وزارتخانه، ما را بازوی اجرایی خود بداند
در ازای هر ۳۰ میلیارد دلار کار عمرانی که در کشور انجام میشود باید هرسال ۶۲۵۰ ماشین راهسازی تولید یا وارد شود.
گسترشنیوز: در میزگردی که با حضور اعضای انجمن تولیدکنندگان ماشینآلات راهسازی برگزار شد درباره جوانب مختلف این صنعت مهم گفتوگو شد. در بخش کنونی، اعضای انجمن درباره موضوعاتی مثل موانع صادرات، دیپلماسی اقتصادی، میزان گردش مالی این صنعت و لزوم نقشآفرینی بیشتر انجمن صحبت کردند.
نقلوانتقال مالی، مانع اصلی صادرات
رئیس انجمن تولیدکنندگان ماشینآلات راهسازی در رابطه با وضعیت صادرات این صنعت گفت: به لحاظ توانایی فنی، توان صادرات را داریم ولی مشکلات و محدودیتهای مربوط به نقل و انتقالات مالی، اجازه این کار را نمیدهد. نکته دیگر آنکه، به لحاظ کیفیت تولید اگر از چینیها برتر نباشیم کمتر هم نیستیم. مشکل اینجاست که نمیتوان ریسک کرد و به جایی مثل روسیه جنس فرستاد. مشتری خارجی هست ولی جرئت صادرات نداریم.
قبل از هر چیز عملکرد ما را بررسی کنند
محمدعلی امینزاده در ادامه تصریح کرد: تنها خواسته من از صمت این است که این صنعت را بشناسد، کمی به آن بها بدهد و برایش چشمانداز مشخص کند. مدیران، قبل از هر چیز ادعاهای ما را بررسی کنند تا مشخص شود آمارهای تولیدی که ارائه میکنیم صحت دارد یا نه. بهعنوانمثال هیاتی از مدیران خانه معدن به کارخانجات ما آمدند و به اهمیت کاری که در این عرصه انجام میشود پی بردند. مدیران و مسئولان دیگر هم عملکرد ما را بررسی کنند. وقتی شناخت لازم ایجاد شود همه به تکاپو میافتند و مشکلات بهمرور حل میشود. متاسفانه مشکل اصلی اینجاست که ارادهای برای شناخت این صنعت نمیبینیم.
محمود بندرچی، مدیر برگزاری نمایشگاه بینالمللی ماشینآلات معدنی و راهسازی در تکمیل سخنان امینزاده گفت: در این حوزه هم باید مثل حوزههایی مثل اکتشاف، معادن و صنایع غیرفلزی سمتی به نام مدیریت کل تعریف شود. مدیرکل این حوزه باید از همین بدنه رشد کرده باشد. فقط در این صورت است که حرف اهالی این صنعت شنیده خواهد شد. علاوه بر این دیگر متولیان مربوط به این حوزه باید در یک چنین نشستهایی حضور داشته باشند تا بتوان از سطح حرف و شعار فراتر رفت و اقدامات عملی انجام داد.
از گمرک راضی هستیم
امینزاده، رئیس هیئتمدیره دلتا راه ماشین در ادامه افزود: الان با مدیرکلی سروکار داریم که مدیرکل نیرومحرکه است. عنوان نیرومحرکه، طیف گستردهای از صنایع را شامل میشود. سر او بهقدری شلوغ است که عملاً امکان دیدار با او وجود ندارد. خوشبختانه چند وقتی است که در زمینه گمرک با ما همکاری میشود و بار ما در عرض سه یا چهار روز، ترخیص میشود. گمرک کارش را به نحو احسن انجام میدهد.
گردش مالی این صنعت چقدر است؟
در ادامه میزگرد سید ابوالقاسم کاظمی دولابی، دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان ماشینآلات راهسازی در رابطه با حجم گردش مالی این صنعت اظهار کرد: بررسی و تحقیق آماری نشان میدهد در ازای هر ۳۰ میلیارد دلار کار عمرانی که در کشور انجام میشود باید ۶۲۵۰ دستگاه تولید یا وارد شود. اگر تمام ظرفیت تولید داخل، فعال شود باز به این مقدار تولید نخواهیم رسید. گردش مالی این حجم از تولید، یک میلیارد دلار است. در صورت حمایت نهتنها به رقم ۶۲۵۰ دستگاه میرسیم بلکه میتوانیم صادرات هم داشته باشیم. تولیدکنندگان میتوانند بین ۵۰ تا ۷۰ درصد از این یک میلیارد دلار را جذب کنند.
وی در ادامه افزود: از سال ۱۳۵۰ تا دو سه سال قبل حدود ۱۲۰ هزار ماشین تولید یا وارد شده است. بیش از ۵۰ درصد این مقدار، از رده خارج به شمار میآید. ۳۰ هزار ماشین در دست تعمیر است. تعداد ماشینآلات آماده کار بین ۲۰ تا ۳۰ هزار ماشین است.
جامعهای متشکل از ۳ هزار مصرفکننده و پیمانکار
محمود بندرچی در ادامه گفت: شما تولیدکنندگان در این شرایط سخت، تولید را ادامه میدهید و این جای تقدیر دارد ولی یک تولیدکننده خوب الزاماً قرار نیست بار معرفی محصول و بازاریابی را بهتنهایی به دوش بکشد. آیا فکر نمیکنید در این زمینه میشد عملکرد بهتری داشته باشید؟
دبیر انجمن در پاسخ این سوال اظهار کرد: مصرفکننده ماشینآلات راهسازی محدود است. ما ۳ هزار مصرفکننده و پیمانکار داریم. ویزیتها معمولاً بهصورت حضوری انجام میشود. این جامعه کوچک، روابط و مناسبات درونی خودش را دارد. اگر در اهواز، ماشینی بفروشید پیمانکاری که در مازنداران فعالیت میکند هم از خوب کار کردن یا نکردن آن مطلع میشود. همگان متوجه میشوند. اهمیت بازاریابی، کار رسانهای و دیده نشدن را انکار نمیکنیم ولی همانطور که گفتم در شغل ما ویزیت چهره به چهره مصرفکنندگان، حرف اول را میزند. شغل ما حول چند محور میچرخد: ارائه خدمات پس از فروش مناسب، تامین قطعه و بازاریابی و قیمتگذاری مناسب. خود انجمن هم فعال است و بهعنوانمثال به شرکتهای مختلف اطلاعات میدهد یا در صورت نیاز سمینار برگزار میکند.
مدیر گذاشتن یعنی ایجاد محدودیت
وی در ادامه افزود: خوشبختانه، صمت حالا دیگر انجمن را به رسمیت شناخته است و با مدیران مختلف تعامل داریم. خوشبختانه خود را شناساندهایم. البته به اعتقاد من مدیر گذاشتن برای ما به معنی محدودیت گذاشتن برای ماست. راهحل بهتر آن است که بیش از اینها به انجمن اهمیت بدهد و قبول کند که هیچکس بهاندازه اهالی این صنعت، مسائل و مشکلات و راهحلها را نمیشناسد. اگر این اتفاق بیفتد ۹۰ درصد مسائل ما حل خواهد شد.
ارسال نظر