|

۴۶۴ میلیون دلار برای واردات این کالا هزینه شد + جزئیات

در مهرماه امسال خبرهایی درباره کمبود تایر در کشور منتشر شد، اما اتحادیه تولیدکنندگان تایر تأکید کرد که هیچ کمبودی وجود ندارد و تولید تایر نیز با مشکلی مواجه نیست. رئیس اتحادیه فروشندگان لاستیک در آن زمان بیان کرد که کاهش تولید تنها به دلیل قطعی برق در کارخانه‌ها بوده است.

اقتصاد

 اکنون به نظر می‌رسد که علت کاهش تولیدات تایر در کشور متخص به قطعی برق نیست؛‌ چراکه مصطفی تنها، سخنگوی انجمن تایر، در گفتگویی اعلام کرد که در شش‌ماهه نخست امسال برای واردات تایر ۴۶۴ میلیون دلار تخصیص ارز صورت گرفته است. این درحالی‌ست که صنعت تایر در این بازه زمانی فقط ۶۳ میلیون دلار ارز دریافت کرده بود.

سخنگوی انجمن تایر در بخشی از اظهارات خود بیان کرد:«با وجود اینکه واحد‌های تولیدی در شش‌ماهه نخست امسال با رشد ۱۲ درصدی تولید روبه‌رو شده‌اند، شاهد افزایش ۸۶ درصدی واردات تایر هستیم.»

تنها با اشاره به میزان ارزبری واردات تایر در مقابل تولید آن گفت:«با وجود آنکه تولید در مدار مناسبی قرار دارد و مشکلی در تأمین تایر کشور وجود ندارد چرا همچنان افزایش حجم واردات اتفاق می‌افتد؟ به‌جای اینکه ارز را به تولیدکننده داخلی بدهند صرف واردات می‌کنند.»

ناترازی جبران می‌شود؟

به نظر می‌رسد یکی از دلایلی که واردات تایر در کشور به اندازه تولید آن جذاب نیست، کاهش تعرفه واردات باشد. آبان ماه سال جاری بود که دولت اعلام کرد تعرفه واردات تایر به کشور به ۱۰ درصد کاهش یافته است. این درحالی بود که پیش از آن درصد تعرفه واردات ۳۲ درصد تعیین شده بود.

در این میان باید اشاره کرد که علت کاهش تعرفه واردات تایر نیز کمبود و ناترازی موجود در کشور بود. در این راستا، آبان ماه سال گذشته حسین فرهیدزاده، رئیس سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان گفته بود که سالانه ۲۱ میلیون حلقه لاستیک در کشور تولید و ۳.۷ میلیون حلقه لاستیک وارد می‌شود اما نیاز کشور در این زمینه ۲۶ تا ۲۷ میلیون حلقه است، این امر باعث می‌شود که در برخی مواقع با کمبود آن در بازار رو به رو شویم.

البته باید به این نکته توجه کرد که تولید تایر در سال ۱۴۰۳ رشد قابل‌توجهی داشته است و تنها در دو ماهه ابتدایی سال حدود چهار میلیون حلقه تایر تولید شد که با ادامه این روند می‌توان گفت که کاهش تولید سال گذشته را جبران کرده است.

کدخبر: 340677

ارسال نظر