|

مذاکرات آمریکا با رژیم صهیونیستی رسما تایید شد

فرید زکریا، تحلیل‌گر برجسته سیاسی و مجری سرشناس شبکه سی‌ان‌ان، در واکنش به تعرفه‌های جهانی جدید وضع‌شده از سوی دونالد ترامپ، این تصمیم را «بزرگ‌ترین خطای سیاست‌گذاری اقتصادی» دوران معاصر توصیف کرد؛ اقدامی که به گفته او، بدون وقوع بحران طبیعی یا مالی، بازارهای جهانی را در وضعیتی بحرانی مشابه همه‌گیری کرونا و بحران مالی ۲۰۰۸ فرو برده و تهدیدی جدی برای اصول اقتصاد آزاد و ثبات اقتصاد جهانی به شمار می‌آید.

اقتصاد

فرید زکریا امروز به شبکه سی‌ان‌ان گفت: (تعرفه‌های ترامپ) بزرگترین خطای سیاستگذاری اقتصادی است که در عمر خود شاهد بوده‌ام.

وی افزود: هرگز چنین چیزی ندیده‌ام و نتیجه فاجعه‌بار آن را هم اکنون بازارهای سهام، اوراق قرضه و کالا نشان می‌دهند.

زکریا ادامه داد که در گذشته تنها ۲ بار بازارها دچار چنین تلاطمی شده بودند: دوران همه‌گیری کرونا و بحران مالی جهانی سال ۲۰۰۸.

وی افزود: با این حال در آن ۲ مورد، واقعاً بحران جهانی رخ داده بود در صورتیکه در شرایط کنونی خطای سیاستگذاری منجر به بحران جهانی شده است.

به گفته مجری برنامه "جی‌پی‌اس"، هر چه تعرفه‌ها بیشتر شده و تصمیم‌گیری‌های سیاسی بر حکمرانی اقتصادی تأثیرگذار باشند، تجار بیشتری به دنبال تملق سیاستمداران خواهند بود.

زکریا گفت: آنچه که ترامپ در حال ایجاد آن بوده، اقتصادی است که بر اساس آن (سران) تمام شرکت‌ها و کشورها باید به واشنگتن آمده و برای معافیت از تعرفه‌ها التماس کنند. این دقیقاً بر خلاف اقتصاد آزاد است که بر اساس آن شما نیازی به تملق سیاستمداران ندارید.

دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا دوم آوریل (۱۳ فروردین) که «روز آزادی» نامگذاری شده است، تعرفه جهانی ۱۰ درصدی "پایه" را بر تمامی کالاهای وارداتی به آمریکا وضع کرد. دولت آمریکا با توجه به میزان تعرفه وضع شده بر واردات کالاهای آمریکایی، تعرفه‌های مضاعفی را نیز بر واردات کالاهای برخی از کشورها تعیین کرد.

در پی این تصمیم، بازارهای جهانی شاهد ریزش سنگین ارزش خود بودند. سرمایه‌گذاران آمریکایی نگرانند که تشدید جنگ تجاری اقتصاد آمریکا و جهان را وارد رکود کند.

بهای جهانی نفت نیز پس از اعلام چین مبنی بر افزایش تعرفه بر کالاهای آمریکایی حدود ۸ درصد کاهش یافت که پایین‌ترین بهای نفت از اواسط دوره همه‌گیری کرونا در سال ۲۰۲۱ به شمار می‌آید.

ترامپ-۱

زمان اجرای تعرفه‌های متقابل توسط ویتنام و هند

 یک منبع آگاه از گفتگوهای رئیس جمهوری آمریکا به سی ان ان گفت که ترامپ با نمایندگانی از ویتنام، هند و اسرائیل در تماس است تا در مورد قراردادهای تجاری مذاکره کند که می‌تواند تعرفه‌های پیشنهادی بر آنها را پیش از موعد مقرر در هفته آینده کاهش دهد.

سی ان ان افزود: این تماس‌ها میان ترامپ و کشورها که بخش کوچکی از هدف‌های تعرفه‌های سنگین و گسترده او هستند، به‌عنوان اولین موج مذاکرات در نظر گرفته می‌شود زیرا کشورها در حال برنامه‌ریزی برای واکنش به ترامپ هستند.

زمان اجرای تعرفه های متقابل

این رسانه آمریکایی به نقل از یک مقام ارشد کاخ سفید گفت: برخی از کشورها مانند چین و کانادا، قبلاً اعلام کرده‌اند که قصد دارند تلافی کنند. تعرفه‌های متقابل از تاریخ ۹ آوریل، ساعت ۱۲:۰۱ صبح به وقت شرقی اجرایی خواهند شد.

رئیس جمهوری آمریکا، تعرفه جهانی ۱۰ درصدی «پایه» را بر تمامی کالاهای وارداتی به ایالات متحده، در روزی که «روز آزادی» (دوم آوریل ۲۰۲۵ برابر با ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ ) نامیده می‌شود، اعلام کرد. ترامپ همچنین از تعرفه ۱۰ درصدی بر کالاهای انگلیسی و ۲۰ درصدی بر کالاهای اتحادیه اروپا در یک برهه‌ خاص تاریخی برای تجارت جهانی رونمایی کرد. ایالات متحده آمریکا برخی از کشورها را با تعرفه‌های بسیار شدیدتری تا ۵۰ درصد، هدف قرار خواهد داد.

ترامپ یک روز پس از اجرای تعرفه ها ادعا کرد عمل به پایان رسیده است و بیمار زنده ماند و در حال بهبودی است. رئیس جمهوری آمریکا مدعی شد: خبر اولیه این است که بیمار بسیار قوی‌تر، بزرگ‌تر، بهتر و انعطاف‌پذیرتر از همیشه خواهد بود. آمریکا دوباره بزرگ خواهد شد!

ترامپ

واکنش سهام های آمریکا به جنگ تعرفه ها

شبکه سی ان ان آمریکا روز جمعه به وقت محلی اعلام کرد: سهام‌های ایالات متحده برای دومین روز متوالی دچار افت شدید شدند و در حوالی ساعت ۱:۲۰ بعدازظهر به وقت محلی (نیویورک) به پایین‌ترین سطح خود در آخرین روز هفته کاری میلادی رسیدند.

شاخص داو جونز ۱۹۰۰ واحد یا ۴.۶ درصد کاهش یافت. شاخص اس اند پی نیز ۵۰۰ واحد یا ۵.۲ درصد رشد منفی داشت. همچنین شاخص نزدک کامپوزیت ۵.۳ درصد کاهش یافت.

سرمایه گذاران آمریکایی نگران هستند که تشدید شدید جنگ تجاری اقتصاد آمریکا و جهان را وارد رکود کند.

به گزارش اکوایران، دور جدید تعرفه‌های تجاری ایالات متحده که روز چهارشنبه اعلام شد، بار دیگر از توان اقتصاد جهانی می‌کاهد؛ اقتصادی که به‌سختی از جهش تورمی پس از همه‌گیری کرونا بهبود یافته، زیر بار بدهی‌های رکوردشکن است و از تنش‌های ژئوپولیتیک نگران است.

ترامپ در سخنرانی‌اش در باغ رز کاخ سفید گفت که تعرفه‌ی پایه ۱۰ درصدی بر تمام واردات اعمال خواهد کرد و نموداری را نشان داد که در آن تعرفه‌های بالاتری برای برخی از بزرگ‌ترین شرکای تجاری کشور، از جمله ۳۴ درصد برای چین و ۲۰ درصد برای اتحادیه اروپا، دیده می‌شد.

تعرفه‌ ۲۵ درصدی برای خودرو و قطعات خودرو پیش‌تر تأیید شده بود. ترامپ گفت این تعرفه‌ها توان تولیدی راهبردی را به ایالات متحده بازخواهد گرداند.

منبع: ایرنا
کدخبر: 350052 امیر خیرخواهان

ارسال نظر

 

آخرین اخبار