اختصاصی گسترشنیوز:
سه فیلمی که هر تاجری باید ببیند / همه بچهزرنگها در اتاق
کمی شانس و موقعیتسنجی میتوانست باعث شود که این شرکت؛ غول گوشیهای هوشمند، تبلت و لبتاب باشد.
گسترشنیوز: جنگ تجاری بین آمریکا و چین تازگی ندارد اما در دوران دونالد ترامپ به نقطه جوش رسید. فیلم Trump's Trade War عواملی که باعث میشود نبرد تجاری بین این دو کشور هیچوقت بهطور کامل حل نشود و هر از چندگاهی شدت یابد را زیر ذرهبین قرار میدهد. بهراستی فرازوفرود تعرفههای تجاری بین دو کشور تا چه حد بر زندگی و وضعیت معیشتی شهروندان این دو ملت تاثیر میگذارد؟
ترامپ از همان ابتدا و در کارزار انتخابات ریاستجمهوری قول داده بود که تعرفههای تجاری میان آمریکا و چین را متعادل کند. او به انتخابکنندگان گفته بود که این عدمتعادل همیشه به زیان مردم آمریکاییها بوده اما روسای جمهوری قبلی علیرغم اطلاع از این موضوع، همیشه چشم خود را بستهاند و از رویارویی تجاری مستقیم با چینیها خودداری کردهاند. اقدامات تهاجمی ترامپ با واکنش مشابه حکومت چین مواجه شد. عاقبت این جنگ به کجا میکشد؟ فلیمساز میخواهد مخاطب را به زرادخانه تسلیحات تجاری دو طرف جنگ ببرد و امکانات و گزینههایی که چینیها و آمریکایی در اختیار دارند را به نمایش بگذارد.
جادوی همگانی
در سال ۱۹۹۰ شرکتی به نام General Magic از اپل منشعب شد. بسیاری از مردم حتی نام این شرکت را نشنیدهاند بااینحال طوفانی که این شرکت به پا کرد اهالی سیلیکون ولی را مسحور خود کرد. بههرحال مشکل آن بود که مدیران این شرکت بسیار جلوتر از زمان خود بودند. دنیای دهه ۹۰ هنوز آمادگی ایدههای انقلابی و مبتکرانه آنها را نداشت. بزرگان کسبوکار از داستان تلخ Gneral magic با حسرت یاد میکنند. کمی شانس و موقعیتسنجی میتوانست باعث شود که این شرکت؛ غول گوشیهای هوشمند، تبلت و لبتاب باشد. بههرحال خالقان general magic عصر جدید فناوری و درک ما از آن را از اساس دگرگون کردند. چه شد که کارآفرینان و بنیانگذران این شرکت شکست خوردند؟ اگر میخواهید به جواب این سوال برسید حتماً مستندی که در سال ۲۰۱۹ به همین نام (generl magic ) ساخته شده است را تماشا کنید.
انرون: زیرکترین مردان اتاق ( Enron: The Smartest Guys in the Room )
Genera magic قبل از آنکه به سودآوری نجومی برسد نابود شد اما امپراتوری انرون پسازآنکه به درآمد افسانهای رسید متلاشی شد. انرون شرکت عظیمی بود که در زمینه برق و انرژی فعالیت میکرد. بهطور خلاصه آنچه نقطه قوت انرون بود موجب مرگش شد. انرون در زمینه فناوری و ابتکارات دنیای برق و انرژی حرفهای بسیاری برای گفتن داشت اما این نوآوریهای مالی و طراحی الگوهای متفاوت سرمایهگذاری بود که شرکت را به یکی از سنگینوزنهای بازار تبدیل کرده بود. در سال ۲۰۰۱ مشخص شد که انرون سود واقعی خود را بسیار بیشتر از آنچه بوده، گزارش کرده است. خیلی زود پرونده انرون و تقلبهای حسابداری آن، بزرگترین رسوایی مالی تاریخ ایالاتمتحده را رقم زد. مشخص شد که هفتمین شرکت بزرگ آمریکا بسیاری از شخصیتهای سیاسی را هم آلوده کرده است. فاجعه انرو نشان داد که با شیوههای پیچیده حسابداری میتوان سازمانهای ناظر را مدتها فریب داد اما ماه همیشه پشت ابر نمیماند. مدیر مالی انرو به ۱۰ سال حبس محکوم شد اما سخنرانیهایی که بعد از آزادی درباره اخلاق کسبوکار ایراد کرد با استقبال شرکتها و صاحبان کسبوکارها مواجه شد. Enron: The Smartest Guys in the Room جزئیات ظهور و افول این شرکت را به نمایش میگذارد.
ارسال نظر