|

بهبود ایمنی و کارآیی نیروی کار با اینترنت اشیا پوشیدنی

پوشیدنی‌های هوشمند بر پیکره محیط‌‌های صنعتی

زهیر مرشدی؛ مدیر راهکارهای اینترنت اشیا فناپ‌زیرساخت

اقتصاد پوشیدنی‌های هوشمند بر پیکره محیط‌‌های صنعتی

افزایش همزمان ضریب ایمنی و کارایی کارکنان، همواره موضوع پیچیده و پرچالش دنیای صنعت بوده که امروزه با بهره‌گیری از راهکارهای فناورانه دستیافتنی شده است. اینترنت اشیا پوشیدنی (WIoT) یکی از این راهکارهای فناورانه است که به سرعت در حال تغییر دادن چشم‌انداز صنایع است. این فناوری پیشرفته نه تنها روش‌های سنتی را دگرگون می‌کند، بلکه نحوه برخورد شرکت‌ها با ایمنی و بهره‌وری کارکنان را نیز متحول می‌سازد.

از کلاه‌های هوشمند تا عینک‌های واقعیت افزوده، از جمله دستگاه‌های پوشیدنی هستند که رفته‌رفته نحوه تعامل کارگران با محیط کار را دگرگون می‌کنند. این پوشیدنی‌های هوشمند با ارائه داده‌های لحظه‌ای، امکان شناسایی و پیشگیری از خطرات نهفته را فراهم می‌کنند. افزون بر این، اینترنت اشیا پوشیدنی با کاهش خستگی کارگران و بهینه‌سازی فرایندها، بهره‌وری و کارایی کلی عملیات را افزایش می‌دهد.

برپایه گزارش موسسه Fortune Business Insights، اندازه بازار جهانی فناوری‌های پوشیدنی که در سال 2023 حدود 120.15 میلیارد دلار بوده تا سال 2032 با نرخ رشد سالانه مرکب (CAGR) 34.6% به 1,695.46 میلیارد دلار می‌رسد. روند کنونی نشان می‌دهد آینده محیط‌های صنعتی و تولیدی را فناوری پوشیدنی شکل می‌‌دهند و کسانی که آن را می پذیرند، در چشم‌اندازِ در حال تحولِ ایمنی و کارایی کارکنان پیشرو خواهند بود.

کار

 

تغییر در فرهنگ محل کار

محیط‌های صنعتی و تولیدی همواره با چالش‌های ایمنی همراه هستند، اما در این زمینه فناوری‌های پوشیدنی، بعنوان یک تغییردهنده بازی ظاهر شده است. یکی از مهمترین تغییراتی که اینترنت اشیا پوشیدنی به وجود آورده است، حرکت بسوی رویکردی پیشگیرانه‌تر به ایمنی است. در شیوه سنتی، اقدامات ایمنی اغلب واکنشی هستند و بر رسیدگی به حوادث پس از وقوع آنها تمرکز دارند اما با دستگاه‌های پوشیدنی، شرکت‌ها اکنون به داده‌های لحظه‌ای دسترسی دارند که به آنها امکان می دهد خطرات بالقوه را پیش از تبدیل‌شدن به حوادث شناسایی کنند. بعنوان مثال، جلیقه‌های هوشمند مجهز به حس‌گرها می‌توانند شرایط محیطی مانند دما و کیفیت هوا را نظارت کنند و به کارگران و مدیریت، بی‌درنگ شرایط ناامن را اطلاع دهند.

مزایای چندوجهی اینترنت اشیا پوشیدنی

یکی از مزایای جذاب اینترنت اشیا پوشیدنی، توانایی کاهش خستگی کارگران است. در صنایع فیزیکی و سنگین، خستگی می‌تواند به بروز حوادث و کاهش بهره‌وری بیانجامد. پوشیدنی‌های متصل می‌توانند بیومتریک‌های کارگر، مانند ضربان قلب و دمای بدن را در زمان واقعی پایش کنند و چنانچه خستگی را تشخیص بدهند، هشدارهایی به کارگر و سرپرست او ارسال و استراحت‌های لازم یا تنظیمات وظایف، پیشنهاد می‌شود.

افزون بر این، اینترنت اشیا پوشیدنی در حال تسهیل و تکامل تحول دیجیتال در صنایع است. این دستگاه‌ها دیگر فقط ابزارهایی برای نظارت بر کارگران نیستند؛ بلکه به اجزای اساسی سیستم‌های متصل تبدیل می‌شوند تا عملیات کارخانه را بهینه کنند. به عنوان مثال، با تجهیز ماشین آلات به حس‌گرهای اینترنت اشیا در کنار تجهیز نیروی کار به فناوری‌های پوشیدنی، امکان افرایش ایمنی کار بصورت یکپارچه همچنین، پیگیری عملکرد تجهیزات فراهم می‌شود و می‌توانیم نیازهای نگهداری را پیشبینی و زمان خرابی را کاهش بدهیم. این یکپارچگی بی‌نقص اینترنت اشیا پوشیدنی با سایر بخش‌ها، منجر به صرفه‌جویی در هزینه‌ها و بهبود کارایی می‌شود.

نیرو

 

بهبود مکانیک بدن با دستگاه‌های پوشیدنی

اینترنت اشیا پوشیدنی همچنین حوزه مکانیک بدن در محیط کار را هم متحول کرده است. دستگاه‌های پوشیدنی مانند اسکلت بیرونی و حس‌گرهای پوشیدنی برای پشتیبانی از کارگران و کمک به آنها در حفظ وضعیت‌ها و حرکات صحیح طراحی شده‌اند. این دستگاه‌ها مجهز به حس‌گرهایی هستند که با بازخوردهای بلادرنگ، کارگران را راهنمایی می‌کنند تا موقعیت‌های ارگونومیکی داشته باشند و خطر آسیب‌های اسکلتی عضلانی را کاهش بدهند.

داده‌ها و اطلاعات جمع‌آوری شده از راه دستگاه‌های پوشیدنی، یک معدن طلای اطلاعاتی هستند. برای بهره‌برداری از این ظرفیت، شرکت‌ها به راهکارهای نرم‌افزاری پیشرفته روی آورده‌اند. این راهکارها، داده‌های مختلف دستگاه‌های پوشیدنی را جمع‌آوری و آنها را در یک پلتفرم متمرکز یکپارچه می‌کنند. این کار امکان تحلیل جامع و کسب بینش‌هایی را فراهم می‌کند که پیشتر دست نیافتنی بودند. بعنوان مثال، تحلیل‌های پیشرفته می‌توانند الگوهای حرکت و وضعیت‌هایی را شناسایی کنند که ممکن است به مرور زمان منجر به آسیب شوند. با استفاده از این داده‌ها، شرکت‌ها می‌توانند برنامه‌های آموزشی هدفمندی را برای بهبود ارگونومی کارگران و کاهش خطر آسیب‌های مزمن اجرا کنند. همچنین، داده‌ها می‌توانند برای مهندسی جریان‌های کاری و بهینه‌‌سازی تخصیص وظایف و منابع برای حداکثر کارایی استفاده شوند.

یکپارچه‌سازی داده‌ها و بهره‌مندی فراگیر از اینترنت اشیا پوشیدنی

یکپارچه‌‌سازی کلید بهره‌برداری حداکثری از ظرفیت‌ها و قابلیت‌های اینترنت اشیا پوشیدنی است. با تجمیع داده‌های دستگاه‌های پوشیدنی در یک پلتفرم واحد، شرکت‌ها می‌توانند دید جامع‌تری از عملیات خود به‌دست آورند. این رویکرد مبتنی بر داده امکان نگهداری پیش‌بینی‌کننده، نظارت ایمنی لحظه‌ای و بهینه‌‌سازی جریان‌های کاری را در یک سیستم منسجم فراهم می‌کند.

کارکنان اداری نیز می‌توانند از فناوری پوشیدنی بهره‌مند شوند که امکان نظارت بر وضعیت نشستن و عادت‌های رفتاری آنها با هدف پایش سلامت کارکنان فراهم شود. به عنوان مثال، دستبندهای هوشمند می‌توانند به کارکنان اداری یادآوری کنند که استراحت کنند، کشش انجام دهند یا وضعیت نشستن خود را تنظیم کنند و خطر مشکلات سلامتی بلندمدت را کاهش دهند.

نقش اینترنت اشیا پوشیدنی در شکل دادن به محل کار فردا

بهره‌گیری از اینترنت اشیا پوشیدنی هم‌اکنون رویکرد نوین در فرهنگ محیط کار است، جایی که ایمنی، کارایی و رفاه کارکنان در مرکز توجه قرار دارند. شرکت‌هایی که اینترنت اشیا پوشیدنی را پذیرفته‌اند، نه تنها خطر آسیب‌ها را کاهش می‌دهند، بلکه تحول دیجیتال را نیز پیش می برند، خستگی کارگران را کاهش می‌دهند و عملیات را بهینه می‌کنند. با یکپارچه‌‌سازی راهکارهای نرم‌افزاری پیشرفته، ظرفیت بهبود بی‌پایان است.

با توجه به اینکه شرکت‌های بیشتری به قدرت تحول‌آفرین اینترنت اشیا پوشیدنی پی می‌برند، واضح است که این فناوری ماندگار است. دیگر مسئله این نیست که آیا سازمان‌ها اینترنت اشیا پوشیدنی را برای بهبود ایمنی و بهره‌وری کارکنان بکار خواهند گرفت، بلکه مسئله زمان است. آینده محیط‌های صنعتی و تولیدی توسط فناوری پوشیدنی شکل می‌گیرد و کسانی که آن را می‌پذیرند، در چشم‌انداز  تحول ایمنی و کارایی کارکنان پیشرو خواهند بود.

منابع:

Wearable Technology Market Size, Share & Trends | Report, 2032

کدخبر: 344306
  • ناشناس ارسالی در

    عالی

ارسال نظر

 

آخرین اخبار