایری و افزایش تولید دام توسط آنان بخش زیادی از نیاز کشور به واردات گوشت قرمز برطرف می شود.

وی با اشاره به اینکه جامعه عشایری ۱.۲ درصد جمعت کشور را تشکیل می دهند، گفت: عشایر با این جمعیت در ۲۵درصد امنیت غذایی و تولید ۳۵درصد از صنایع دستی کشور نقش دارند این در حالی است که‌ در اختصاص اعتبار و بودجه برای خدمات رسانی به آنان وضعیت مناسبی وجود ندارد.

رئیس سازمان امور عشایر ایران با بیان اینکه یکی از مطالبات اصلی جامعه عشایری سامانه تولید برق خورشیدی است، گفت: طبق توافق انجام شده با وزارت نیرو  ۲۲۰هزار پنل خورشیدی باید طی سه سال به خانوارهای عشایر تحویل داده شود اما تا کنون تنها ۱۰درصد آن تحقق یافته است.

شورای عشایری خراسان‌رضوی امروز در مشهد با حضور رئیس سازمان امور عشایر ایران تشکیل جلسه داد و مسئولین و نمایندگانی از عشایر استان دور هم جمع شدند تا با حضور عالی‌ترین مقام حوزه عشایر کشور و عالی ترین مقام استان اقدامات و انجام مسئولیت‌های دستگاه‌ها در حوزه عشایر را بررسی کنند.

رئیس سازمان امور عشایر ایران برای شرکت در شورای عشایری خراسان رضوی و دیدار مردمی با عشایر و بازدید از پروژه ها و طرح های عشایری، به مشهد سفر کرده است.

گوشت-اینترنتی

شیب کاهشی قیمت دام زنده و گوشت قرمز

«منصور پوریان» درباره وضعیت بازار دام زنده و گوشت قرمز، افزود: برای نخستین بار در کشور ثبات قیمت بازار گوشت قرمز ناشی از وضعیت جمعیت دام زنده، رشد جمعیت دام مولد و مدیریت تامین و توزیع و قیمت‌گذاری گوشت وارداتی است.

رئیس شورای تامین دام کشور اظهار داشت: از ابتدای سال تاکنون به دلیل برگزاری اعیاد مختلف همچون نوروز، ماه مبارک رمضان، ماه محرم و صفر و اربعین حسینی با پیک مصرف گوشت قرمز روبه‌رو بودیم، این درحالیست که گوشت قرمز موکب‌های اربعین در داخل عراق را نیز تامین کردیم.

به گفته وی، با مدیریت خوب بازار شاهد افزایش قیمت چندانی در دام زنده و گوشت قرمز نبودیم و تقریبا بازار با ثبات روبه‌رو بوده است.

پوریان، علت اصلی مدیریت بازار گوشت را تامین متنوع این محصول از بازارهای مختلف جهانی از جمله برزیل، استرالیا، رومانی، هند، پاکستان، آفریقای جنوبی و آسیای میانه با قیمت های مختلف و مناسب دانست و تصریح‌کرد: طبق آمارها جمعیت دام سبک زنده کشور نزدیک‌به ۷۰ میلیون راس و جمعیت دام مولد کشور بین ۴۷ تا ۴۸ میلیون راس است.

وی با بیان اینکه میانگین قیمت هر کیلو دام زنده سبک حدود ۲۷۰ هزار تومان و دام سنگین بین ۱۷۰ تا ۱۷۵ هزار تومان است، گفت: همچنین هر کیلوگرم گوشت قرمز منجمد با قیمت ۳۰۰ هزار تومان و گوشت های گرم با قیمت‌هایی بین ۳۷۰ تا ۳۸۰ هزار تومان در بازار توزیع می شود.

رئیس شورای تامین دام کشور اظهار داشت: با توجه به نرخ دام زنده سبک و سنگین در کشور، قیمت هر کیلوگرم لاشه گوسفندی حدود ۵۰۰ تا ۵۳۰ هزار تومان است و نباید بیش از این قیمت در بازار عرضه شود.

وی وضعیت دام مولد کشور را مطلوب دانست و افزود: با ورود به پاییز مجدد مصرف اندکی افزایش می یابد که معتقدیم با ادامه همین روند مدیریت بازار می توانیم گوشت را با قیمت مناسب تامین و عرضه کنیم.

 

منبع: تسنیم

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها