در گفتگوی گسترشنیوز با رئیس اتحادیه گرمابهداران و ماساژ مطرح شد:
جولان لشکر ماسورهای غیرقانونی در تهران + هزینه دوره آموزش
شرط اتحادیه برای صدور مجوز آن است که فرد تحتنظر سازمان فنیحرفهای، وزارت بهداشت یا فدراسیون پزشکی ورزشی، آموزش دیده باشد.
گسترشنیوز: روزبهروز به تعداد شرکتهایی که در زمینه آموزش ماساژ فعالیت میکنند افزوده میشود. آیا مدرکی که این موسسات صادر میکنند معتبر است؟ برای یافتن پاسخ این سوال با رئیس اتحادیه گرمابهداران، سونا و ماساژ به گفتگو نشستیم. با گسترشنیوز همراه باشید.
در آگهی یکی از شرکتها گفته شده است که ۱۲ نوع مدرک ارائه میکند. اپراتور شرکت در پاسخ سوال من میگوید هزینه دوره ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است. تایلندی ریلکسی، (سوئدی ورزشی) سروصورت و پاکسازی، سنگ داغ، ماساژ رفلکسولوژی، بادکش درمانی، شمع گیاهی، شیرعسل، شکلات داغ، هربال ماساژ و رگگیری آموزش داده میشود. در ادامه میگوید هزینه دوره ۵ و ۲ سبکی، به ترتیب یکمیلیون و ۱۰۰ و ۷۰۰ هزار تومان است.
اپراتور شرکت دیگر میگوید: دوره ماساژ رفلکسولوژی ارائه میکنیم. دوره به صورت مجازی برگزار میشود. طول دوره ۹۰ ساعت است. شهریه دوره ۴۰۰ هزار تومان است.
هر دو ادعا میکنند که مدرک صادرشده، اعتبار داخلی و بینالمللی دارد و با استفاده از آن میتوان در مراکز درمانی و ورزشی داخل و خارج کشور کار کرد. مدرکشان کد پیگیری دارد و میتوان اعتبار آن را استعلام کرد.
میگویند در صورت تمایل سیلابس دورههای آموزشی خود و نمونهای از کار خود را برای علاقهمندان ارسال میکنند.
فقط ۲۲ واحد صنفی قانونی هستند
آیا این نوع ادعاها واقعیت دارد؟ سیدی مهدی سجادی نیری، رئیس اتحادیه گرمابهداران، سونا و ماساژ در پاسخ این سوال اظهار داشت: اتحادیه در امر آموزش دخالت ندارد. شرط اتحادیه برای صدور مجوز آن است که فرد تحتنظر سازمان فنیحرفهای، وزارت بهداشت یا فدراسیون پزشکی ورزشی، آموزش دیده باشد. مدرکی که توسط شرکت خصوصی صادر شده باشد مورد تائید ما نیست و این شرکتها غیرقانونی هستند. در تهران حدود ۲۲ واحد صنفی مجوزدار در این حوزه فعالیت میکنند.
معنای حرف رئیس اتحادیه آن است که با استفاده از این نوع مدارک نمیتوان به صورت قانونی کار کرد. مدارکی که شرکتهای غیرقانونی صادر میکنند ممکن است در کشورهای دیگر، اعتبار داشته باشد اما مورد تائید اتحادیه نیست.
ماساژ به صورت علمی دنبال میشود
وی در ارتباط با اهمیت اقتصادی این خدمات گفت: در بعضی کشورها، ماساژ به یکی از بخشهای مهم اقتصاد تبدیل شده است. آنها در این زمینه کار کردهاند و این موضوع را به صورت علمی و تخصصی دنبال میکنند. در این قبیل کشورها، ماسور چند ساعت، صرفا قسمت زانو تا مچ پا را ماساژ میدهد. به نظر من دنیای ماساژ جای زیادی برای کار دارد بنابراین این حوزه باید پیشرفت کند و آمارها افزایش یابد چون در غیر این صورت بازار، انحصاری میشود. متاسفانه الان حوزه ماساژ، عمدتاً به دست کسانی افتاده که کارشان قانونی نیست. همانطور که گفتم تعداد زیادی واحد صنفی کار ماساژ انجام میدهند ولی فقط ۲۲ مورد آنها قانونی هستند.
هزینه ماساژ: حداقل ۱۰۰ هزار تومان
وی در ارتباط با هزینههای آموزش و نیز هزینه ماساژ گرفتن گفت: در ارتباط با هزینه آموزش، اطلاع دقیقی ندارم. تا جایی که میدانم حداقل حدود یکمیلیون و ۲۰۰ هزار تومان هزینه دارد. اتحادیه به موضوع نرخگذاری وارد نشده است. درمجموع وقتی تعداد واحدها بیشتر باشد بازار رقابتی میشود و هزینه ماساژ گرفتن پائین میآید. الان نرخ ماساژ از ساعتی ۱۰۰ هزار تومان شروع میشود. بعضی واحدها، نیروی خارجی دارند و بالای ۳۰۰ هزار تومان میگیرند.
روزگار سخت گرمابهداران؛ افزایش ۳۰ برابری نرخ آب
وی در ارتباط با وضعیت کلی اتحادیه گرمابهداران، سونا و ماساژ اظهار داشت: بعد از هدفمندی یارانهها وضعیت کسبوکار افتضاح شد، یعنی کار در این حوزه واقعاً توجیه اقتصادی ندارد. بسیاری از همکاران تغییر شغل دادهاند، آنهایی که ماندهاند با فلاکت ادامه میدهند. کار گرمابهها به سه حامل انرژی (آب، برق و گاز) سروکار دارد. خوشبختانه برق چندان گران نشده است دیماه سال ۸۹ هزینه آب گرمابهها ۳۰ برابر شد. هزینه هر مترمکعب از ۲۵ تومان به ۶۰۰ تومان رسید. هزینه گاز هم از ۷ تومان به ۷۰ تومان رسید. اعطای یارانه را بهانه کردند.
ارسال نظر