|

گفتگوی اختصاصی گسترش نیوز:

نقره جایگزین طلا شد | معرفی یک سرمایه گذاری مطمئن در بورس

رادپور؛ کارشناس اقتصادی، پیرامون سرمایه‌گذاری در بازار نقره گفت: «ورود به بازار نقره در حال حاضر از طریق گواهی سپرده امکان‌پذیر است. مزیت این نوع سرمایه‌گذاری، حذف نیاز به سنجش اصالت نقره است و در این روش، خطر کلاهبرداری از طریق فروش نقره غیر اصل نیز وجود ندارد. از سوی دیگر، خرید فیزیکی نقره مشکل نگهداری آن را به همراه دارد.»

اقتصاد نقره جایگزین طلا شد | معرفی یک سرمایه گذاری مطمئن در بورس

گسترش نیوزسارا سمیع شمس: ارزش پول ملی در سال‌های اخیر پیوسته در حال سقوط بوده و به همین دلیل، افراد معمولاً از نگهداری نقدینگی به‌صورت ریال اجتناب می‌کنند. برای تبدیل ریال به هر نوع دارایی دیگر، داشتن بینش اقتصادی و تحلیل بازار ضروری است تا مشخص شود کدام بازار در آینده وضعیت بهتری خواهد داشت. یکی از ابزارهای متداول در سرمایه‌گذاری، خرید فلزات گران‌بها است. خرید فلزاتی مانند طلا و نقره از جمله سرمایه‌گذاری‌هایی است که در بلندمدت می‌تواند درصد قابل‌توجهی از ارزش سرمایه شما را حفظ کند. با این حال، این روزها شاهد افزایش صعودی قیمت طلا در بازارهای جهانی و داخلی هستیم. به‌طور کلی، می‌توان گفت هر سال نسبت به سال قبل، قدرت خرید مردم برای خرید طلا کاهش یافته است.

در گذشته، طلا هم به‌عنوان سرمایه، هم برای مصرف زینتی و حتی به‌عنوان هدیه مورد استفاده قرار می‌گرفت و همچنان نیز جایگاه خود را حفظ کرده است. با این حال، افزایش مداوم قیمت طلا موجب شده است که بخش زیادی از مردم دیگر توان خرید آن را نداشته باشند. تحلیل‌گران بازارهای مالی اخیراً خرید نقره را نیز به‌عنوان یک گزینه سرمایه‌گذاری سودآور پیشنهاد می‌کنند. نقره اگرچه متقاضیان کمتری نسبت به طلا دارد، اما هم به دلیل کاربرد گسترده آن در صنایع مختلف و هم از نظر ارزش‌گذاری در بازارهای جهانی، آینده‌ای روشن برای این فلز پیش‌بینی می‌شود.

خبرنگار پایگاه خبری گسترش نیوز در گفت‌وگویی با میثم رادپور، کارشناس و تحلیل‌گر بازارهای مالی، به بررسی این پرسش پرداخته است که کدام روش برای سرمایه‌گذاری در بازار نقره مطمئن‌تر است و آیا این بازار آینده روشنی خواهد داشت یا خیر. با ما همراه باشید.

میثم-رادپور

نحوه ورود به سرمایه گذاری نقره در کشور

میثم رادپور، تحلیل‌گر بازارهای مالی، در گفت‌وگو با خبرنگار گسترش نیوز پیرامون سرمایه‌گذاری در  بازار نقره گفت: «ورود به بازار نقره در حال حاضر از طریق گواهی سپرده امکان‌پذیر است. مزیت این نوع سرمایه‌گذاری این است که نیازی به سنجش اصالت نقره نیست و خطر کلاهبرداری از طریق فروش نقره غیر اصل وجود ندارد. علاوه بر این، خرید فیزیکی نقره مشکلاتی مانند نگهداری را به همراه دارد. نقره ذاتاً لیکویید است، اما در صورت داشتن شمش یک کیلویی نقره، ممکن است هنگام فروش با مشکل مواجه شوید، در حالی که این ریسک برای طلا وجود ندارد. اگر نقره را به‌صورت گواهی سپرده  خریداری کنید، نه تنها معادل اونسی که گواهی نمایندگی آن را انجام می‌دهد در یک جای امن حفظ می‌شود، بلکه این گواهی مورد تأیید بازار برای فروش نیز خواهد بود.»

وی افزود: « در بسیاری از مواقع شاهد فروش سکه‌های تقلبی بوده‌ایم، اما در مورد گواهی سپرده، این احتمال وجود ندارد و دغدغه‌های سرمایه‌گذاری به‌شدت کاهش می‌یابد. تنها کافی است این گواهی‌ها را از طریق بازار بورس کالا خریداری کنید. از سوی دیگر، می‌توان امیدوار بود که قیمت‌های کشف‌شده در بازار بورس کالا، قیمت‌های منصفانه‌ای باشند. البته این شرایط زمانی برقرار است که دولت در این بازار دخالت نکند، زیرا در غیر این صورت، احتمال تأثیرگذاری بر قیمت‌ها وجود خواهد داشت.»

روشی که در دنیا نقره سرمایه گذاری می شود

این کارشناس اقتصادی خاطرنشان کرد: در همه جای دنیا، کسانی که می‌خواهند در گروه فلزات سرمایه‌گذاری کنند، قاعدتاً خرید و انبار کردن را انجام نمی‌دهند، بلکه گواهی سپرده همان فلز را خریداری می‌کنند. در دنیا، این سرمایه‌گذاری روی گروه فلزات و به‌طور مشخص فلزات گران‌بها، از طریق همان گواهی که نمایندگی آن را دارد، انجام می‌شود. سرمایه‌گذار در این حالت مطمئن است که گواهی‌ای که از طریق یک بانک ضمانت شده است و مقدار مشخصی نقره را نمایندگی می‌کند، خریداری کرده است. همان‌طور که شما پول خود را در بانک نگه می‌دارید، در این شرایط نقره را به صورت گواهی سپرده با ضمانت بانک خریداری می‌کنید. بنابراین، این شکل از سرمایه‌گذاری معقول‌تر است و دسترسی به آن راحت‌تر خواهد بود.

رادپور در پایان به خبرنگار گسترش نیوز گفت: بازار آتی نقره هم راه افتاده است. بازار آتی که امکان معاملات قراردادهای آتی را فراهم می‌کند، خیلی اغواکننده است. در مورد بازارهای آتی و ورود به آن در کشور ما به گونه‌ای است که انگار دارید از یک وام برای خرید کالا استفاده می‌کنید. کسانی که در بازار آتی می‌خواهند سرمایه‌گذاری کنند، باید در نظر داشته باشند که این اغواگری همان‌قدر که جذاب است، از طرفی دیگر هم ممکن است آسیب‌زننده باشد. اگر کسی می‌خواهد سرمایه‌گذاری کند، بهترین کار رفتن به سمت گواهی سپرده است و آن را در بازه زمانی بلندمدت بخرد. کسی که سرمایه‌گذاری نقره را در بازار آتی شروع کرده است، خواه‌ناخواه دچار سفته‌بازی می‌شود و نباید این تصور را داشته باشد که نقره معامله می‌کند. ما باید در همه حوزه‌ها و در سرمایه‌گذاری فلزات گرانبها، به‌خصوص نقره، بین سرمایه‌گذاری و سفته‌بازی، سرمایه‌گذاری را انتخاب کنیم.

کدخبر: 344470 سارا سمیع شمس

ارسال نظر