اعضای هیئت مدیره اتحادیه تجهیزات دندانپزشکی در گفتگو با گسترشنیوز:
حداقل ۱۰۰ میلیون ارز دولتی، نیاز داریم
اعضای هیئت مدیره اتحادیه مواد و تجهیزات دندانپزشکی، بروکراسیهای گسترده و اعمالنظرهای شخصی را مانع اصلی میدانند که فراروی این صنف قرار دارد. به اعتقاد آنها معضل اصلی این صنف، خودتحریمی است نه تحریمهای خارجی.
گسترشنیوز: اهمیت و حساسیت بهداشت دهان و دندان، ما را بر آن داشت با اعضای اتحادیه مواد و تجهیزات دندانپزشکی گفتگویی داشته باشیم. به پاساژ کاوه رفتیم و در جریان گفتگویی صمیمانه و در عین حال صریح که با اعضای هیئت مدیره داشتیم با مسائل و مشکلات آنها آشنا شدیم و گلایهها و دردلهای آنها را شنیدیم. گفتگوی مفصلی از آب درآمد پس آن را به سه بخش تقسیم کردیم. در بخش دوم، اعضای هیئت مدیره از نحوه اختصاص ارز به صنف خود سخن میگویند.
یک پنجم ارز مورد نیازمان را دادهاند
نایب رئیس دوم اتحادیه در ارتباط با میزان ارز اختصاص یافته به صنف تجهیزات دندانپزشکی اظهار داشت. تا دو ماه پیش ۲۲ میلیون دلار میگرفتیم ولی نیاز صنف ۱۰۰ میلیون دلار است. با این مقدار ارز میتوان کمبودهای بازار را به خوبی برطرف کرد.
نمیتوان به بخش تجهیزات، ارز دولتی نداد
فریدون سلامیفر، دبیر اتحادیه مواد و تجهیزات دندانپزشکی بر وجود یک نقصیه بزرگ در روند تخصیص ارز تاکید کرد:
بسیاری از اقلام حوزه دندانپزشکی، ارتباط تنگاتنگ دارند و به عنوان مثال نمیتوان به مواد «ان دو» که اقلام مصرفی هستند ارز اختصاص داد ولی به تجهیزات و ابزارآلاتی که برای ان دو نیاز است ارز نداد. اینّ دو، لازم و ملزوم هستند و تفکیک آنها منطقی نیست. نمیشود به اولی ارز دولتی دارد ولی دومی ارز نیمایی داشته باشد. قابلقبول نیست که به خاطر کمبود، تجهیزات را مستثنی کرد.
دندانپزشکی، ویترین بخش سلامت و پزشکی باشد
نایب ريس اول هم در ارتباط با اختصاص ارز کافی اظهار داشت:
وقتی اهمیت بالا این صنف را در کنار اهمیت و حساسیت فوقالعاده آن میگذاریم میتوانیم به این نتیجه برسیم که اگر ارز لازم را به آن اختصاص دهیم میتوانیم یک ویترین خوب ایجاد کنیم. به ایمپلنت ارز اختصاص دادهاند و شما میدانید هر کسی که ایمپلنت انجام میدهد با پروتز هم سروکار خواهد داشت ولی پروتز را در گروه کالایی دوم یا همان ارز نیمایی قرار دادهاند و در بحث گروه کالایی دوم یا نیمایی خیلی سخت میتوان ارز پیدا کرد چون طرف حساب شما صراف است نه بانک.
فقط ارز خودمان را برگردانید
نایبريس دوم اتحادیه از نحوه اختصاص ارز دولتی انتقاد کرد و اظهار داشت:
دریافت ارز دولتی نباید تا به این حد سخت و زمانبر باشد. بسیاری از همکاران ما ارز دولتی گرفتهاند ولی پیشیمان هستند و میگویند حاضریم تمام ارزی که دریافت کردهایم را تحویل بدهیم فقط ارز خودمان را (به صورت ریالی) به ما برگردانند. پروسه توزیع را به شدت سخت کردهاند.
رضایت همکاران ما کم شده
حسین شجاعی در ارتباط با سود فعالان این حوزه اظهار داشت:
سودی که برای واردکننده در نظر میگیرند روی کاغذ، خوب به نظر میرسد اما وقتی هزینههای جانبی کسر شود مقدار قابلقبولی باقی نمیماند. منظور از هزینههای جانبی مواردی مثل کارمزدهای بانکی، تعرفههای گمرکی و بسیاری موارد دیگر است. در حال حاضر سودی که عاید واردکننده میشود آنقدر نیست که به او انگیزه دهد و به سرمایهگذاری بیشتر، تشویق کند. رضایت همکاران ما پائین آمده و در چند ماه اخیر تعدادی از آنها این حوزه را رها کردهاند.
نظر اتحادیه را جویا شوند
در ادامه، رئیس اتحادیه مواد و تجهیزات دندانپزشکی از اهمیت نظرخواهی و مشورت سیاستگذاران و مسئولان با اتحادیههای کشور سخن گفت:
چه خوب است که نظر اتحادیه را جویا شوند و مشورت بگیرند. به عنوان مثال اداره تجهیزات دانپزشکی وقتی قصد دارد تصمیمی بگیرد که روی وضعیت ما اثر میگذارند از ما بخواهند که در جلسات آنها نمایندهای حضور داشته باشد. توجه داشته باشیم که نظرخواهی بعد از تصمیمگیری، دردی را دوا نمیکند.
نایب رئیس اتحادیه، مسئولان را به به پرهیز از نگاه «آزمون و خطایی» توصیه کرد و تصریح کرد:
نهادهای تصمیمگیری مثل وزارت بهداشت، وزارت صنعت و معدن باید اتحادیه دندانپزشکی را در تصمیمات خود دخیل کنند. اگر این اتفاق بیفتد مجبور نیستم از مدل آزمون و خطایی استفاده کنیم و همان بار اول میتوان به اهداف موردنظر رسید.
ارسال نظر