|

در گفتگوی گسترش‌نیوز با سخنگوی اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی تشریح شد:

شرایط صدور مجوز برای کسب‌وکارهای آنلاین + هزینه

همه مشاغلی که جز مشاغل صنفی باشند را می‌توان به صورت آنلاین دایر کرد.

گسترش‌نیوز: اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی، جوان‌ترین عضو خانواده صنفی کشور به شمار می‌آید. برای عضویت در این اتحادیه و دایر کردن یک کسب‌وکار آنلاین چگونه باید عمل کرد؟ برای یافتن پاسخ سوال خود با سخنگوی اتحادیه به گفتگو نشستیم.

olfatnasab1.jpg

شکایتی که پس گرفته شد

سخنگوی اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی ایران در ارتباط با شکایت شهرداری تهران از این اتحادیه اظهار داشت: شهرداری شکایت خود را پس گرفته است. مسئولان شهرداری بر این اعتقاد بودند که رانندگان تاکسی‌‌های اینترنتی، عوارض نداده‌اند و عوارض آنها باید توسط اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی پرداخت شود. استدلال شهرداری این است که متولی حمل‌ونقل شهری است. شکایت به درستی تنظیم نشده بود بنابراین قاضی خواستار شکایت دوباره شد. این اتفاق افتاد اما در نهایت شهرداری شکایت خود را پس گرفت.

رضا الفت‌نسب در پاسخ این سوال که به لحاظ قانونی آیا «هر شغلی را می‌توان به صورت آنلاین راه‌اندازی کرد؟» اظهار داشت: در این باره محدودیت خاصی وجود ندارد. تمامی مشاغلی که جز مشاغل صنفی باشند را می‌توان به صورت آنلاین دایر کرد.

مخالفت‌ها کم شده است

کسب‌وکارهای آنلاین در چند سال گذشته همواره با مخالفت‌هایی روبرو بوده‌اند. سخنگوی اتحادیه کسب‌وکارهای مجازی ضمن اشاره به این موضوع تصریح کرد: مخالفت‌هایی که در ابتدای امر می‌شود طبیعی است. اتحادیه‌های دیگر اوایل برخورد چندان خوبی با این اتحادیه نداشتند. اکنون از شدت مخالفت‌ها کم شده اما هنوز شاهد مقاومت و مخالفت هستیم. بااین‌حال سعی کرده‌ایم روابط خوبی با اتحادیه‌ها داشته باشیم. به‌عنوان‌مثال اگر شکایتی دریافت کنیم که به نظر کارشناسی و فنی نیاز داشته باشد مورد را به اتحادیه مربوطه ارجاع می‌دهیم که نظر تخصصی خود را به ما اعلام کند و ما نظر آنها را به‌عنوان کارشناس، ملاک قرار می‌دهیم. در اتاق صنف ایران هم به‌طور مستمر دنبال این موضوع بوده‌ایم که کمک‌کننده باشیم و یک فضای مثبت و مشترک ایجاد کنیم. اکنون هم آمادگی خود را اعلام می‌کنیم و می‌توانیم به اهالی اتحادیه‌های غیرآنلاین کمک کنیم که بتوانند به حوزه‌ کسب‌وکار آنلاین وارد شوند. آنها باید ما را همراه و همکار خود بدانند.

شرایط صدور مجوز

وی در ارتباط با نحوه صدور مجوز فعالیت صنفی اظهار داشت: طبق ماده ۸۷ آئین‌نامه متقاضی ابتدا باید یک وب‌سایت دایر کند، هم‌زمان برای دریافت نماد اعتبار الکترونیک تقاضا دهد و مراحل لازم برای دریافت جواز کسب را طی کند. وب‌سایت باید امکان صدور فاکتور داشته باشد، سبد خرید داشته باشد و محصولات عرضه‌شده در آن کاملاً قانونی باشد. در صورت وجود این شرکت‌ها، مجوز کسب‌وکار حداکثر ظرف مدت ۱۵ روز صادر می‌شود. در حال حاضر مقدار ورودی برای سال اول، ۸۰۰ هزار تومان است. سالیانه ۳۰۰ هزار تومان هم به‌عنوان حق عضویت باید پرداخت شود. از دولت خواسته‌ایم مبلغ ورودی از کسب‌وکارهای نوپایی که ماهیت حقیقی دارند و کمتر از ۵ نفر هستند دریافت نشود که البته هنوز پاسخی به ما داده نشده است.

اقامتگاه ملاک قرار می‌گیرد

آیا برای راه‌اندازی کسب‌وکار آنلاین به دفتر و فضای فیزیکی هم نیاز است؟ الفت‌نسب در پاسخ این سوال گفت: اتحادیه صرفاً به وب‌سایت مجوز می‌دهد. خوشبختانه آئین‌نامه به‌خوبی تعدیل‌شده و فقط اقامتگاه متقاضی، ملاک قرار می‌گیرد. وب‌سایت‌ها به طور مستمر مورد نظارت قرار می‌گیرند. همه آنها ماهی یک‌بار ارزیابی می‌شوند. نوع دیگر نظارت، تصادفی است. یعنی به‌صورت تصادفی تعدادی از آنها را تعیین و نظارت حضوری انجام می‌شود. تجربه نشان داده است که نظارت دقیق بر وب‌سایت، میزان تخلفات را به حداقل می‌رساند. شکایات هم حکم سرنخ را بازی می‌کنند و نظارت و بازرسی‌های اتحادیه را موثرتر می‌کنند. در یک سال و نیم اخیر حدود ۳ هزار مورد تخلف داشته‌ایم که همه آنها بررسی شده‌اند. در حال حاضر همه کسب‌وکارهای بزرگ و شناخته‌شده از دیجی کالا گرفته تا اسنپ، دیوار، شیپور، نت‌برگ و ... عضو اتحادیه هستند. اتحادیه در حال حاضر ۱۲۰۰ عضو در سراسر کشور دارد.

وی در پایان افزود: یکی از مشکلات پیش‌روی ما، عدم آگاهی سازمان‌های دولتی از فضای کسب‌وکارهای مجازی است. امیدواریم دولت در بدنه خود شرایطی را فراهم آورد که مدیران و کارشناسان دولتی فضای کسب‌وکار آنلاین را بشناسند که خدای‌نکرده برخوردهای سلیقه‌ای شکل نگیرد و موجب ضرر و زیان فعالان این حوزه نشود.

کدخبر: 68834

ارسال نظر

 

آخرین اخبار

پربازدیدترین