تیر خلاص دولت به آرزوی کارگران | تکلیف افزایش حقوق ها مشخص شد
یکی از اعضای کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران ایران اظهار کرد: اگر نمایندگان واقعیتاً نماینده کارگران باشند و به منافع جامعه کارگری توجه کنند، باید نظارت کنند تا تصمیمات دولت در زمینه مزد کارگری منطبق باشند.
در لایحه بودجه ۱۴۰۴، دولت تعیین کرده است که افزایش دستمزد کارمندان را ۲۰ درصد افزایش دهد که این مقدار با نرخ رسمی تورم سالانه تفاوت معناداری دارد. این امر در شرایطی رخ داده که در جریان تبلیغات انتخاباتی خود، رئیس جمهور بیان کرده بود که دستمزد نیروی کار باید مطابق با نرخ تورم تعیین شود. عدم توجه دولت به تطابق افزایش دستمزد کارمندان با نرخ تورم، موجب نگرانی شده است که این الگو در تعیین دستمزد کارگران نیز تکرار شود.
علیرضا میرغفاری، عضو کانون عالی انجمن های صنفی کارگران ایران، با اشاره به این موضوع گفت: به طور کلی نمیتوان شرایط کارگران را با کارمندان دولت مقایسه کرد و سازکارِ تعیین حقوق برای هر دو گروه فرق دارد. ضمن اینکه نظام دستمزدی کارگران و نیروهای دولتی بسیار متفاوت است. کارمندان دولت رتبهبندی میشوند و مانند کارگران نیستند که تعدادِ بسیاری از آنها حداقلبگیر باشند. البته طبق قانون کار، برای کارگران در کارگاههای بالای ۵۰ نفر باید طبقهبندی مشاغل اجرا شود اما این قانون در خیلی از کارگاهها اجرا نمیشود. پس میزان افزایش دستمزد کارگران و کارمندان به هیچ وجه قابل مقایسه با هم نیست.
وی بیان کرد: حقوق کارگران در شورایعالی کار تعیین میشود اما چون دولت نقش تعیینکنندهای در مذاکرات این شورا دارد در نتیجه درصدِ افزایشِ حقوقی که دولت در بودجه برای کارمندان در نظر گرفته مهم است و تعیین ۲۰ درصد افزایش حقوق برای کارمندان بدون توجه به نرخ تورم، نگرانکننده است.
میرغفاری تأکید کرد: در کارزار انتخاباتی ریاستجمهوری، آقای مسعود پزشکیان به عنوان رئیسجمهور تعهد دادند که دستمزدها باید مطابق با تورم افزایش یابد. اما اکنون شاهدیم که این وعدهها در عمل محقق نشد و حداقل در مورد کارمندان دولت که این طور بود. ما به عنوان نمایندگان کارگری امیدوار بودیم که امسال در شورایعالی کار به جای چانهزنی برای افزایش دستمزد مطابق با نرخ تورم، روی سبد معیشت مذاکره کنیم و درصدِ افزایشِ دستمزد را به رقم سبد معیشت نزدیک کنیم اما با درصد افزایشی که دولت برای کارمندان در لایحه در نظر گرفته بعید میدانم وارد این سطح شویم.
این فعال حقوق کارگران گفت: نکتهای که در مورد تعیین حقوق کارگران در شورایعالی کار وجود دارد توجه به تعارض منافع در این ساختار است که عملکردِ شورایعالی کار را در میدان عمل تغییر میدهد.
وی توضیح داد: در شورایعالی کار دولت باید نقش میانجی بین نمایندگان کارگری و کارفرمایی ایجاد کند اما از آنجا که بخش قابل توجهی از نیروهای دولت تحت قانون کار فعالیت میکنند و مصوبات شورایعالی کار برای آنان اعمال میشود، در نتیجه دولت به عنوان کارفرمای بزرگ، در مذاکرات مزدی عملا در کنار کارفرمایان قرار میگیرد. متأسفانه همین موضوع بهانهای برای سرکوب مزد کارگران است.
تداومِ سرکوب مزدی در کشور
میرغفاری بیان کرد: ضمن اینکه اگرچه شرکتهای زیرمجموعه دستگاههای دولتی به نحوی خصوصیسازی شدهاند، اما نقش دولت در آنها همچنان پُررنگ است. از این لحاظ نیز دولت تمام تلاش خود را میکند تا دستمزدها را متناسب با افزایشهایی که برای کارمندان دولت مقرر کرده، پیش ببرد.
عضو کانون عالی انجمن های صنفی کارگران ایران در ادامه در رابطه با تداومِ سرکوب مزدی گفت: وضعیت کنونی و تداوم آن میتواند عواقب جدی برای کارگران به همراه داشته باشد. اگر حقوقها همچنان سرکوب شوند و نرخ تورم نیز بهدرستی در نظر گرفته نشود، سرنوشت کارگران تحت تأثیر قرار خواهد گرفت. در حال حاضر، بخش عمدهای از اعتراضات موجود در بدنه دولت و مجموعههای کارگری، ناشی از پایین بودن حقوق و دستمزدها در مقایسه با هزینههای زندگی است. این موضوع به دلیل تورمهای افسارگسیخته و سرکوب مزدی متعاقب آن، قدرت خرید جامعه کارگری را کاهش داده است.
میرغفاری افزود: به نظر میرسد جامعه تحمل این سطح از سرکوب مزدی را ندارد و بنابراین با یک معضل بزرگ اجتماعی مواجه خواهیم شد. کارگاههایی که حداقل دستمزد را پرداخت نمیکنند، با مشکلات جدی روبرو هستند. این وضعیت به کارگاههایی که دستمزدهای بالاتری پرداخت میکنند نیز سرایت کرده است.
عضو کانون عالی انجمن های صنفی کارگران ایران در پاسخ به این سوال که اگر همچون سال قبل نمایندگان کارگری مخالفِ نتیجه مذاکرت مزدی باشند چه باید کرد گفت: اگر نمایندگان واقعا نماینده کارگران باشند و منافع جامعه کارگری را در نظر بگیرند، باید مراقب تصمیمات دولت در حوزه مزد کارگری باشند. به همین دلیل، بهترین راه برای جلوگیری از این وضعیت، عدم امضای مصوبه افزایش دستمزد است، حتی اگر این امر به معنایعدم توافق در سالهای متمادی باشد.
تیر خلاص رو که 46 ساله نه تنها به کارگر بلکه به مردم ایران زدند
باتوجه. به اوضاع معیشتی. نابسامانی اقتصا دی.فلک داد وفلک داد وفلک داد. فلک تخت سل یمان دادبرباد. سلیمانی که خود روزی حکم ب ه باد میکرد بچشم خویش میدید تختش میبرد باد. حکایت فعلی ما. همین شعر... که کلیه دست اندرکاران ما به چشم. وپوست وگشت می بینند که اجناس ثانیه ای گران میشه. غافل شده اند که ای داد کارگری که حقوقش 10توما ن 5ساله که ریالی ریالی اضاف میشه میتونه گوشت کیلوی800تومان بگیره گوشت سرمان بخور ه لبنیاتی که ماهی 30/بش اضاف میشه بابا م گه مسلمان نیستید من یک کارگرم نزدیک زه25 سال کارمیکنم روزی نشد که به فکر خودکشی ب اشم آخه این چه زندگی تا کی باید منتظر با شیم منتظر کی......... خدایا نابودت آن کن ه
کارگران شرکتی کم می گیرند ولی حقوق کارگران تبصره چهار مشاغل دولتی معین که اندازه ی هیت علمی ها می گیرند
نزدیک 20میلیون تومان
سلام علیکم . بسم الله الرحمن الرحیم .ملت شریف ایران یک عده دوست دارند به اقشار جامعه آسیب اقتصادی و اجتماعی وارد شود.ازجمله کاهش ساعت اداری ادارات باعث خشم اجتماعی میشود.و لازم ادارات را از حضوری به الکترونیکی وغیرحضوری تبدیل کنند.سود سهام عدالت من را هم آخوندها نمیدهند.متناسب سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی را هم آخوندها انجام نمیدهند.چطور آخوندها زن بازی خوب بلدن
آقای پزشکیان در جریان مناظرات گفتن که مع یشت کارمندان و کارگران بسیار بده وراه حل این مشکل افزایش حقوقها بیشتر از تورمه ا ما متأسفانه ایشون هم دروغ گفتن ودر عمل ب را سال ۱۴۰۴حقوق کارمندان رو ۲۰درصد وحداق ل حقوق رو ۱۲میلیون میلیون تعیین کردن
سلام حقوق راننده پایه یک توی جاده هاکی ب ایدتعیین کنه هیچ ارگان دولتی بفکرراننده بیچاره نیست بخدا
هرچقدخودصاحب ماشین دوست داشته باشه حقوق میده
خدا پیغمبری آدم شک میکنه این مسولین از پ ایه خدا و پیغمبر را قبول ندارند و الکی د م از اسلام و عدالت علی میزنند البته این مسیر غلطیه که در پیش گرفتن و خوردن حق ک ارگر وکوچک کردن سفره کارگر در نهایت به ن ارضایتی و قهر با نظام مبدل میشه و آخر ای ن مسیر هم که کاملا واضح است.
اگر آ قای پزشکیان به وعده خود در قبال حقوق کار گران عمل نکند باید گفت ننگ بر او باد.
کارمندان دولت مزایایی چون ماموریت اضافه کار بدون حضور و....دارند و حداقل سی چهل درصد نسبت به بازنشستگان بیشتر دریافتی دارند وانگهی مگر کارمندان دولت از این افزايش راضی هستند متأسفانه خیر و راههایی برای کسب درآمد پیدا میکنند
همه از همبیشرف ترین. پول مارو میدنبه مح ور مقاومت بعد طرف میاد میگه چرا جوانها ا زدواج نمیکنن
من با این اوضاع دیبگه هیچ اعتمادی به حکو مت ندارم ودیگه رای نمی دهم و هیچ همراهی با دولت ندارم
بنده خدا راست گفته دیگه حقوق باید با تور م یکی باشد . اسفند ماه که شد تورم را از 45درصد به20درصد اعلام میکنن،همون اول گفت
نمیفهمم چرا دولت و حکومت خودشون رو به او ن راه میزنن، بابا کارگرها که با خانواده هاشون اکثریت کشور رو تشکیل میدن دارن ناب ود میشن زیر بار این همه گرونی و ظلم و اس تکبار، کارگر اگر صبرش تموم بشه امنیت ،آس ایش و آرامش باقی اقشار و خانواده هاشون ب ه خصوص کارفرماها که عین خیالشون نیست ودر نهایت کشور بدجور به خطر میفته، چرا نمیخ واین بفهمید، سکوت این قشر نشانهء بی عرضگ یشون نیست ،امید این قشر مظلومتر از حسین به نمایندگانشون بوده که اونم دیگه داره تموم میشه چون چند ساله با وجود تورم افتض اح حتی یک درصد نتونستن در همسانسازی حقو ق کارگر با تورم کشور پیشرفت کنن، یا سواد کافی ندارن یا خودشون طعم تلخ و سمیه زند گی با حداقل حقوق رو نچشیدن، این پیام رو منتشر کنید و دست از همدستی با ظالم و یزی د زمان بردارید، دیر زمانیه که این قشر قی د همه چیزو بزنن و خرخره من و شمارو پاره کنن، بفهمید آخه همه چیزو به مسخره گرفتید
کارگراتن فقط یک راه دارندوان هم خودکشی د سته جمعی
هیچ کاری برا کارگرا نمیکنن خودتون رو خست ه وعصبی نکنید جنگ بشه کارگرباید بره پولد ارمیره کشور دیگه دل نبندید به ایران