عضو هیئترئیسه اتحادیه میادین میوه و ترهبار در گفتگو با گسترشنیوز:
قیمت سیبزمینی زیر ۳ هزار تومان میآید
عضو هیئتمدیره اتحادیه میادین میوه و ترهبار تهران گفت قیمت سیبزمینی در حال کاهش است و با ورود سیبزمینی همدان، قیمت به زیر ۳ هزار تومان خواهد رسید.
گسترشنیوز: هفته گذشته قیمت سیبزمینی به طرز بیسابقهای افزایش یافت. آیا قیمت این محصول مهم، ارزان میشود؟ آیا دلیل گرانی سیبزمینی، صادرات آن است؟ برای یافتن پاسخ این سوالات با عضو هیئتمدیره اتحادیه میادین میوه و ترهبار به گفتگو نشستیم. با گسترشنیوز همراه باشید.
دلیل اصلی گرانی سیبزمینی
اکبر یاوری، عضو هیئتمدیره اتحادیه میادین میوه و ترهبار در رابطه با دلیل گرانی سیبزمینی اظهار داشت: معمولا چرخه تولید در اول تیرماه عادی و طبیعی است و مشکلی نداریم اما بارشهای سنگین و سیلابها و سرمای امسال، چرخه تولید را ۴۰ روز به تاخیر انداخت. علاوه بر این متضرر شدن کشاورزان در سالهای گذشته باعث شد که سطح زیر کشت کاهش یابد.
موجودی انبارها در راه بازار
اکبر یاوری در ادامه افزود: البته الان قیمت سیبزمینی در حال متعادل شدن است. قیمت هر کیلو سیبزمینی در میادین بین ۴ تا ۵ هزار تومان است. این روند کاهشی، ادامه خواهد یافت و بهزودی، خردهفروشان هم قیمتهای خود را کاهش خواهند داد. سیبزمینی همدان درراه است و از اول برج ۵ وارد بازار میشود. ورود سیبزمینی کرمانشاه، لرستان و عجبشیر و اصفهان باعث شده است قیمتها شکسته شود. علاوه بر این فصل کشت هم تمام شده و موجودی انبارها و سردخانهها به قیمت پایه ۳ تا ۴ هزار تومان وارد بازار شدهاند. حدود ۵۰۰ تن سیبزمینی در بازارهاست و آنهم بهزودی به بازار میآید. به مردم قول میدهم که تا اول مردادماه قیمت سیبزمینی به زیر ۳ هزار تومان خواهد رسید. استان همدان ظرفیت تولید بسیار بالایی دارد.
گرانی به خاطر صادرات نبود
وی در پاسخ این سوال که آیا «لغو ممنوعیت صادرات را منطقی میدانید؟» تصریح کرد: صادرات نقشی در افزایش قیمت نداشته است. باید به این نکته مهم توجه داشت که سطح زیر کشت سیبزمینی در هرسال، ۱۸۰ هزار هکتار است و تولیدکنندههای ما تقریبا ۵ میلیون تن تولید میکنند. از طرف دیگر صادرات سیبزمینی در بالاترین مقدار خود ۱۲ درصد است و هرسال بهطور میانگین ۶۰۰ تا ۶۵۰ هزار تن سیبزمینی صادر میشود. نرم جهانی و سرانه مصرف سیبزمینی ۲۵ کیلو و در ایران ۴۰ تا ۴۵ کیلوگرم است. بهعبارتدیگر تولید ما ۵ میلیون تن و مصرف داخلی سه و نیم میلیون تن است. یک و نیم میلیون تن مازاد را باید صادر کرد. اگر یادتان باشد در سالهای قبل کار به جایی کشید که کشاورزان مجبور به دفن محصول خود شدند یا آن را به رایگان و جلوی درب خانهّهای مردم، به آنها تحویل میدادند.
یاوری در تکمیل این بخش از سخنان خود گفت: صادرات نهتنها به حال کشاورزان مفید خواهد بود بلکه ارزآوری به دنبال میآورد. علاوه بر این تجار و بازرگانان ما بهسختی توانستهاند به بازارهای خارجی وارد شوند و سهم خود را پیدا کنند و عقبنشینی آنها باعث میشود که کشورهای دیگر بازار آنها را تصاحب کنند و ما از گردونه رقابت خارج شویم.
ارسال نظر