قیام مردم علیه یک نهاد پرحاشیه | متقاضیان مسکن ملی به سیم آخر زدند
در روزهای گذشته بسیاری از متقاضیان مسکن ملی در نقاط مختلف کشور، نسبت به عدم تعهد مسئولان به وعدهای گذشته، اعتراض خود را به اشکال مختلف نشان دادند. تاخیر در تحویل واحدها، عدم شفاف سازی تخصیص زمین ها و بی توجهی به پرسش های متقاضیان در خصوص آورده های اولیه، از جمله نکاتی است که در این خصوص به صورت گسترده مطرح می شود.
متقاضیان مسکن ملی درخصوص عدم تحویل به موقع واحدهای خود علیرغم پرداخت به موقع و انتقاد از مدیریت این پروژه با گل گرفتن درب بنیاد مسکن اعتراض خود را نشان دادند.
متقاضیان مسکن ملی شهرکرد در اعتراض به عدم تحویل پروژههای مسکن مهر، اعتراضات شدیدی را مقابل درب بنیاد مسکن برگزار کردند.
رئیس بنیاد مسکن وادار به پاسخگویی شد
صبح روز یکشنبه متقاضیان مسکن ملی شهرکرد با گل گرفتن درب بنیاد مسکن این شهر، اعتراض خود را نسبت به کندی پروژه نشان دادند؛ خبری که سوژه رسانهها شد. پیگیری ها از بنیاد مسکن چهارمحال و بختیاری نتیجهای نداد و به پاسکاری میان مسئولان این نهاد دولتی ختم شد. با این حال اما در نهایت، رئیس بنیاد مسکن چهارمحال و بختیاری مجبور به برگزاری نشستی خبری با حضور رسانهها شد.
گل گرفتن درب بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خبری بود که روز یکشنبه در صدر اخبار رسانهها نشست. ماجرا از این قرار بود که تعدادی از متقاضیان مسکن ملی شهرکرد به دلیل عدم تحویل بهموقع واحدهای خود با وجود پرداخت بهموقع آورده و انتقاد از مدیریت این پروژه درب ساختمان بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شهرکرد را گل گرفته و در مقابل این ساختمان تجمع کرده بودند. اقدامی که مسئولان بنیاد مسکن چهارمحال و بختیاری را وادار به پاسخگویی کرد.
فرشید ریاحی، رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان چهارمحال و بختیاری، عصر یکشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه و در واکنش به اقدام معترضان، اعلام کرد: بنیاد مسکن به عنوان کارگزار در طرح نهضت ملی مسکن فعالیت میکند. او تاکید کرد: این بنیاد تنها نقش تسهیلگری و کارگزاری دارد و وارد سیاستگذاریهای این طرح نمیشود.
ریاحی توضیح داد: در حال حاضر ۱۲۲۴ واحد مسکونی در محله ۳۴ شهرکرد تحت نظارت بنیاد مسکن در حال ساخت است. از این تعداد، ۶۴۸ واحد در پروژههای ترنج یک، دو و سه با میانگین ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی در حال انجام هستند.
همچنین ۲۱۶ واحد از این پروژهها بیش از ۹۷ درصد پیشرفت داشتهاند و ۷۲ واحد از این تعداد به طور کامل تکمیل شدهاند، اما به دلیل مسائل مربوط به تخصیص تسهیلات و تسویهحساب متقاضیان، هنوز تحویل داده نشدهاند. ریاحی افزود: ۵۷۶ واحد دیگر در پروژههای نارنجهای یک تا ۱۳ با پیشرفت فیزیکی ۸۰ درصد در حال ساخت هستند.
قرارداد آمادهسازی زمین از سال ۹۹ منعقد شده است
او یادآور شد: از سال ۱۳۹۸ که طرح اقدام ملی مسکن آغاز شد، متقاضیان در سال ۱۳۹۹ پس از پالایش اولیه، مبلغ ۴۰ میلیون تومان به حساب خود در بانکهای مسکن واریز کردند.
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان چهارمحال و بختیاری با اشاره به مشکلات مربوط به تامین زمین در شهرکرد توضیح داد: اداره راه و شهرسازی در محله ۳۴ منظریه اقدام به تعیین، تفکیک و تایید زمین کرده است. در سال ۱۳۹۹، قرارداد آمادهسازی زمین منعقد شد و عملیات آمادهسازی و نخالهبرداری از تابستان همان سال آغاز شد.
ریاحی تاکید کرد: بنیاد مسکن به عنوان پیمانکار راه و شهرسازی، عملیات آمادهسازی زمین و طراحی معماری ساختمانها را بر اساس الزامات مقررات ملی ساختمان انجام داده است. به دلیل نیاز به تامین پارکینگ برای هر واحد مسکونی، طبقهای منفی برای پارکینگها ساخته شده است.
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی چهارمحال و بختیاری همچنین به مشکلات مالی متقاضیان اشاره کرد و گفت: در سالهای ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹، پروژه اقدام ملی مسکن با قیمت پایه ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان آغاز شد، اما هیچ پیمانکاری با این قیمت حاضر به انجام کار نشد. در نهایت، در اردیبهشت ۱۴۰۰، مناقصه عمومی برگزار شد و کمترین قیمت بهدستآمده سه میلیون و ۹۷۰ هزار تومان بود.
اولین قرارداد مربوط به سال ۱۴۰۰ است!
ریاحی توضیح داد: شورای تامین مسکن بر اساس شیوهنامه اقدام ملی، قیمتها را بررسی کرد و اولین قرارداد در شهریور ۱۴۰۰ منعقد شد. پیمانکاران پس از آن، عملیات ساخت ۶۶ واحد اولیه را در نیمه دوم ۱۴۰۰ آغاز کردند. همزمان با شروع این پروژهها، اولین درخواست واریز ۵۰ میلیون تومان از طریق پیامک به متقاضیان ارسال و عملیات اجرایی آغاز شد.
بسیاری از مردم در پرداخت مستاصل ماندند
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی چهارمحال و بختیاری گفت: تامین مالی برای متقاضیان دشوار شد و بسیاری از مردم در پرداختها مستاصل ماندند. به همین دلیل، دولت تسهیلات را از ۳۵۰ به ۵۵۰ میلیون تومان افزایش داد، اما همچنان تامین مالی از محل تسهیلات انجام نشده بود. بانکها در سطح کشور باید سازوکارهایی طراحی میکردند تا این مبلغ تامین شود.
ریاحی ادامه داد: با افزایش تسهیلات مسکن از ۳۵۰ به ۵۵۰ میلیون تومان، در مهرماه ۱۴۰۲ بانکها تزریقات مالی را آغاز کردند و پروژههای زمینگیر پیشرفت فیزیکی خوبی کردند. تا پایان سال ۱۴۰۲، بانک مسکن اقدام به آزادسازی اقساط خود کرد و متقاضیان نیز وجوه خود را واریز کردند. منتها بخش زیادی از متقاضیان نتوانستند منابع مالی خود را بهموقع تامین کنند.
او در آخر گفت: تعطیلی پروژههای ساختمانی به خاطر تورم حاکم در کشور است. زمانی که تورم مثبت میشود، قیمت پیمانکاری که امروز تعیین میشود و قرار است پروژهای را طی دو سال آینده بسازد، تعدیل میشود. همچنین اگر تورم کاهشی باشد، تعدیل منفی به پیمانکار تعلق میگیرد، اما تعدیلی که به پیمانکار تعلق میگیرد هرگز جبران میزان تورم را نمیکند.
زنده باد مردم شجاع شهر کرد
ما هم در دماوند همین وضع را داریم و مطلق ا کسی پاسخگو نیست، آیا این هم وطنان شریف م درب یک ساختمان را گل گرفتن و مسئول بنی اد مسکن هم حرف های همیشگی را تکرار کرد م سائل حل شد؟ هزینه ساخت هر ماه افزایش میا بد و بانک هم پول نمیدهد و مردم هم دیگر پولی ندارند بپردازند و هر چه زمان میگذر د وضع بدتر میشود، حالا شما پیدا کنید هند وانه فروش را
ملت بدبخت حق دارند تمام دسترنج و دار و ن داروشونو دارن میفروشن واریز میکنن ب حساب راه و شهرسازی به امید خانه دار شدن ولی غافل از اینن ک راه و شهر سازی با همون پو لهای مردم الان داره متریال میخره و عمدا لفتش میده ک هی زمان ببره ک چند سال دیگه بسازه و آماده کنه و تحویل بده و ب نرخ ر وز با ملت حساب کنه.
این ینی کلاهب رداری در کلاهبرداری
بخدا ب والله مردم حق دارن پدر مردم و درا وردین چقدر مسئولان بی کفایت و تحمل کنیم دیگ برای ملت نایی نمونده منم یکسال ثبت ن ام کردم پرونده تشکیل دادم هنوز خبری نیست خدایی این چ وضعی