معرفی ایران به عنوان عضوناظر جدید در اوراسیا
وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد که ایران آماده است ظرفیتهای ترانزیتی خود را برای اتصال اتحادیه اوراسیا به بازارهای هدف در خلیج فارس و مناطق جنوب و جنوب شرق آسیا به این اتحادیه ارائه دهد.
محمدرضا عارف در مهرماه سال جاری به عنوان رئیس هیئتی بلندپایه به ارمنستان سفر کرد تا در نشست نخست وزیران اتحادیه اقتصادی اوراسیا شرکت کند. پس از انجام رایزنیها و گفتوگوهای سازنده با مقامات ارشد کشورهای عضو این اتحادیه، زمینههای عضویت جمهوری اسلامی ایران به عنوان عضو ناظر در اتحادیه اقتصادی اوراسیا فراهم شد. امروز، پنجشنبه، در نشست سران این اتحادیه در سن پترزبورگ، عضویت ناظر ایران به طور رسمی اعلام گردید.
با این اقدام سازنده، گامی در اجرای راهبرد دولت چهاردهم برای گسترش تعاملات و مبادلات تجاری، اقتصادی و سایر زمینهها با کشورهای همسایه و منطقه از طریق انعقاد پیمانها و موافقتنامههای مهم منطقهای برداشته و یک بازار ۸۰۰ میلیارد دلاری به روی فعالان اقتصادی و بخش خصوصی کشورمان گشوده شده است.
دسترسی به بازارهای جدید از جمله روسیه، بلاروس، قزاقستان، ارمنستان و قرقیزستان، یکی از مزایای عضویت جمهوری اسلامی ایران در اتحادیه اقتصادی اوراسیا به شمار میرود که این مسئله میتواند فرصتی برای صادرات کالاها و خدمات ایرانی باشد.
اعلام آمادگی ایران برای اتصال اتحادیه اقتصادی اوراسیا به بازارهای هدف
سید محمد اتابک پنجشنبه در سخنانی در نشست سران کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا در سن پترزبورگ روسیه، از تصمیم این اتحادیه در اعطای موقعیت ناظر به ایران استقبال کرد و افزود: اطمینان دارم این نشست، نقطه عطفی در تاریخ روابط رو به گسترش تهران و این اتحادیه خواهد بود.
وزیر صمت خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران با وجود چند دهه تحریمهای غیرقانونی و ظالمانه، با رویکردی مسئولانه در مناسبات چندجانبه حضور دارد و همواره نشان داده است یک شریک قابل اعتماد و اثرگذار در این سازوکارها است.
اتابک ادامه داد: نمونه موفق این رویکرد فعالانه و مسئولانه، همکاری با اتحادیه اقتصادی اوراسیا از جمله اجرای موفق موافقتنامه تجارت ترجیحی در پنج سال گذشته است.
وزیر صمت خاطرنشان کرد: آسیبهایی که یکجانبهگرایی افسارگسیخته آمریکا در حوزههای مختلف به منافع فردی و جمعی کشورها وارد کرده است، بیش از هر زمانی، ضرورت اتحاد و همگرایی دولتهای مستقل در قالب سازوکارهای همکاری چندجانبه را عیان کرده است.
وی یادآور شد: در سالهای اخیر شاهد گسترش دامنه تحریمهای آمریکا به منطقه اوراسیا و اعمال فشار بر فعالان اقتصادی کشورهای این منطقه بودهایم.
ارسال نظر