|

اکتشاف جدید از معدن طلای ۱۰۰۰ ساله | درآمدزایی ۱۲ هزار میلیارد برای کشور نهایی شد

در پی اجرای سیاست‌های اصل ۴۴ قانون اساسی و پس از برگزاری یک مزایده عمومی، شرکت بین‌المللی توسعه صنایع و معادن غدیر به همراه شرکت اکتشافات معادن و صنایع غدیر به عنوان سرمایه‌گذار معدن طلای خونیک انتخاب شده و قرارداد مربوطه نیز به آنها ابلاغ گردید.

اقتصاد اکتشاف جدید از معدن طلای ۱۰۰۰ ساله |  درآمدزایی ۱۲ هزار میلیارد برای کشور نهایی شد

در راستای اجرای سیاست‌های اصل ۴۴ قانون اساسی و پس از برگزاری یک مزایده عمومی، شرکت بین‌المللی توسعه صنایع و معادن غدیر به همراه شرکت اکتشافات معادن و صنایع غدیر به عنوان سرمایه‌گذار معدن طلای خونیک انتخاب و قرارداد مربوطه نیز به آنها ابلاغ شد. طبق این قرارداد ۱۴ ساله، سرمایه‌گذار موظف است پس از انجام اکتشافات تکمیلی، اصلاح طرح و تجهیز معدن، اقدام به احداث کارخانه تولید شمش طلا با ظرفیت ۵۰۰ کیلوگرم در سال نماید. شایان ذکر است که معدن خونیک در فاصله ۹۳ کیلومتری از مرکز استان خراسان جنوبی قرار دارد. طبق گفته مسئولان استانداری خراسان جنوبی؛ در ۲ سال قبل همه اقدامات استانداردسازی برای اکتشاف معدن را در این منطقه انجام شده است و بیش از ۱۱ هزار متر حفاری در معدن صورت گرفته است.

معدن

رشید کتال؛ مدیرعامل شرکت اکتشاف معادن و صنایع غدیر افزود: تاکنون حجم عملیات اکتشافی ما در این منطقه حدود ۵۰۰ میلیارد ریال هزینه داشته است.

وی با اشاره به آغاز کار اکتشاف از ۲۰ سال قبل در معدن طلای خونیک آغاز شده و این معدن بیش از ۱۰۰۰ سال عمر دارد بیان کرد: اولین بار سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور این معدن را شناسایی کرده و مطالعات اولیه را برای کار اکتشافی انجام داده و ما از ۲ سال قبل یعنی سال ۱۴۰۰ به عنوان سرمایه‌گذار متعهد به عملیات اکتشاف، استخراج و احداث کارخانه برای شمش طلا شده‌ایم. مدیرعامل شرکت اکتشاف معادن و صنایع غدیر با بیان اینکه اکنون در مرحله ساخت کارخانه هستیم تا باری که از معدن استخراج می‌شود، پرعیارسازی و در منطقه شمش طلا تولید شود گفت: برای ساخت کارخانه ۳۳ هکتار زمین در کنار محدوده معدن در اختیار گرفتیم که مجوز آن نهایی شده است.

وی با اشاره به هدف‌گذاری اتمام ساخت کارخانه تا پایان سال آینده افزود: در حال گرفتن مجوز آب، برق و گاز برای کارخانه هستیم و تیم پیمانکاران ساخت کارخانه تا آخر همین ماه انتخاب و مستقر می‌شود.

کتال گفت: ۲۰ میلیون دلار سرمایه گذاری در خونیک انجام می‌دهیم و این کارخانه سالانه ۱۲ هزار میلیارد ریال درآمدزایی خواهد داشت.

معدن

وی بیان کرد: خوراک ورود به کارخانه در روز ۲ هزار تن خاک معدن با عیار یک گرم در تن است و از اوایل سال آینده کار استخراج معدن را در منطقه خواهیم داشت.

مدیرعامل شرکت اکتشاف معادن و صنایع غدیر افزود: اجرای این طرح برای ۵۰۰ نفر به صورت مستقیم و هزار نفر به صورت غیرمستقیم اشتغالزایی به همراه دارد و تلاش ما جذب نیروهای بومی است.  گفت: اولین بار در زمینه ساخت کارخانه طلا در کشور ورود پیدا کردیم و در سایر استان‌ها هم در مرحله اکتشاف معادن طلا هستیم لذا علاقه به ورود در زمینه معادن طلا داریم و در صورت واگذاری جدید در استان ورود جدی خواهیم داشت.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان‌ جنوبی هم گفت: این واحد فرآوری جوار معدنی با اعتبار پیش بینی شده ۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال و ظرفیت تولید سالانه ۴۰۰ کیلوگرم شمش طلا احداث می‌شود.

احمد آریافر افزود: براساس برنامه‌ریزی های صورت گرفته، این واحد فرآوری که امروز عملیات اجرایی آن آغاز شد در دهه فجر سال ۱۴۰۳ به بهره‌برداری می‌رسد تا زمینه اشتغال بیش از ۱۵۰ نفر را فراهم آورد.

وی بیان کرد: با احداث این کارخانه تعداد واحدهای فرآوری و استحصال طلا در خراسان جنوبی به چهار واحد افزایش خواهد یافت که گامی بزرگ در راستای ایجاد ارزش افزوده و اشتغال در استان خواهد بود. معدن طلای خونیک با ۱۸ کیلومتر مربع وسعت یکی از هفت معدن طلا در استان خراسان جنوبی است.

منبع: معدن نیوز
کدخبر: 340144

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین