در میزگرد گسترشنیوز با تولیدکنندگان ماشینآلات راهسازی مطرح شد:
مشتری خارجی هست، امکان انتقال پول نیست
صنعت تولید ماشینآلات راهسازی با ۲۰ درصد ظرفیت خود کار میکنند. تولیدکنندگان در زمینه انتقال پول و تامین قطعه با مشکلات و موانع زیادی روبهرو هستند.
گسترش نیوز: در میزگردی که با حضور اعضای انجمن تولیدکنندگان ماشینآلات راهسازی برگزار شد مهمترین مشکلات و موانع پیش رو، موردبحث قرار گرفت. با بخش سوم این میزگرد که بخش پایانی آن است همراه باشید.
علیرضا آذری، بازرس انجمن در ادامه گفت: متاسفانه در ابتدای نشستهایی که با مدیران، رسانهها و شخصیتهای مختلف داریم همهچیز بهخوبی پیش میرود ولی این فضای امیدوارکننده بعد از یکی دو ماه به پایان میرسد و مشکلات به قوت خود باقی است. واقعیت آن است که بعضی مشکلات عمیق و نهادینهشده هستند و ممکن است نتوان آنها را بهراحتی حل کرد. در این فضا نخستین و مهمترین خواسته ما پررنگتر شدن نقش انجمن است. منظور از پررنگ شدن نقش انجمن، نقشآفرینی بیشتر آن است. انجمن میتواند بازوی اجرایی وزارتخانه در این صنعت مهم باشد. وقتی این اتفاق افتاد میتوان به مشکلات دیگر پرداخت. انجمن درحالحاضر ۱۰ عضو دارد.
تعداد اعضا ملاک نیست
رئیس انجمن ضمن اشاره به این مطلب گفت: البته تعداد اعضا بههیچعنوان ملاک خوبی برای قضاوت در مورد اهمیت آن نیست. باید توجه داشت که صنعتی مثل صنعت ما، بیشتر از این ظرفیت و کشش ندارد. مگر در کشوری مثل آمریکا چند شرکت مهم در حوزه ماشینآلات راهسازی فعالیت میکنند. در ژاپن که حرف زیادی برای گفتن دارد تعداد شرکتهای اصلی زیر ۵ تاست.
جای خالی دیپلماسی اقتصادی
علیرضا آذری در تکمیل این بخش از موضوع افزود: درحالحاضر با ۲۰ درصد ظرفیت خود، کار میکنیم. پائین آمدن ظرفیت دو دلیل اساسی دارد. در زمینه انتقال پول و تامین قطعه با مشکلات و موانع زیادی روبهرو هستیم. نظام بانکی باید در زمینه انتقال پول به ما کمک کند. علاوه بر صمت، وزارت خارجه هم میتواند از طریق دیپلماسی اقتصادی به ما کمک کند. اعضای اتاقهای مختلف و سفرای ما در کشورهای خارجی میتوانند موثرتر از اینها عمل کنند. این در حالی است که قسمت بازرگانی سفارتخانه کشورهای دیگر بهشدت فعال هستند. در حالیکه ما خودمان باید هزینه کنیم و نیرو بفرستیم. در مورد صادرات هم باید توجه داشت که ابتدا باید بانکها ورود کند و در همه جای دنیا همینگونه است. بانک قبل از صادرکننده، وارد میشود و فضاسازی میکند. متاسفانه بانکهای ما کاملا با این نوع فعالیتها بیگانهاند. صفر تا صدبار صادرات به دوش خود تولیدکنندگان است.
چرا از انجمن استعلام نمیکنند؟
وی در ادامه گفت: وقتی شرایط خوب است وزارتخانهها شدیدا به واردات رو میآورند و وقتی شرایط خوب نیست که هم پولی نمانده است. درهرحال به تولیدکننده داخلی ظلم میشود. باید از این روزمرگی خارج شد و برنامه کوتاه و بلندمدت داشت. آیا وزارت راه که قصد دارد فلان تعداد ماشینآلات را وارد کند نباید ابتدا از ما یک استعلام بگیرد؟ وقتی تولیدکنندگان داخلی با ۲۰ درصد ظرفیت کار میکنند چرا نباید ابتدا از ما استعلام بگیرند؟ در ترکیه، نیازمندیهای کشور را در درجه اول از تولید داخل، تامین میکنند و اگر لازم شد به واردات رو میآورند.
کار کردن با چینیها هم سخت شده
رئیس انجمن تولیدکنندگان ماشینآلات راهسازی در پایان تصریح کرد: قبلا با بهترین شرکتهای اروپایی در ارتباط بودیم. بهعنوانمثال در زمینه تامین بعضی قطعات روابط تنگاتنگی با زد اف آلمان داشتیم. وقتی عرصه بر ما تنگ شد به ناچار با شرکتهای چینی همکاری کردیم. البته الان همکاری کردن با چینیها هم سخت شده است. بعضی از شرکتها از فروش جنس به ایران خودداری میکنند. انتقال ارز بهسختی انجام میشود. از طرف دیگر هزینه تولید بهشدت بالا رفته است. اگر بخواهیم بهاندازه سال گذشته تولید داشته باشیم باید ۴۰ برابر، سرمایهگذاری کنیم. دور زدن تحریمها هم بهنوبه خود بر هزینه تولید اضافه میکند.
محمود بندرچی، مدیر برگزاری نمایشگاه بینالمللی ماشینآلات معدنی و راهسازی در تکمیل سخنان امینزاده گفت: در این حوزه هم باید مثل حوزههایی مثل اکتشاف، معادن و صنایع غیرفلزی سمتی به نام مدیریت کل تعریف شود. مدیرکل این حوزه باید از همین بدنه رشد کرده باشد. فقط در این صورت است که حرف اهالی این صنعت شنیده خواهد شد. علاوه بر این دیگر متولیان مربوط به این حوزه باید در یک چنین نشستهایی حضور داشته باشند تا بتوان از سطح حرف و شعار فراتر رفت و اقدامات عملی انجام داد.
از گمرک راضی هستیم
امینزاده، رئیس هیئتمدیره دلتا راه ماشین در ادامه افزود: الان با مدیرکلی سروکار داریم که مدیرکل نیرومحرکه است. عنوان نیرومحرکه، طیف گستردهای از صنایع را شامل میشود. سر او بهقدری شلوغ است که عملاً امکان دیدار با او وجود ندارد. خوشبختانه چند وقتی است که در زمینه گمرک با ما همکاری میشود و بار ما در عرض سه یا چهار روز، ترخیص میشود. گمرک کارش را به نحو احسن انجام میدهد.
ارسال نظر