|

اختصاصی گسترش نیوز؛

بمب قیمتی خودرو ؛ مردم در شوک، دولت در تردید | گرانی چه آینده‌ای رقم می‌زند؟

جلال رشیدی کوچی نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی گفت: علت اصلی دو نرخی شدن خودرو در بازار و وجود شکاف قیمتی از کارخانه تا بازار خودروسازان هستند. چراکه آن ها خود اقدام به قیمت سازی در بازار می کنند. امیدوار هستم دولت هرچه سریعتر ز این تصمیم آنی صرف‌نظر کند و آن را اصلاح کند.

اقتصاد بمب قیمتی خودرو ؛ مردم در شوک، دولت در تردید | گرانی چه آینده‌ای رقم می‌زند؟

خودروسازان پس از ماه‌ها انتظار و درخواست های فراوان در مورد اعمال مصوبه گرانی قیمت خودرو، بالاخره ۲۷ آبان ماه این مصوبه امضا و از سوی شورای رقابت هم تایید شد. مصوبه گرانی مخصوص خودروهای داخلی می باشد که توسط دو خودرو ساز بزرگ، یعنی ایران خودرو و سایپا می باشد که روز گذشته از قیمت های جدید روی سایت های فروش خود رونمایی کردند. حال گسترش نیوز در این مورد با جلال رشیدی کوچی نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی به گفتگو پرداخته است.با گسترش نیوز همراه باشید.

رشیدی-کوچی1

جلال رشید کوچی در پاسخ به سوال خبرنگار گسترش نیوز در مورد افزایش آنی قیمت خودرو گفت: به گفته مسئولین و خودروسازان دلیل این افزایش قیمت که تقریبا بیش از ۲۰ ماه است که خودروسازان منتظر تصویب آن بودند، نزدیک کردن قیمت خودرو تولید شده از کارخانه و به قیمت بازار است.البته اگر این مسئله به درستی کارشناسی شود این گرانی کاری بیهوده است و کاری است که تابه حال چندین بار تکرار شده است و نتیجه ای عکس داده است.

کوچی درادامه بیان کرد:علت اصلی دو نرخی شدن خودرو در بازار و وجود شکاف قیمتی از کارخانه تا بازار خود خودروسازان هستند.چراکه آن ها خود اقدام به قیمت سازی در بازار می کنند. علت دیگر این شکاف قیمتی عدم توازن در عرضه و تقاضا در بازار خودرو است. از نظر کارشناسی تا زمانی که مشکلات خودروسازان به درستی و از ریشه حل نشود و دلالان و سودجویان در این بازار حضور داشته باشند، این افزایش قیمت بارها هم که تکرار شود نتایج یکسانی بدست می آوریم؛ اتفاق مثبتی نمی‌افتد.

وی در ادامه بیان کرد:امیدوار هستم دولت هرچه سریعتر از این تصمیم آنی خود مبنی بر افزایش قیمت خودرو برگردد و آن را اصلاح کند.

اول بازار خودرو را رقابتی کنیم

جلال رشیدی این نکته را یادآور شد و گفت: نکته ای که باید دولت به آن توجه کند این است که زمانی ما می توانیم افزایش قیمت را در هر زمینه ای به خصوص در بازار خودرو اعمال کنیم که، اول بازاری رقابتی داشته باشیم. برای ایجاد بازار رقابتی باید خودرو را به قیمت جهانی به دست مردم برسانیم و به خودروسازان داخلی هم این اختیار را بدهیم تا  محصولات را خودشان قیمت گذاری کنند. خودروسازان باید به هر قیمتی که می خواهند خودرو را در بازار عرضه کنند. حال می توانیم شاهد بازاری رقابتی باشیم که در آن محصولات به قیمت واقعی فروخته می شوند و مردم آزادانه با هر سطح درآمدی که باشند می توانند بین خودرو وارداتی و خودرو داخلی انتخاب کنند.

نماینده پیشین مجلس در ادامه صحبت های خود مبنی بر نبود بازار رقابتی گفت: متاسفانه در حال حاضر شاهد آن هستیم که خودروهای تولید داخل از لحاظ کیفیت، آپشن و استفاده عمومی در بازار آزاد هم قیمت خودرو های جهانی هستند، اما به هیچ عنوان قابلیت رقابت را دولت ایجاد نکرده است که مردم بتوانند با هر سطح درآمدی که دارند  انتخاب های خوبی داشته باشند.

افزایش قیمت خودرو فقط جنگ روانی دارد

جلال رشیدی کوچی در مورد افزایش قیمت و تاثیرآن در بازار گفت:  این افزایش قیمت تاثیری که در بازار آزاد می گذارد بین ۸ تا ۱۰ است اما بیشتر از اینکه در قیمت های کف بازار تاثیر داشته باشد ، جنبه روانی دارد و تاثیر منفی می گذارد.

وی در ادامه بیان کرد: در این شرایط سخت اقتصادی که در حال حاضر داریم، اگر بخواهیم شبانه تصمیماتی آنی را بگیریم و آن را لحاظ کنیم و قیمت خودرو را ۳۰ درصد افزایش دهیم و موجب افزایش ناراحتی می‌شود و عملا منفعتی که برای دولت ندارد هیچ ضرر هم  به دنبال دارد و این سرمایه اجتماعی را که دولت هم  به سختی بدست آورده است از دست می دهد و باعث کاهش آن می شود. دولت باید از گرفتن تصمیمات آنی و لحظه‌ای که قبلاً هم موجب کاهش این سرمایه شده است؛ دوری کند.

کوچی در مورد زیر ساخت های این افزایش قیمت خودرو و  نبود آن ها گفت:  دولت حتی اگر قصد افزایش قیمت را هم داشته باشد، اول باید زیرساخت هایی مانند کاهش تعرفه واردات را انجام دهد و بعد واردات خودرو های کارکرده را که قانون بوده است را مصوب کند و واردات خودرو را تسهیل کند و جلوی آن را نگیرد. این عمل یعنی اینکه اجازه بدهد که مردم بین خودروهای داخلی  و وارداتی آزادی انتخاب کنند.

وی در پایان در تاکید صحبت های خود گفت:ما قانون واردات خودرو را که قانون بود را تصویب کردیم،و این واردات در حال حاضر انجام می شود.اما باید بدانیم به جر خودروهای برقی و هیبریدی که تعرفه واردات آن ها بسیار معقول است، خودروهای بنزینی که در حال ورود به کشور و بازار خودرو هستند از زمان ورود تا زمان رسیدن به کف بازار با دو برابر و شاید کمی بیشتر از قیمت جهانی بفروش می رسند. دولت همانطور که در بالا هم عرض کردم باید از تصمیم آنی خود در مورد افزایش قیمت عقب نشینی کند و ابتدا به فراهم کردن شرایط درست و معقولانه بپردازد.

کدخبر: 341417 هادی خرسند
  • ناشناس ارسالی در


    خودرو برای مشتری که پول داده نیس ت اما برای بازار آزاد فراوان تحویل میدن
    دستگاه قضا باید وزود کند و درص ورتی که مشتری پول داده و خودرو تحویل نگر فته
    مانع ورود خودرو از کارخانه ب ه بازارسیاه شود
    حتی پنج درصد هم نباید وارد بازار سیاه شود

    مشتری مداری صفر تو ایران
    زیر صف ر

ارسال نظر