اختلاف ۷۰ درصدی قیمت خودرو کارکرده با کارخانه | علت چیست؟
تقریبا در این ۲ دهه اخیر صنعت خودرو و بازار خودرو هم وارد بازی تک نرخی و ۲ نرخی شدند.این اختلاف قیمت خودرو در بازار و کارخانه را می توان ناشی از تصمیمات غیر کارشناسانه ای دانست در مورد صنعت خودرو در این یکی دو دهه گرفته شده است. اختلاف قیمت در بعضی از محصولات تولید داخل حتی به ۷۰ تا ۸۰ درصد هم می رسد و نمی توان به راحتی به سراغ خودروهای کارکرده رفت.و حتی این شکاف عمیق قیمتی پای دلالان بسیاری را به بازار خودرو باز کرده تا از این فرصت پیش آمده نهایت سودجویی و استفاده را ببرند.
قیمت خودروهای کارکرده در ایران با توجه به قیمت مدلهای صفرکیلومتر در بازار آزاد تعیین میشود. افزایش قیمت خودروهای دستدوم نسبت به صفرکیلومتر ناشی از اختلاف قیمت میان کارخانه و بازار آزاد است. در حال حاضر، شرکتهای ایرانخودرو و سایپا دستکم هشت مدل مختلف خودرو را با نامهای متنوع به بازار عرضه میکنند که اختلاف قیمتی تا ۷۰ درصد بین نمایندگی و بازار مشاهده میشود.
به عنوان مثال، قیمت ساینا دندهای دوگانهسوز در حدود ۱۴۰ میلیون تومان است و فاصله قیمتی ۴۵ درصدی بین کارخانه و بازار آزاد دارد. ساینا دندهای دوگانهسوز یکی از ارزانترین سواریهای تولیدی به شمار میرود، در حالی که پژو ۲۰۷ اتوماتیک با سقف شیشهای میتواند به عنوان یکی از گرانترین گزینهها شناخته شود.
قیمت پژو ۲۰۷ اتوماتیک سقفشیشهای در کارخانه نزدیک ۶۱۲ میلیون تومان است و در بازار آزاد به یک میلیارد و ۳۰ میلیون تومان میرسد. اینجا با فاصله قیمت ۴۱۲ میلیون تومانی روبرو هستیم که حولوحوش ۷۰ درصد تفاوت برآورد میشود.
قیمت شاهین دندهای مدل ۱۴۰۰ با ۳۰ هزار کیلومتر بین ۵۶۰ تا ۶۱۰ میلیون است اما مدل صفرکیلومتر شاهین در نمایندگی سایپا ۴۴۰ میلیون قیمت دارد
قیمت سورن پلاس دوگانهسوز این وسط در کارخانه و بازار حدود ۲۰۰ میلیون تومان -۴۰ درصد- اختلاف دارد و این تفاوت قیمت برای مدلهای دیگری مثل دنا پلاس دستی و شاهین دندهای به ترتیب ۴۱ و ۶۹ درصد برآورد میشود.
کدام خودرو کارکرده گرانتر از صفرکیلومتر قیمت دارد؟
سبقت قیمت خوردرو کارکرده از صفرکیلومتر مختص مدلهایی است که روی خط تولید حضور دارند و به شکل مصوب قیمتگذاری میشوند. طبیعتا با خروج مدلهایی مثل پژو ۲۰۶ و پژو ۴۰۵ و تیبا و پژو پارس از خط تولید، پدیده سبقت قیمت خودرو کارکرده از صفرکیلومتر بهچشم نمیآید، اما دستکم هشت محصول داخلی در بازار خودرو دستدوم میتوانند بیشتر از قیمت مدلهای صفرکیلومتر در نمایندگی معامله شوند.
پژو ۲۰۷ دندهای یکی از همین مدلهاست. در کارخانه ۵۰۸ میلیون تومان قیمت دارد. پژو ۲۰۷ اتوماتیک با سقف فلزی و شیشهای همچنان در فهرست محصولات ایرانخودرو بهچشم میخورد. سه مدل از تیپهای مختلف دنا پلاس تحتعنوان دنا پلاس اتوماتیک آپشنال و دنا پلاس ششدنده بهترتیب نزدیک ۷۰۱ و ۵۶۱ میلیون تومان در کارخانه قیمت دارند و مدلهای دستدوم با ارقام بیشتری برای فروش گذاشته میشوند.
تارا اتوماتیک تیپ V۴ حدود ۶۹۰ میلیون تومان و تارا دندهای تقریبا ۵۹۰ میلیون توسط ایرانخودرو فروخته میشوند. راناپلاس و سورن پلاس ایرانخودرو همین وضعیت را پشتسر میگذارند و بین محصولات سایپا از جمله شاهین، کوییک و ساینا احتمال پیدا شدن مدلهای کارکرده با قیمت بیش از نرخ مصوب کارخانه وجود دارد.
قیمت خودرو کارکرده چطور محاسبه میشود؟
قیمت خودرو کارکرده تابعی از قیمت مدلهای صفرکیلومتر موجود در بازار آزاد است. پژو ۲۰۷ اتوماتیک سقفشیشهای صفرکیلومتر را بهعنوان گرانترین سواری فعلی موجود در بازار در ذهنتان داشته باشید.
قیمت پژو ۲۰۷ اتوماتیک سقفشیشهای صفرکیلومتر در بازار آزاد چیزی بین یک میلیارد و ۲۵ تا یک میلیارد و ۵۵ میلیون تومان قرار دارد و بهطور متوسط یک میلیارد و ۴۰ میلیون تومان به خریداران پیشنهاد میشود. همین خودرو وقتی پنج هزار کیلومتر راه برود، قیمتش در بازار مدلهای دستدوم حدود هشت تا ۱۰ درصد ریزش پیدا میکند و به طور میانگین به ۹۵۰ میلیون تومان میرسد.
قیمت خودرو کارکرده بهجز مسافتی که طی کرده، بهفاکتورهای دیگری مثل وضعیت بدنی و فتی بستگی دارد. وجود یک لکه رنگ روی کاپوت همین پژو ۲۰۷ اتوماتیک نو، قیمت خودرو را از محدوده یک میلیارد و ۴۰ میلیون تومان به زیر یک میلیارد تقلیل میدهد و اگر روی در سمت راننده هم لکهای باشد، قیمت خودرو در بازار مدلهای دستدوم به زیر ۹۶۰ میلیون تومان میرسد.
قیمت خودرو کارکرده بهاین ترتیب متناسب با قیمت صفرکیلومتر همان محصول در بازار آزاد سنجیده میشود و سبقت این عدد از قیمت کارخانه اصلا جای تعجب ندارد.
ارسال نظر