|

افزایش قیمت گوشت، برنج و حبوبات در آستانه ماه رمضان | خرما چند شد؟

خرما یکی از اقلام مصرفی مهم در سفره خانواده‌های ایرانی در ماه رمضان به شمار می‌رود. اما اکنون در آستانه ماه رمضان قیمت خرما روند صعودی گرفته و بازار در تب گرانی می‌سوزد.

اقتصاد

 ماه رمضان همواره یکی از دوره‌های حساس در بازار کالاهای اساسی به شمار می‌رود. قیمت خرما اکنون بیش از سال‌های گذشته تحت تأثیر نوسانات عرضه و تقاضا قرار گرفته است.

قیمت خرما در آستانه ماه رمضان

بررسی قیمت‌ انواع خرما در بازار نشان می‌دهد که خرمای کبکاب امسال با افزایش قابل‌توجهی مواجه شده و در محدوده ۹۹ هزار تا ۱۱۶ هزار تومان به فروش می‌رسد. این در حالی است که سال گذشته بهای این محصول بین ۷۰ هزار تا ۹۰ هزار تومان بود؛ به این معنا که قیمت آن طی یک سال گذشته بین ۲۸ تا ۴۱ درصد افزایش یافته است.

خرمای عسلی هم روند صعودی داشته است. سال گذشته هر کیلوگرم از این خرما بین ۴۰ هزار تا ۵۷ هزار تومان عرضه می‌شد، اما حالا مصرف‌کنندگان باید برای خرید آن ۸۷ هزار تومان بپردازند که این نشان‌دهنده رشد ۷۴ تا ۱۱۷ درصدی قیمت این محصول طی یک‌ سال گذشته  است.

خرمای مضافتی بم، یکی از پرفروش‌ترین انواع خرما در ماه رمضان، در حال حاضر با قیمت ۱۶۰ هزار تومان به ازای هر ۶۰۰ گرم در بازار عرضه می‌شود. این در حالی است که سال گذشته این محصول بین ۶۰ هزار تا ۹۰ هزار تومان قیمت‌گذاری شده بود که این به معنای رشد ۷۷ تا ۱۶۶ درصدی قیمت این محصول است.

خرمای پیارم هم که سال گذشته با قیمت ۱۰۵ هزار تومان فروخته می‌شد، اکنون با ۲۴ درصد افزایش با قیمت ۱۳۰ هزار تومان به فروش می‌رسد.

قیمت خرمای خاضویی و زاهدی بسته به کیفیت و نوع محصول متغیر است. سال گذشته خرمای خاضویی با قیمت ۶۷ هزار تومان و خرمای زاهدی با قیمت ۶۵ هزار تومان عرضه می‌شد، اما حالا در آستانه ماه رمضان، قیمت خرمای خاضویی با ۲۷ درصد افزایش به ۸۵ هزار تومان و خرمای زاهدی با جهش ۹۲ درصدی به ۱۲۵ هزار تومان رسیده است.

افزایش قیمت خرما در حالی رخ داده که تقاضا برای خرما در آستانه ماه رمضان به اوج خود می‌رسد و بسیاری از مصرف‌کنندگان با فشار مضاعف در خرید این محصول روبه‌رو هستند.

خرمای مورد نیاز بازار در ماه رمضان تأمین می‌شود؟

محسن رشید‌فرخی، رئیس هیأت مدیره انجمن ملی خرمای ایران، پیش از این در گفت‌وگو با تجارت‌نیوز درباره تأمین خرمای مورد نیاز بازار در ماه رمضان توضیح داد که با وجود مشکلات حوزه تولید نظیر ناترازی انرژی، مشکلی در تأمین خرمای مورد نیاز بازار وجود ندارد.

دولت بازار ماه رمضان را فراموش کرد؟

با نزدیک شدن به ماه رمضان، قیمت خرما به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین اقلام این ماه، به طور قابل توجهی افزایش یافته است. خرما اولین محصولی نیست که در روزهای اخیر رشد قیمت داشته، بسیاری از کالاهای اساسی نظیر گوشت قرمز، برنج، لبنیات، حبوبات و … افزایش قیمت داشتند. رشد نجومی نرخ‌ها درحالی اتفاق افتاده که دولت بارها وعده کنترل بازار را داده، اما نتیجه چیزی جز جهش سرسام‌آور قیمت‌ها نبوده است.

در این میان، برخی از انواع خرما نظیر خرمای عسلی، رطب مضافتی بم و … جهش بی‌سابقه‌ای را پشت‌سر گذاشته‌اند. از آنجایی که بسیاری از اقشار جامعه تحت فشار اقتصادی قرار دارند، بنابراین بسیاری از خانواده‌ها در تأمین کالاهای مورد نیاز ماه رمضان از جمله خرما، با مشکل مواجه هستند.

هرجند مسئولان از تأمین خرمای مورد نیاز بازار در ماه رمضان خبر می‌دهند، اما واقعیت بازار چیز دیگری را نشان می‌دهد. با وجود تأمین خرمای مورد نیاز بازار، همچنان قیمت‌ها روند صعودی دارند.

وزارت جهاد کشاورزی و سایر نهادهای مسئول، هرسال با وعده تنظیم بازار از کنترل قیمت‌ها سخن می‌گویند، اما نتیجه چیزی جز رشد نجومی قیمت‌ها و آسیب بیشتر به مصرف‌کننده نیست.به نظر می‌رسد که سیاست‌های تنظیم بازار نه‌تنها کمک‌کننده نیست، بلکه به مشکلات دامن هم می‌زند.

منبع: تجارت نیوز
کدخبر: 347938 سارا سمیع شمس

ارسال نظر