عدم مدیریت بازار میوه، خرابی به بار آورد
مدیرعامل اتحادیه باغداران تهران گفت: ممنوعیت صادرات و انجام ذخایر احتیاط ملی بر اساس مشورتهای اشتباهی که مغرضانه به دولت دادند، باعث شد بیش از هزار تن از سیب ذخیره شده در انبارها کیفیت خود را از دست دهد.
گسترشنیوز: مجتبی شادلو مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونیهای کشاورزی باغداران تهران اظهار کرد: ۹۰۰ تن سیبی که در دماوند خراب شده است در قالب ذخایر احتیاطی ملی بود؛ اما از آنجا که عدهای نیت خیر نداشتند از اواخر سال گذشته مکررا به دولت مشورتهای غیر واقعی و بر اساس خواستههای خود دادند، مبنی بر اینکه میزان تولید کم است و اجاره صادرات ندهید.
وی افزود: به همین منظور دولت علاوه بر ذخیره میوه برای تنظیم بازار شب عید متناسب با نیاز هر استان، ۷ تا ۸ هزار تن سیب برای ذخیره احتیاط ملی نیز ذخیره کرد تا بازار دچار چالش شدید نشود.
مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونیهای کشاورزی باغداران تهران ادامه داد: مقداری از سیبهای طرح ذخایر احتیاطی ملی در دماوند ذخیره شد تا در بهار به بازار عرضه شود و تا خرداد ماه نیز نگهداری شدند؛ اما دیدند که مشورتهای داده شده، درست نبود و با کمبود مواجه نشدیم.
وی تصریح کرد: وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز کار اشتباهی کرد و صادرات سیب را از ۱۵ اسفند سال ۹۷ تا اوایل اردیبهشت امسال به خاطر همین مشورتها ممنوع کرد، زیرا فکر میکردند که بازار از سیب خالی میشود.
شادلو اظهار کرد: بسته شدن صادرات و انجام ذخایر احتیاط ملی براساس مشورتهای اشتباهی که صورت گرفته بود، باعث شد که بخشی از سیب ذخیره شده در انبارها کیفیت خود را از دست دهد.
وی تاکید کرد: اوایل اردیبشت ماه متوجه شدند که میزان تولید سیب در کشورمان کم نیست و میزان زیادی سیب مردم، غیر از سیبهای تنظیم بازاری در سردخانهها موجود است که آنها نیز به بازار عرضه شد.
شادلو گفت: در نهایت تصمیم گرفته شد این سیبها (ذخایر احتیاطی) آزاد شود، اما زمانی بود که سیبهای تازه نیز به بازار آمدند و دیگر از آن سیبها استقبال زیادی نشد.
شادلو گفت: بخشی از این سیبها که ظرفیت صادراتی دارند صادر میشود و بخش دیگری نیز که ظرفیت تازه خوری ندارد به صورت کنسانتره به دیگر کشورها صادر خواهند شد.
وی در پاسخ به اینکه چرا سیبهای سردخانهای به این اندازه دیر در بازار عرضه کردید گفت: این ذخیره احتیاطی بود و باید تا زمانی که سیب تازه به بازار میآمد نگهداری میشد.
بیش از هزار تن از سیب ذخیره احتیاطی ملی خراب شد
وی گفت: از ۸ هزار تن ذخیره احتیاطی سیب، کمتر از ۷ هزار تن به بازار عرضه شد و هزار و خردهای تن از آن باقی ماند، یعنی ۸۰ درصد از این ذخیره به وقت خود به بازار عرضه شد.
بازرس اتحادیه سراسری تعاونیهای کشاورزی باغداران ایران با بیان اینکه دو ماه، زمان موثر صادرات سیب در اسفند و فروردین ماه است افزود: با ایجاد ممنوعیت به صادرات لطمه وارد شد و بازار صادراتی ما در هندوستان، افغانستان و عراق به خاطر نگرانی دولت و مشورتهای اشتباه از دست رفت.
منبع: تسنیم
ارسال نظر