چین به سراغ ثروتمندان کشورش رفت | فرار مالیاتی ممنوع!
تلاشهای مالیاتی چین به دنبال اجرای «استاندارد گزارشدهی مشترک» (CRS) در سال ۲۰۱۸، یک سیستم جهانی اشتراکگذاری اطلاعات با هدف جلوگیری از فرار مالیاتی، صورت میگیرد. در حالیکه مقررات محلی همیشه مقرر میکرد که ساکنان باید بر درآمد جهانی خود، از جمله درآمد سرمایهگذاری، مالیات بپردازند، این امر تا همین اواخر به ندرت اجرا میشد.
چین به تازگی اجرای مالیاتی را آغاز کرده که مدتها نادیده گرفته شده بود. به گفته منابع آگاه، این مالیات بر درآمد سرمایهگذاری خارجی ثروتمندان این کشور اعمال میشود.
به نوشته بلومبرگ، به برخی افراد ثروتمند در شهرهای بزرگ چین در ماههای اخیر گفته شده است که یک خودممیزی انجام دهند یا توسط مقامات مالیاتی برای جلساتی فراخوانده شوند تا پرداختهای بالقوه، از جمله پرداختهای عقبافتاده سالهای گذشته مورد ارزیابی قرار بگیرد.
این اقدام تأکید بر فوریت روزافزون دولت برای گسترش منابع درآمد خود دارد، در حالیکه فروش زمین کاهش یافته و رشد اقتصادی آهسته شده است. این اقدام همچنین با کمپین «ثروت مشترک» شی جینپینگ، رئیسجمهور چین، برای ایجاد توزیع برابرتر ثروت در دومین اقتصاد بزرگ جهان همسو است.
افرادی که با آنها تماس گرفته شده است، با مالیات تا ۲۰ درصد بر درآمد سرمایهگذاری مواجه هستند و برخی نیز مشمول جریمههای پرداخت دیرهنگام میشوند؛ با این حال، مبلغ نهایی قابل مذاکره است.
تلاشهای مالیاتی چین به دنبال اجرای «استاندارد گزارشدهی مشترک» (CRS) در سال ۲۰۱۸، یک سیستم جهانی اشتراکگذاری اطلاعات با هدف جلوگیری از فرار مالیاتی، صورت میگیرد. در حالیکه مقررات محلی همیشه مقرر میکرد که ساکنان باید بر درآمد جهانی خود، از جمله درآمد سرمایهگذاری، مالیات بپردازند، این امر تا همین اواخر به ندرت اجرا میشد.
مشخص نیست که این تلاشها چقدر گسترده هستند و چه میزان طول خواهند کشید. آن دسته از چینیهایی که هدف این مالیات قرار گرفتهاند، حداقل ۱۰ میلیون دلار دارایی خارجی داشتند، در حالیکه برخی دیگر سهامداران شرکتهای فهرستشده در بورس هنگکنگ و ایالات متحده بودند.
طبق سیستم «استاندارد گزارشدهی مشترک»، چین در شش سال گذشته با نزدیک به ۱۵۰ حوزه قضایی در مورد حسابهای متعلق به افرادی که مشمول مالیات در هر کشور عضو این سیستم هستند، تبادل اطلاعات کرده است.
پاتریک ییپ، معاون رئیس هیئت مدیره دلوایت چین، گفت: «چین در حال حاضر دارای گنجینهای از دادههای CRS است که مقامات مالیاتی میتوانند به راحتی از آن برای کشف فرصتهای جمعآوری استفاده کنند. پتانسیل برای حسابرسی مالیاتی فردی، نسبت به حسابرسی مالیاتی شرکت، در حال افزایش خواهد بود.»
ثروتمندان چین از زمان آغاز سرکوب چند ساله در چین که مصرف اینترنت، بخشهای مالی و املاک را درگیر کرد، تحت نظارت قرار گرفتهاند.
این کارزار به اعتماد ثروتمندترین افراد در کشوری که در سال ۲۰۱۸، هر چند روز یکبار یک میلیاردر جدید ایجاد میکرد، آسیب زد. گروه مشاوره بوستون در آن زمان تخمین زد که از ثروت شخصی ۲۴ تریلیون دلاری این کشور، حدود ۱ تریلیون دلار در خارج از کشور نگهداری میشود. چین همچنین شاهد افزایش مهاجرت شهروندان مرفه خود است و از سال ۲۰۲۱ تاکنون، بیش از ۱/۲ میلیون نفر از شهروندان متمول این کشور اقدام به مهاجرت کردهاند.
درآمد مالی چین از ژانویه تا آگوست نسبت به سال گذشته میلادی، ۲/۶ درصد کاهش یافت و به حدود ۱۴/۸ تریلیون یوآن رسید. درآمد فروش زمین دولت ۲۵ درصد کاهش یافت و به ۲ تریلیون یوآن رسید، در حالیکه درآمد مالیاتی نیز ۵/۳ درصد افت کرد.
سیاستگذاران چینی از اواخر سپتامبر مجموعهای از اقدامات محرک را برای احیای اقتصاد اعلام کردند، از جمله تعهد به انجام بزرگترین تلاش در سالهای اخیر برای مبادله بدهیهای خارج از ترازنامه دولتهای محلی برای کاهش بار مالی آنها.
مقامات محلی در تلاش برای پر کردن حفره در امور مالی شهرداری که به دلیل رکود مسکن رخ داده، رویکرد سختگیرانهتری در تعقیب شرکتها برای مالیاتهای مربوط به دهههای گذشته در پیش گرفتهاند.
پیتر نی، شریک و متخصص مالیات در شرکت حقوقی ژونگ لون در شانگهای، گفت: «در آینده، اجرای سختگیرانهتر قانون مالیات بر درآمد شخصی وجود خواهد داشت. در نهایت درآمد خارج از کشور این افراد پر درآمد به هدف خاصی برای مقامات مالیاتی تبدیل خواهد شد.»
ارسال نظر