|

جنجال ارز دیجیتال بریکس | کاربران رمزارز سوتی دادند

بریکس یک سازمان تازه تأسیس است که تحت رهبری قدرت‌های نوظهور اقتصادی جهان فعالیت می‌کند و هر ساله اجلاسی را در کشورهای مختلف عضو این گروه برگزار می‌نماید. کشورهای عضو این گروه شامل برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی هستند. هدف اصلی تشکیل بریکس، کاهش سلطه دلار بر اقتصاد جهانی و ایجاد تعادل در نظام پولی و بانکی جهانی است. ایران نیز به عنوان یکی از اعضای بریکس شناخته می‌شود.

اقتصاد

آمریکا و متحدان غربی اروپایی آن قصد دارند که سلطه اقتصادی دلار را بیش از پیش گسترش دهند و نظام اقتصادی کشور ها را به واحد پولی خود وابسته کنند؛ در این بین تشکیل گروه ها و سازمان های اقتصادی در جای جای جهان می تواند بر این وابستگی پایان ببخشد.  از سالهای اولیه تشکیل این گروه؛  تجارت بین الملل بدون دلار در دستور کار کشورهای عضو قرار گرفت. در عین حال قرار شد که اسکناس بریکس هم چاپ و ارزش گذاری شود.

بریکس؛  اهرم اقتصادی قوی در برابر دلار

در اجلاس سران کشورهای عضو بریکس که  به میزبانی روسیه برگزار شد؛ مسعود پزشکیان رئیس جمهور کشورمان؛ به تشریح مواضع و پشنهاد های خود به سازمان بریکس پرداخت. وی همچنین به همراهی روسیه و چین؛  به تاکید استفاده از ارز های دیجیتال را به عنوان یکی از ابزارهای مهم اقتصادی برای شکست دلار پرداخت. 

کشورهای بریکس به دلایل متعددی به دنبال ایجاد یک ارز جدید هستند. چالش‌های مالی جهانی اخیر و سیاست‌های خارجی تهاجمی آمریکا، این کشورها را به بررسی این گزینه واداشته است. هدف آن‌ها این است که منافع اقتصادی خود را بهتر تأمین کرده و وابستگی جهانی به دلار آمریکا و یورو را کاهش دهند.

اسکناس- بریکس

هنوز تاریخ قطعی برای عرضه این ارز وجود ندارد، اما رهبران این کشورها این احتمال را به طور مفصل بررسی کرده‌اند. در نشست چهاردهم بریکس در اواسط ۲۰۲۲، ولادیمیر پوتین اعلام کرد که این کشورها قصد دارند یک "ارز جهانی جدید" ایجاد کنند و آماده‌اند با تمام شرکای تجاری به طور منصفانه کار کنند.

در آوریل ۲۰۲۳، رئیس‌جمهور برزیل، لوییس ایناسیو لولا دا سیلوا، حمایت خود را از ارز بریکس اعلام کرد و گفت: «چرا بانک بریکس نتواند یک ارز برای تأمین مالی روابط تجاری بین کشورهای عضو داشته باشد؟

دلار آمریکا دهه‌هاست که به عنوان ارز ذخیره جهانی حاکمیت بی‌نظیری داشته است. با این حال، اگر ارز بریکس به دلار تثبیت شود، ممکن است موجب کاهش قدرت دلار و افزایش روند "دلارزدایی" شود. این مسئله همچنین می‌تواند بحران اقتصادی ایجاد کرده و بر خانواده‌های آمریکایی تأثیر بگذارد.

بیت_کوین

ارز دیجیتال بریکس در برابر دلار توان مقابله خواهد داشت؟

 کارشناسان؛ چالش های پیش روی ارز دیجیتال بریکس را چالش های فنی؛ عدم اعتماد و سختی رقابت کردن می دانند.  همچنین  پیش بینی می شود که ارز دیجیتال  بریکس عملکرد بهتری نسبت به دلار داشته باشد؛ زیرا پشتیبانی از کشورهای بزرگ اقتصادی را دارد و از طرفی  در برابر تحریم ها مقوم است و آینده ای روشن بلاک چین می تواند نقاط قوت ارز بریکس باشد.

سرگئی گلازیف، وزیر سابق اقتصاد روسیه، در مصاحبه با  TV BRICS  اظهار داشت که کار بر روی ارز دیجیتال بریکس تقریباً تمام شده است. او گفت که این ارز بر روی فناوری بلاک چین ساخته شده است و با پشتوانه طلا خواهد بود.  گلازیف همچنین گفت که هنوز نیاز به حمایت همه متحدان اقتصادی بریکس وجود دارد. او گفت که این ارز می تواند به کاهش سلطه دلار آمریکا کمک کند و به تنوع بیشتر سیستم مالی جهانی منجر شود.

با توجه به اظهارات گلازیف، به نظر می رسد که ارز دیجیتال بریکس در مراحل پایانی توسعه خود قرار دارد. با این حال، هنوز مشخص نیست که این ارز چه زمانی راه اندازی خواهد شد و چه کشورهایی از آن حمایت خواهند کرد.

بیت کوین

ارز مای بریکس

MyBricks با نماد اختصاری $BRICKS یک ارز دیجیتال یا شکلی از دارایی دیجیتال است که با ارزش بازار حدود ۰ دلار، در رتبه ۶۸۱۷ بازار قرار داشته و دامیننس MyBricks در حال حاضر ۰ درصد است. هر واحد از MyBricks در این لحظه با قیمت ۰.۰۰۰۱۶۹ دلار، با احتساب نرخ تتر ۶۶,۲۴۳ تومان معادل ۱۱ تومان معامله می شود و حجم مبادلات روزانه آن ۲۳۸ دلار است.

قیمت در ۲۴ ساعت اخیر ۱.۲۱% افزایش یافته است. بالاترین قیمت MyBricks در تاریخ ۲۸ شهریور ۱۴۰۰(19 September 2021) معادل ۰.۰۳ دلار بوده که همینک %۹۹.۵۱ پایین‌تر از آن زمان قرار دارد. تعداد واحدهای در گردش MyBricks ۷۲۷.۴۸ میلیون و ارزش بازار رقیق شده آن در حال حاضر ۱۶۹,۴۰۲.۶۹ دلار است.

کدخبر: 339080

ارسال نظر