|

پای تورم و گرانی روی گلوی کارگران | حال جامعه کارگری خوش نیست

در مراسم سالروز تصویب قانون کار در استان مازندران، انتقادات زیادی نسبت به تلاش‌های انجام‌شده برای حذف بندهای حمایتی این قانون مطرح شد.

اقتصاد

در مراسمی که به مناسبت ۲۹ آبان سالروز تصویب قانون کار در استان مازندران برگزار شد؛ سخنرانان ضمن دفاع از قانون کار جمهوری اسلامی بر تامین امنیت شغلی و ارتقای معیشت کارگران و بازنشستگان تاکید کردند.

در این مراسم که به همت خانه کارگر مازندران و با حضور مدیران کل تعاون و کار و تامین اجتماعی استان مازندران برگزار شد، سخنرانان با انتقاد از هجمه‌های بی‌امان به قانون کار؛ تصریح کردند: تشکل‌های کارگری با اصلاح قانون کار مخالفتی ندارند اما نمی‌پذیرند به نام اصلاح، این یادگار ارزنده انقلاب و امام راحل را به مسلخ ببرند!

میرعلی شیرافکن (رئیس کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان مازندران) خطاب به منتقدان قانون کار گفت: ما هم موافق به روز کردن قانون کار هستیم اما اصلاحی که شما دم از آن می‌زنید، مبهم است و نمی‌دانیم با چه هدفی این مسایل را مطرح می‌کنید!

حقوق-کارگران

او گفت: اگر دغدغه تولید دارند به دغدغه‌های کارگران توجه کنند، امروز کارگران دغدغه امنیت شغلی و معاش دارند! ماده ۴۱ قانون کار می‌گوید دستمزد کارگران براساس تورم واقعی و سبد معیشت تعیین گردد؛ آیا در عمل نیز این چنین است؟ قانون کار بر امنیت شغلی کارگران تاکید می‌کند؛ آیا با قراردادهای یک ماهه و دو ماهه می‌توان از امنیت شغلی سخن گفت! چرا به آنچه در قانون تامین اجتماعی راجع به درمان رایگان بیمه شدگان اشاره شده، عمل نمی‌کنند؟!

در ادامه این جلسه، علی اکبر علوی نژاد (رئیس مجمع کارگران استان مازندران) ضمن تاکید برحضور فعال کارگران و تشکل‌های کارگری در صحنه‌های مختلف گفت: رمز موفقیت و پیشبرد اهداف تشکل‌های کارگری، اتحاد و همبستگی آنان است؛ نباید به امید وعده‌ها و سخنان زیبای دیگران بمانیم، باید یکصدا در میدان باشیم و از دستاوردهای مهمی چون قانون کار دفاع کنیم!

او گفت: مقام معظم رهبری فرموده‌اند که اگر حال کارگران خوش باشد حال ملت هم خوش خواهد بود! آیا مسئولان پیام رهبرانقلاب را درک نمی‌کنند؟! درکجای دنیا کارگرانی که چرخ‌های اقتصاد را به گردش درمی‌آورند با قراردادهای یکماهه کار می‌کنند؟

او گفت: در سالروز تصویب قانون کار فریاد می‌زنیم که حال کارگران خوش نیست؛ تورم و گرانی ما کارگران را رنج می‌دهد! با وجود تورم ۵۰ درصدی افزایش ۲۰ درصدی دستمزدها چه معنایی دارد؟

در این مراسم با که جمعی از مدیران استانی و تشکل‌های کارگری مازندران حضور داشتند؛ حسن فلاح (مدیرکل تامین اجتماعی استان) با اظهار خرسندی از اجرای طرح متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان گفت: درحال حاضر بیش از دو میلیون نفر از جمعیت بالای ۳ میلیونی استان تحت پوشش خدمات تامین اجتماعی هستند.

سید هادی ساداتی (رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی استان مازندران) نیز در سخنان خود ضمن تاکید بر لزوم حمایت دولت از بخش تولید گفت: انتطار داشتیم اهداف هدفمندی یارانه‌ها که با هدف حمایت از تولید اعلام شده بود، محقق گردد.

ساداتی گفت: درحالی که خط فقر ۲۳ میلیون تومان اعلام می‌شود؛ تکلیف کارگران با مزد حدود ۱۳ میلیون تومان چه می‌شود؟

وی افزود: با سیاست‌های نابخردانه برخی اقتصاددان‌ها امروز شاهد ارزهای چند نرخی و کاهش ارزش پول ملی هستیم و از این منظر وضعیت معیشتی کارگران و بازنشستگان خوش نیست.

نصرالله دریابیگی (دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران) هم با تشریح چگونگی تصویب قانون کار و تاکید بر اهمیت این قانون گفت: گرامیداشت ۲۹ آبان گرامیداشت تمام تلاش‌هایی است که معطوف به تصویب قانون کار شد؛ یاد و خاطره امام راحل و مردان بزرگی همچون مرحوم سرحدی زاده را که برای تصویب قانون کار مجاهدت کردند، گرامی می‌داریم.

دریابیگی با اشاره به تمامی تلاش‌هایی که در راستای هجمه به قانون کار صورت گرفته، گفت: تشکل‌های کارگری و در راس آن‌ها خانه کارگر در برابر تمامی این تحرکات ایستاده و برای حفظ و حراست از قانون کار و دستاوردهای ارزشمند انقلاب در عرصه‌های کارگری از هرگونه اقدامی دریغ نخواهد کرد.

وی از حمایت و همراهی دولت و مجلس و پیگیری‌های مجدانه تشکل‌های کارگری و کانون عالی بازنشستگان و کوشش‌های بی‌دریغ رئیس کمیسیون اجتماعی و مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی برای اجرایی شدن متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان قدردانی کرد.

منبع: ایلنا
کدخبر: 341372

ارسال نظر