|

اعلان جنگ ترکیه به ایران |‌ کشور همسایه از پشت خنجر زد

توسعه بندر فاو و ارتباط آن با ترکیه و اروپا تاثیر قابل‌توجهی بر بخش ترانزیتی ایران خواهد گذاشت. رضا رستمی، رئیس کمیسیون حمل‌ونقل، ترانزیت و لجستیک اتاق بازرگانی ایران، در این خصوص اظهار داشت که به‌زودی اثرات منفی این پروژه بر حوزه ترانزیت ایران قابل مشاهده خواهد بود.

اقتصاد اعلان جنگ ترکیه به ایران |‌ کشور همسایه از پشت خنجر زد

پروژه اتصال بندر فاو عراق به ترکیه که از چند سال پیش آغاز شده، یک طرح میلیارد دلاری است که هدف آن ارتباط یکی از بندرهای بزرگ عراق در سواحل جنوبی با ترکیه از طریق شبکه‌های راه‌آهن و جاده‌ای است. با تکمیل این پروژه، مسیر ترانزیت کالا به اروپا از طریق عراق انجام خواهد شد.

با این پروژه، بندر فاو در جنوب عراق که در منطقه‌ای غنی از منابع نفتی است، به ترکیه و از آنجا به اروپا متصل خواهد شد. بدین ترتیب، این پروژه می‌تواند عراق را به یک هاب حمل‌ونقل تبدیل کند. تبدیل عراق به هاب حمل‌ و نقل می‌تواند جایگزین کانال سوئز شود. چراکه هر مسیر جدیدی که ایجاد می‌شود، عمدتاً رقبای خود را کنار می‌زند.

همچنین این طرح می‌تواند به کاهش استفاده ترکیه از مسیر ایران برای حمل کالا به خلیج فارس منجر شود. ترکیه در این پروژه اهداف اقتصادی و سیاسی مختلفی را دنبال می‌کند. حمل سریع‌تر کالا، توسعه خطوط انتقال نفت و گاز، جابه‌جایی مسافر با قطارهای سریع‌السیر، شراکت با هم‌پیمانان جدید و افزایش همکاری با اروپا از اهداف ترکیه برای به سرانجام رسیدن این طرح است.

نکته جالب توجه در این زمینه، کاهش نقش ترانزیتی ایران در منطقه است. با توسعه این طرح و ایجاد یک کانال سوئز جدید، نقش ایران به عنوان مسیری برای ترانزیت کالا به خطر خواهد افتاد.

بندر-فاو

توسعه بندر فاو؛ تردید جدی برای ترانزیت ایران

در مورد چگونگی اثرگذاری این کریدور بر ایران، رضا رستمی، رئیس کمیسیون حمل‌ونقل، ترانزیت و لجستیک اتاق بازرگانی ایران، توضیح داد: توسعه بندر فاو و بهره‌برداری کامل از آن، تردید بسیار جدی برای ترانزیت ایران است. توسعه این طرح می‌تواند خط اتصال زمینی ایران به ترکیه را تحت‌الشعاع قرار دهد و همین مسیر را به صورت دریایی و از سمت عراق رونق بدهد.

به گفته او، عراق به توسعه بندرهای خود توجه ویژه‌ای دارد. همچنین آنها در تلاش هستند تا ارتباط خود را با اروپا گسترش دهند. اما متاسفانه ایران از این موضوع غافل است و پیگیری این پروژه قطعاً تاثیر کاهشی بر نقش ترانزیتی ایران خواهد گذاشت.

رستمی افزود: اگر این خط راه بیفتد، عراق مستقیم با اروپا ارتباط برقرار خواهد کرد و مراودات تجاری خود را توسعه خواهد داد. عراق تحریم نیست و می‌تواند راه‌های تجاری خود را به‌راحتی به اروپا متصل کند و از آن طریق صادرات و واردات انجام دهد. اما تحریم بودن ایران در همین زمینه تاثیر منفی داشته است.

ترانزیت-کالا

ایجاد فصل مشترک ترکیه با عراق و تاثیر منفی بر ایران

رستمی درباره نقش این کریدور در روابط ایران و ترکیه تشریح کرد: در حال حاضر در مرز ترکیه، حمل‌ونقل و ترانزیت از طریق کامیون‌ها انجام می‌شود و ارتباط خوبی شکل گرفته است؛ اما قطعاً برای اتصال به اروپا، ترکیه می‌تواند فصل مشترکی با عراق ایجاد کند و از آن طریق راه جدیدی برای خود باز کند. این موضوع قطعاً تاثیر منفی بر ارتباط ترانزیتی ایران و ترکیه خواهد داشت.

او خاطرنشان کرد: در موضوعات ترانزیتی و حمل‌ونقل وقتی فصل جدیدی باز می‌شود، خودبه‌خود بر مسیرهای پیشین تاثیر منفی خواهد گذاشت. این پروژه، به‌سرعت در حال پیشروی است و به‌زودی بهره‌برداری خواهد شد.

رئیس کمیسیون حمل‌ونقل اتاق بازرگانی ایران در نهایت گفت: عراق بسیار پیگیر است که توسعه دریایی خود را رونق ببخشد. در این مورد تاکنون هشدارهای زیادی داده شده و ایران می‌توانست با توجه به ظرفیت‌های خود، عکس‌العمل‌های بهتری نشان دهد و از ظرفیت‌های خود استفاده کند. متاسفانه ایران از ظرفیت‌های خود استفاده نکرد و به‌زودی تاثیرگذاری منفی این پروژه بر ایران، مشاهده خواهد شد.

منبع: تجارت نیوز
کدخبر: 342239
  • دبیر ارسالی در

    ھمہ دنیا از ما گریزان و پشیمان است۔

    • @faridon.gh4848 ارسالی در

      سالهاست مسولین دلشان به سوریه وشبه‌نطامی ان منطقه خوش بود که از آمریکا و اروپا ام تیاز بگیرند آخرش کم کم با سیاست های اقتص ادی و نظامی دارند کشور محاصره میکنن وبعد ا برید قانون عفاف وحجاب وفیلترینگ تصویب کنید ومردم هم از خودتان دور میکنید کدام سیاست شما به نفع حتی خودتان وملت است بفر ماید؟

  • حمید ارسالی در

    خنجر نیست هوش اقتصادی مهارت بین المللی و قدرت ارتباط و جذابیت شخصیتی و حکومتی و دوست داری ملت خودش هست که هیچ کدام در ایران نیست

    • ناشناس ارسالی در

      مسولین ایرانی اسوده بخوابید که مسولین تر کیه بیدارند فعلا تمام اولویت شده چهار تا تار مو

  • ابی ارسالی در

    از پشت خنجر نزد غیر از این خراب مونده کاروانسرا هر کسی به فکر منافع ملی خودشه

  • ناشناس ارسالی در

    بزرگترین عامل عقب ماندگی وبدبختی ایران ت سلط شوروی به کلیه امو رات ایران است

  • سیما ارسالی در

    چه ضررهایی که این حکومت به مردم ایران نز د....حالا باز بگید ابرقدرت منطقه ایم !

  • همرزم هادی ارسالی در

    وقتی ما را سرگرم جنگ کردند آنها دارند کا ر میکنند این سیاست درست است ما نمی فهمیم

  • ناشناس ارسالی در

    همه این تغییر و تحولات به ضرر ایران است و روز به روز حلقه محاصره ایران تنگ تر و تنگ تر می شود و همه این مسائل بدلیل ساست غلط ما در مسائل مختلف هست .

  • بهنام ارسالی در

    خاک بر سر ایران که از همه داریم عقب می‌م ونیم. ارزشی بفرما اینم نتیجه کار هاتون.

  • علیرضا ارسالی در

    توسعه بندر فاو خوب است کشور عراق آباد می شود قرار نیست کل کالاهای اروپا آسیا آفر یقا و روسیه از ایران بگذرد اصلا جاده های ایران این گنجایش را ندارد . تیتر

  • ناشناس ارسالی در

    همه به فکر توسعه کشورشان ما به فکرچی هست یم ما خواب دشمنان بیدارند

  • KiaSorouri ارسالی در

    این مسائل خیلی مهم نیست شما هم نگران نبا شید.
    در حال حاضر مهمترین مسئله کش ور تهاجم فرهنگی و توسعه بی حجابی است.
    نمایش موی زنان و دختران ما باعث خشک سالی شده و باید فکری به حال آن کرد.
    فقر و فساد و بیکاری و گرانی مسائل پیش پا افتاده ایست که قابل حل است و تورم هم میشود درست کرد... فقط به داد حجاب دخترا ن برسید و فیلترینگ فضای مجازی هم خیلی مه م است... مبادا پشت گوش بندازید.

  • محمد ارسالی در

    مگر تحریم فرصت نیست ؟ چرا نگرانی

  • زند ارسالی در

    بسم الله الرحمن الرحیم

    ام کان ندارد

    خنجر از پشت زدن ،کار هرکسی نیست.

    از عمر سوال کنید.

    1168

  • مشت آهنین ارسالی در

    بله تا زمانی که ما سرگرم جنگیم و با قدرت ‌های سیاسی و اقتصادی سر جنگ داریم و به ف کر منافع ملی نیستیم،این اتفاقات با هماهن گی این قدرت‌ها انجام میشه،اصلآ نباید تعج ب کرد اگر فردا از اروپا تا عراق ۶ بانده ریل گذاری بشه.شما هم انتقادات رو حذف کنی د.

  • ناشناس ارسالی در

    اینا خیانت کشور دیگر علیه کشور ما نیست ا ین خیانتی است که کشور و آینده آن از طرف مسئولین بی کفایت متحمل خواهد شد.

  • فرزاد ارسالی در

    اردوغان ازیزیدهم بدتر است. ای کاش ایران به اردوغان مغول در زمان کودتا کمک نمیکرد تا سقوط کند ای کاش ای کاش همین ایران اردوغان را نابود میکرد الان راحت بودیم

  • سعید ارسالی در

    ترکیه بیشتر به فکر مردمشون هستند
    بر عکس مسئولین ما که بیشتر به فکر عربها هستند

  • محمدی ارسالی در

    الان داخل ترکیه شلم شورباست .. اینجور حرفها هیچوقت نمیتواند این اغتشاشات داخلی ترکیه را کمرنگ کند .. و به پیامهای دیگری گه صحت و سقم ندارد پیوند زد .. یادمون نرفته که چندسال پیش داشتند این اردوغان را کله پا میکردند و ایران بود که نگذاشت .. اینبار دیگر دلسوزی نخواهد کرد

  • ناشناس ارسالی در

    کی میخواین بفهمید رهبران و مسئولین هر کش وری فقط فکر منافع کشورشون هستن الا ایران

  • ناشناس ارسالی در

    این کریدور هیچ وقت راه نمی افته، ایران اجازه نمی‌دهد از الان این طرح مردود هست.

  • احمد ارسالی در

    تازمانی که ملت را رها کرده چشمتان به دست خارجی ها است همینیم وپستر هم خواهیم شد

  • م ارسالی در

    مسولان کشور ما را یکی از خواب بیدار کند

  • ناشناس ارسالی در

    نگرانی نداره پیشنهادی برای برهم زدن کاسه وکوزه شون دارم که بعد از هزینه های میلی اردیشون خواهم گفت تا غلط کنن با ایران و ایرانی سرشاخ شوند

  • ناشناس ارسالی در

    ایران خود کشی می کندچه ربطی به همسایه دا ردانها به فکر منافع خودشان هستن

  • علي ارسالی در

    متاسفانه هر دو كشور در لحظات حساس تحت حمايت ايران از مشكلات رهايي يافتن ، ايازمان ان نرسيده كه نگرش جديدي پيش بگيريم ، به ژاپن گفتند چرا با امريكا ارتباط داري مگر بمب اتم بر سرتان نريختن ، در پاسخ گفت اينكه گوشي تلفن داخل اتاق رييس جمهورش سامسونگ است قدرت انتقام ماست ، همه كشورهاي دور بر و دور و نزديك از اين اختلاف بهره برده اند و در اخر هم به ما پشت پا زدند ، گاهي زبان و توافق پرنده تراز تيغ شمشير است ،يكبار هم كه شده اين را امامان كنيم

    • علی ارسالی در

      البته گوشی سونی

  • معلم ارسالی در

    همه کشورها به فکر منافع ملی و پیشرفت کشو رشان هستند، اما مسئولان کشور ما به فکر ج ریمه بی حجابی زنان🤔🤔

  • ناشناس ارسالی در

    وقتی 20 ساله ایران درگیر تحریم باشه و هی چ مسیر برون رفتی هم از این بن بست درست ن شه قطعا دنبال مسیر های جایگزین می‌روند ا ین خیانت نیست بلکه مصلحت اندیشی و فکر به منافع ملی هست و مردم و منافع ملی خود را فدای شعارهای توخالی و توهم نکردنه جایگا ه ما در 30 سال گذشته کجا بوده و الان کجا ست هر سال باید بگیم دریق از پارسال

ارسال نظر

 

آخرین اخبار