|
کدخبر: 334782

فروشندگان نوشت افزار در مرز ورشکستگی | مردم توان خرید ندارند!

اگر یک خانواده در گذشته برای مصرف یک سال دانش‌آموز خود، ۱۰ تا ۱۲ عدد مداد خریداری می‌کرد، اکنون این تعداد را به یک یا دو عدد کاهش داده و با اتمام آن، در طول سال دوباره خرید می‌کند. این تغییر به دلیل وضعیت نامناسب اقتصادی است که منجر به کاهش بودجه‌ای شده که خانواده‌ها برای خرید نوشت‌افزار اختصاص می‌دهند و همچنین کیفیت نوشت‌افزاری که خریداری می‌کنند، کاهش یافته است.

اقتصاد فروشندگان نوشت افزار در مرز ورشکستگی | مردم توان خرید ندارند!
با نزدیک شدن به زمان بازگشایی مدارس، به سراغ صنف نوشت‌افزار و اقلام مورد نیاز دانش‌آموزان و دانشجویان رفته‌ایم تا از رئیس اتحادیه فروشندگان نوشت‌افزار و لوازم مهندسی تهران بپرسیم که آیا ماه مهر تأثیری بر رونق کسب‌وکارهای این صنف داشته است یا خیر. همچنین قصد داریم وضعیت این اتحادیه، مشکلات واحدهای صنفی و نیازهای تولیدکنندگان و واردکنندگان را بررسی کنیم.
محسن گلستانی، رئیس اتحادیه صنف فروشندگان نوشت افزار و لوازم مهندسی تهران، می گوید واحدهای صنفی بابت عرضه در حوزه نوشت افزار مشکلی نداشته و اکثر اقلام مورد نیاز دانش آموزان و دانشجویان که در رده کالاهای اساسی و پرمصرف آن ها هستند، از وضعیت خوبی برخوردارند.

او می افزاید که در حوزه های تخصصی تر، فانتزی، صنعتی و هنری که شاید مصرف چندانی نداشته اما سهمی از بازار دارند، واحدها تا حد اندکی دچار کمبود هستند اما درحدی نیست که در بازار نگرانی به وجود بیاورد.

اما خلاف عرضه نوشت افزار که در بازار از اوضاع خوبی برخوردار بوده و حتی در مورد برخی اقلام حتی مازاد عرضه هم وجود دارد، بخش تقاضا به چالش هایی دچار است.

واحدهای صنفی نوشت افزار به دلایلی از جمله افت قدرت خرید مردم و تا حدی دیجیتالی شدن زندگی هر سال شاهد افت تقاضا بوده اند. به گفته رئیس اتحادیه صنف فروشندگان نوشت افزار و لوازم مهندسی تهران: پیشتر اینگونه بود که شهروندان برای اینکه هزینه های خود را مدیریت کنند یک بار در سال یک خرید عمده انجام می دادند اما در حال حاضر به دلیل پایین آمدن توان اقتصادی، خریدهایشان را معمولا به طول سال منتقل می کنند.

گلستانی، توضیح می دهد که «ما یک پیک خرید از ۱۵ شهریور تا ۱۵ مهر ماه برای خرید نوشت افزار داشتیم اما این پیک از ارتفاعش کم و به طول سال منتقل شد؛ برای نمونه اگر یک خانواده، ۱۰ تا ۱۲ عدد مداد برای مصرف یک سال دانش آموزش، خریداری می کرد، در حال حاضر، خرید خود را به یک یا دو عدد، کاهش داده و با اتمام کالا، دوباره در طول سال، خرید می کند؛ به دلیل وضعیت بد اقتصادی از بودجه ای که خانواده ها برای خرید نوشت افزار، اختصاص می دادند، کم شده و یا کیفیت نوشت افزاری که می خرند، پایین آمده؛ در حال حاضر، تمایل به سمت خرید اقلام ارزان تر است.

مشکل دیگری که رئیس اتحادیه صنف فروشندگان نوشت افزار و لوازم مهندسی تهران، به آن اشاره می کند، این است که دیجیتالی شدن زندگی ها هم تا حدی در کاهش مصرف نوشت افزاری که صورت سنتی در مدارس و ادارت عرضه می شد، تاثیرگذار بوده.

گلستانی، می افزاید: با وجود مازاد عرضه و افت تقاضا رشد قیمت ها در اقلام نوشت افزار باید به اندازه تورم می بود اما به مراتب کمتر از تورم است.

به گفته او: در برخی کالاها که تخصیص ارز خوبی به آن ها اختصاص داده شد در تولیدات داخلی مان مثل دفتر مشق منگنه ای که دفتری اقتصادی بوده و با تیراژ بالا تولید می شود، شاهد ثبات قیمت هستیم و حتی در برخی موارد، کاهش قیمت توسط برخی عرضه کننده ها داریم اما سایر اقلام نوشت افزار مثل مداد، پاک کن، تراش و جامدادی اقلامی هستند که به وفورموجودند و با این حال افزایش قیمت اما همان طور که گفته شد، خیلی از این قیمت ها کمتر از تورم رشد کرده اند و تولیدکننده ها و واردکننده های ما متحمل فشار می شوند.

تعطیلی ۱۰۰ واحد صنفی در سال گذشته

رئیس اتحادیه صنف فروشندگان نوشت افزار و لوازم مهندسیِ تهران به موضوع نمایشگاه ها هم اشاره می کند که به همان دلیل کاهش تقاضا و افت قدرت خرید، علی رغم همه مشکلاتی که وجود داشته و کاهش فروشی که نسبت به سنوات قبل وجود داشته «متاسفانه شاهد این هستیم که خیلی از ارگان ها از برگزاری نمایشگاه های پاییزه حمایت می کنند که مشکلی بر مشکلات صنف افزوده.»

گلستانی توضیح می دهد که «صنف ما معمولا ۱۱ ماه سال کم کار است به امید ۱۵ شهریور تا ۱۵ مهر ماه که دقیقا برگزاری نمایشگاه ها در همین زمان باعث شده بخشی از بازار تحت تاثیر قرار بگیرد.»

رئیس اتحادیه صنف فروشندگان نوشت افزار و لوازم مهندسیِ تهران، معتقد است که «این نوع، نمایشگاه ها از نظر حفظ  و حمایت از حقوق مصرف کننده مزیت خاصی نداشته و به دلیل هزینه های بالا، اجاره های غرفه و نیروهای کار، قیمت فروش کالا در اکثر موارد اگر بالاتر از خرده فروش های واحدهای صنفی نباشد، پایین تر هم نیست حال شاید در برخی موارد، قیمت ها پایین باشد اما به صورت میانگین، قیمت ها مشابه سطح خرده فروشی است و این از مواردی است که باید مورد پیگیری بیشتری قرار گیرد که سال آینده یا این نمایشگاه ها برگزار نشود و یا اگر برگزار می شود حقوق واحدهای صنفی هم رعایت شود.»

به گفته گلستانی: ازسال گذشته حدود ۱۰۰ واحد صنفی ما تعطیل شده اند و فکر می کنیم که امسال هم خیلی از واحدهای صنفی ما مجبور به تعطیلی شوند؛ واحدهای صنفی که بخشی از مردم بوده و از این راه در حال ارتزاق هستند. او اظهار امیدواری می کند که تصمیمات به نحوی گرفته شود که همکاران ما هم بتوانند زندگی خود را تامین کرده و مجبور به ترک کردن فروشگاه ها و واحدهای صنفی خود نباشد.

منبع: اتاق اصناف تهران

ارسال نظر

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    سایر رسانه ها