در گفتگوی گسترش نیوز با مدیرعامل شیشه مرند مطرح شد:
آیا دولت این ۴۰۰ نفر را شاغل میکند؟
کارخانه گسترش الیاف مرند در صورت حل شدن مشکلاتش میتواند موجب اشتغال مستقیم ۴۰۰ نفر شود.
گسترش نیوز: در سال رونق تولید, اولویت دادن به خروج واحدهای تولیدی و صنعتی از رکود، حمایت از کارآفرینان برتر، پیگیری اقتصاد مقاومتی و اتمام پروژههای نیمهکاره از جمله گامهای مثبتی است که در راستای رونق دادن به تولید باید سرلوحه کار مسئولان قرار گیرد. در همین راستا با مدیرعامل یکی از این واحدهای تولیدی که در صورت رفع مشکلاتش میتواند نقشی مهمی در صنعت شیشه بازی کند به گفتگو نشستیم. با گسترش نیوز همراه باشید.
کارخانهای با ظرفیت تولید ۴۰۰هزار تن الیاف در سال
محمد حاتمی, مدیرعامل و عضو هیئتمدیره شرکت گسترش الیاف شیشه مرند اظهار داشت: یکی از مهمترین طرحهای صنعتی که درحالحاضر میتواند موردتوجه قرار گیرد طرح احداث کارخانه «الیاف شیشه» در ناحیه صنعتی زنوز مرند واقع در استان آذربایجان شرقی است. هدف از اجرای این طرح، تولید سالانه ۳۰۰ هزار تن انواع الیاف شیشه در داخل کشور برای پاسخگویی به نیاز داخلی و جلوگیری از خروج ارز به منظور واردات این محصول است. در صورت رسیدن این کارخانه به مرحله تولید، تامین نیاز داخلی به مصارف الیاف شیشه، برای تولیدکنندگان لولههای GRP، تولیدکنندگان عایقهای رطوبتی (ایزوگام)، تولیدکنندگان قطعات کامپوزیتی فایبرگلاس، صنایع حملونقل (ریلی، دریایی، هوایی، خودرو) صنایع نفت، گاز و پتروشیمی، صنایع آب و فاضلاب و بسیاری از قطعات مصرفی صنایع مختلف مرتفع خواهد شد.
حاتمی در ادامه افزود: قرارداد احداث کارخانه تولید الیاف شیشه مرند در سال ۱۳۹۴ بین سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران و شرکت گسترش الیاف شیشه مرند از یکسو و کنسرسیوم چینی ژانگفوسینوما با تعهد صادرات نیمی از محصولات به امضا رسید ولی پس از گذشت یک سال از عقد قرارداد و محقق نشدن فاینانس و سایر دلایل این قرارداد بهصورت خودکار لغو شد؛ لکن دستاندرکاران طرح بر آن شدند تا از فرصت بهدستآمده دوران برجام استفاده کرده و راه را برای ورود شرکتهای معتبر اروپایی باز بگذارند.
اشتغالزایی ۴۰۰ نفری
مدیرعامل شرکت گسترش الیاف مرند در تکمیل سخنان خود گفت: در همین راستا مناقصه بینالمللی دیگری برگزار شد و رزومه و سوابق چندین شرکت معتبر و مهم خارجی موردبررسی قرار گفت اما به دلایل مختلفی مانند بالا بودن قیمتهای پیشنهادی و عدم ارائه تضامین لازم، شرکتهای داوطلب و علاقهمند به همکاری در این زمینه موفق به جلب رضایت و اعتماد مدیران ذیربط نشدند. از همین رو لاجرم، دوباره کنسرسیوم چینی برای عقد قرارداد موردتوجه قرار گرفت. تحقق این موضوع موجب اشتغالزایی ۴۰۰ نفر بهصورت مستقیم و بیش از ۱۲ هزار نفر بهصورت غیرمستقیم میشود و نقش مهمی در ایجاد اشتغال در شمال غرب کشور خواهد داشت. این امر نیز نیازمند ترک تشریفات مناقصه و سپس اخذ دوباره مجوز شورای اقتصاد و غیره ... بود. پس از 8 ماه پیگیری, مجوز لازم دریافت شد و درحالحاضر در انتظار اخذ تضمیننامه موضوع ماده ۶۲ قانون محاسبات عمومی و صدور گواهی مسدودی ارزی است تا با انعقاد قرارداد سهجانبه در بانک مرکزی ، مقدمات ساخت کارخانه با مشارکت کنسرسیوم چینی مهیا شود.
.
ارسال نظر