|

مدیر توسعه فناوری سازمان صنایع کوچک ایران عنوان کرد:

رفع نیازهای فناورانه واحدهای صنعتی در ۱۴ استان کشور

مدیر توسعه فناوری سازمان صنایع کوچک ایران گفت: انتقال فناوری و رفع نیازهای فناورانه واحدهای صنعتی در ۱۴ استان کشور انجام شده و امیدواریم به زودی در ۳۱ استان کشور نیز نهایی شود.

گسترش‌نیوز: برنامه "گفت و گوی اقتصادی" با موضوع جلوگیری از واردات تولیدات مشابه و ارتقای کیفیت تولیدات داخل با حضور دکتر طهمورث لاهوتی اشکوری مدیر توسعه صنعتی و فناوری سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران و ارتباط تلفنی با مهندس حمیدرضا خانپور رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی استان قزوین از شبکه رادیویی گفت و گو پخش شد.

لاهوتی توانمندسازی و کاهش هزینه تولیدی را از مهم ترین الزامات افزایش میزان رقابت پذیری کالاهای داخلی عنوان کرد و گفت: کاهش هزینه تولید نیازمند اهتمام و توجه ویژه کلیه دستگاه ها و نهادهای حمایتی از جمله در حوزه مالیاتی و تامین اجتماعی است.

مدیر توسعه صنعتی و فناوری سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران با بیان اینکه در این زمینه با کمبود قوانین و مقررات مواجه نیستیم افزود: مشکل اصلی مربوط به بی درایتی در اجرای قوانین است متاسفانه برخی اقدامات دستگاه های اجرایی در زمان مناسب انجام نمی شود. به عنوان مثال پرونده های مالیاتی و تامین اجتماعی برخی کارخانجات مربوط به پنج یا ده سال گذشته در شرایط امروز تحریمی رسیدگی می شود.

این مقام مسئول با تأکید بر ضرورت رقابت پذیری تولیدات داخلی گفت: در شرایط بازار انحصاری میزان توانمندی و رقابت پذیری کالاهای تولید افزایش نخواهد یافت.

وی ادامه داد: ۹۴ درصد واحدهای صنعتی کشور کوچک و متوسط اند و خود به تنهایی قادر به مدیریت تولید و بازار نیستند. لذا همه صنایع اعم از کوچک و متوسط و بزرگ باید به صورت همزمان توانمند شوند تا رقابت پذیری در آنها شکل بگیرد.

لاهوتی با اشاره به اینکه واحدهای بزرگ به دلیل برخورداری از ساختار سازمانی مشخص و تمکن مالی توان استفاده از نیروهای متخصص در حوزه های مختلف را دارند گفت: این واحدها کمتر با مشکلاتی از قبیل داشتن یک مدیر توسعه بازار مواجهند. در این میان واحدهای کوچک و متوسط می توانند به عنوان پیمانکار واحدهای بزرگ فعالیت کنند و کیفیت محصولات تولیدی خود را ارتقا ببخشند. لذا در وهله اول باید مهارت های مدیریتی بر اساس نیاز واحدها ارائه شود و در مقابل، واحدها نیز ملزم به استفاده از نیروهای دارای مهارت فنی و مدیریتی شوند.

مدیر توسعه صنعتی و فناوری سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران با تأکید بر توجه واحدهای تولیدی به فناوری روز و شناسایی نیاز فناورانه واحدهای صنعتی افزود: این کار نیازمند استفاده از ظرفیت مشاوران و اساتید دانشگاه و شناسایی و پیوند گروه علمی با صنعتگران است.

وی در ادامه یادآور شد: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، وزارت علوم و سازمان صنایع کوچک ذیل سیاست های وزارت صمت این بستر را تحت عنوان "بازار منطقه ای" فراهم کرده است. انتقال فناوری و رفع نیازهای فناورانه واحدهای صنعتی در ۱۴ استان کشور انجام شده و امیدواریم به زودی در ۳۱ استان کشور نیز نهایی شود.

لاهوتی با تأکید بر لزوم استفاده واحدهای صنعتی از ظرفیت شرکت های مدیریت صادرات برای موفقیت در بازارهای خارجی گفت: واحدهای صنعتی بزرگ، بازار مصرف را در خارج از کشور شناسایی کرده و با توجه به تیم های در اختیار، به راحتی محصول خود را صادرات می کنند اما برای یک واحد کوچک صرفه اقتصادی ندارد در نتیجه به روش خطا و ازمون پیش می روند، لذا بخش زیادی از این شکست ها و تعطیلی ها در واحدهای کوچک و متوسط به واسطه بی تدبیری آن ها در مدیریت کار است.

در پایان این "گفت و گوی اقتصادی" رادیو گفت و گو، خانپور ارتقای کیفیت محصولات داخلی را از مولفه های اصلی رقابت پذیری کالا در بازار دانست و افزود: برای حمایت از کالای ایرانی و ترغیب مردم به خرید باید کیفیت محصولات داخلی را ارتقا دهیم.

وی همچنین گفت: متاسفانه کاهش کیفیت بعد از انعقاد قرارداد، عدم نظارت دقیق و عملکرد جزیره ای دستگاه ها در استانداردسازی و اطلاع رسانی باعث سودجویی هایی در این حوزه شده است.

رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی استان قزوین با تأکید بر اینکه باید از واردات کالاهای مشابه به صورت عملیاتی و نه صرفاً اسمی جلوگیری شود مطرح کرد: در برخی موارد با وجود ممنوعیت واردات محصولات اما قاچاق نیز ایجاد می شود لذا کار باید مدیریت شود.

خانپور یادآور شد: همه باید دست به دست هم داده و تولید داخل را کمک کنیم اما به شرطی که سوء استفاده نشود. در گذشته یک واحد صنعتی لوازم خانگی کلیه محصولات را از چین وارد می کرد اما به اسم تولید ملی و داخل می فروخت، این مسائل نیازمند نظارت است.

منبع: رادیو گفتگو

کدخبر: 56867

ارسال نظر