|

غافلگیری ایران خودرو برای متقاضیان این محصول | بعد از هایما نوبت به رانا رسید؟

تولید رانا در نیمه اول سال جاری نسبت به مدت مشابه در سال گذشته، کاهش تقریبی ۱۹ درصدی را تجربه کرده است. شرکت آبی‌پوش جاده مخصوص تا پایان شهریور ۱۴۰۳ نزدیک به ۷ هزار و ۶۵۰ دستگاه از انواع رانا را در خطوط تولید خود به اتمام رسانده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد که در مدت مشابه سال گذشته، ایران خودرو بیش از ۹ هزار و ۴۰۰ دستگاه از این محصول را تولید کرده بود. بنابراین، تا پایان شهریور ۱۴۰۳، تولید رانا با کاهش حدود ۱ هزار و ۷۵۰ دستگاهی روبرو شده است.

اقتصاد غافلگیری ایران خودرو برای متقاضیان این محصول | بعد از هایما نوبت به رانا رسید؟

تحلیل روند تولید رانا در نیمه اول سال جاری نشان می‌دهد که تولید این محصول ایران خودرو از فروردین تا تیرماه امسال با افزایش همراه بوده است، اما در مرداد ماه با کاهش قابل توجهی مواجه شده است. همچنین، تولید در شهریور ماه نیز به سطح تولید ماه‌های فروردین تا تیر نرسیده و به نوعی، تولید در آخرین ماه تابستان همچنان تحت تأثیر تولید سه ماهه بین اردیبهشت تا تیر قرار دارد.

تولید رانا در تیر ۱۴۰۳ در قله قرار دارد و مرداد را نیز می‌توانیم به نوعی دره تولید برای رانا قلمداد کنیم. اما بررسی روند ماهانه رانا نشان می‌دهد ایران خودرویی‌ها سال ۱۴۰۳ را چندان پُرقدرت شروع نکردند؛ آبی‌های جاده مخصوص در فروردین سال جاری حدود ۹۵۰ دستگاه رانا را در خطوط تولید خود تکمیل کردند. اما اردیبهشت ۱۴۰۳ روند تولید رانا جان گرفت و ایران خودرویی‌ها تولید حول و حوش هزار و ۷۰۰ دستگاهی را در کارنامه ثبت کردند. 

خرداد نیز برای رانا خوش یُمن بود و این خودروساز تولید هزار و ۸۵۰ دستگاهی را در تولید این محصول خود تجربه کرد. این تیراژ تولید در مقایسه با تولید اردیبهشت امسال از رشد حول و حوش ۱۰ درصدی حکایت می‌کند. 

همان طور که اشاره شد قله تولید رانا در نیمه اول سال جاری محسوب می‌شود. ایران خودرویی‌ها در اولین ماه از تابستان ۱۴۰۳ حدود هزار و ۹۰۰ دستگاه رانا تولید کردند. این تیراژ به نسبت خرداد ۱۴۰۳ افزایشی اندک را نشان می‌دهد اما به هر حال ایران خودرویی‌ها توانستند رکورد تولید خرداد را پشت سر بگذارند. اما مرداد ۱۴۰۳ رانا به دره سقوط کرد. آبی‌های جاده مخصوص در دومین ماه از تابستان سال جاری تنها حدود ۲۰۰ دستگاه رانا را در خطوط تولید خود تکمیل کردند تا شاهد افت تولید بیش از ۸۸ درصدی باشیم.

دلیل این ریزش تیراژ تولید رانا چندان مشخص نیست تنها این گمانه مطرح است که ایران خودرو در مرداد با توجه به تعطیلات تابستانی به دنبال این بود تا تمرکز خود را روی سایر محصولات که پُرتقاضاتر هستند، قرار دهد. آخرین ماه تابستان آبی‌های جاده مخصوص بار دیگر تولید رانا را به بالای هزار دستگاه رسانده و توانستند نزدیک به هزار و ۱۰۰ دستگاه رانا را در یک ماه تولید کنند. دوره طلایی تولید رانا در اردیبهشت تا تیر ۱۴۰۳ بود و مشخص نیست ایران خودرو در نیمه دوم سال جاری بتوانند قله جدیدی را در تولید رانا فتح کند یا خیر؟

‌ کاهش تیراژ تولید رانا چندان برای بازار مهم نبوده و متقاضیان رانا را دوست ندارند. این محصول ایران خودرو به نسبت سایر محصولات این خودروساز چندان مورد توجه بازار نیست، شاید همین مساله سبب شده تا ایران خودرویی‌ها با تیراژ محدود همچنان به تولید رانا ادامه دهند. به نظر می‌رسد آبی‌های جاده مخصوص به نوعی در تولید رانا رودربایستی دارند اما به هر ترتیب این محصول خود را ارتقا داده و قصد دارند همچنان در سبد محصولاتی خود نگه دارند.  بررسی خبرنگار اقتصادنیوز از طرح‌های فروش ایران خودرو نشان می‌دهد رانا چنان از سوی متقاضیان مورد استقبال قرار نمی‌گیرد و شاید تنها آن دسته متقاضیانی که به خودرو احتیاج دارند و دوست دارند از ایران خودرو به قیمت کارخانه خودرو بخرند از همین کم اقبالی رانا استفاده کرده و برای رانا ثبت نام می‌کنند.

باید منتظر ماند و دید آبی‌های جاده مخصوص چه برنامه‌ای برای تولید رانا در نیمه دوم سال جاری در سر دارند و بازار نظرش نسبت به رانا تغییر می‌کند یا همچنان در روی همان پاشنه خواهد گشت؟

 

منبع: اقتصاد نیوز
کدخبر: 337231

ارسال نظر

 

آخرین اخبار