در گفتگوی گسترشنیوز با رئیس اتحادیه فراوردههای گیاهی مطرح شد:
سنگتمام اهالی یک صنف برای نمایشگاه خشکبار و فرآوردههای گیاهی
یادمان باشد وقتی در جنگ هستید دیگر ضوابط و چارچوبها، چندان به کار نمیآید. در این شرایط باید موقعیت و شرایط را در نظر بگیریم و روی اهداف تمرکز کنیم.
گسترشنیوز: فرآوردههای گیاهی و به خصوص زعفران همواره جایگاه مهمی در اشتغالآفرینی و ارزآوری برای کشور داشتهاند. اهالی این صنف در چه شرایطی به سر میبرند و مهمترین مشکلات پیشروی آنها چیست؟ در حاشیه نمایشگاه خشکبار، گیاهان داروئی، زعفـران ، فناوری ، صنایع و خدمات وابسته ایران فرصتی دست داد تا با رئیس یکی از اتحادیههای مهم این حوزه به گفتگو بنشینیم. در این نمایشگاه که با استقبال اهالی صنف خشکبار و گیاهان دارویی مواجه شد شرکتهای فعال در این حوزه، دستاوردهای خود را به نمایش گذاشتند. با گسترشنیوز همراه باشید.
محمدعلی رضایی، رئیس اتحادیه صادرکنندگان گیاهان دارویی، فرآوردههای غذایی و زعفران ایران اظهار داشت: با توجه به شرایط کشور و تحریمهایی که با آنها روبرو هستیم در زمینه توسعه فروش، با مشکلاتی مواجه شدهایم. شرکتهایی که در کشورهای دیگر فعالیت میکنند به خاطر تحریمها چندان راغب نیستند با شرکتّهای ایرانی کار کنند. در این شرایط جلوی همکاری بانکّهای خارجی هم گرفته میشود. این تنها بخشی از معضلات پیش روی ماست. در این شرایط باید همه توان خود را به کار بگیریم چون همانطور که رهبری فرمودند تولیدکنندگان و صادرکنندگان، سربازان و افسران صادرات هستند و باید به آنها کمک شود.
وی در پاسخ این سوال که «مشخصاً به چه نوع کمکهایی نیاز دارید؟» اظهار داشت: یادمان باشد که وقتی در جنگ هستید دیگر ضوابط و چارچوبها، چندان به کار نمیآید. در این شرایط باید موقعیت و شرایط را در نظر بگیریم و روی اهداف تمرکز کنیم. الان مهمترین هدف ما فروش و ارزآوری برای کشور است و این اتفاق حتماً باید بیفتد. مشکل دیگر به بانک مرکزی مربوط میشود. بانک مرکزی ، بازگرداندن ارز حاصل از صادرات را به یک الزام تبدیل کرده است. توجه داشته باشید که ما تمایل زیادی به بازگشت ارز به کشور داریم ولی آیا اعتبارات بانکهای خارجی، موجود و فراهم است؟ آیا سازوکاری برای بازگشت قانونی ارز به کشور وجود دارد؟ متاسفانه چنین امکانی وجود ندارد. در این شرایط صادرکننده مجبور است از طرق دیگری ارز را برگرداند.
وی در تشریح بیشتر سخنان خود اظهار داشت: بیشتر صادرکنندگان ما تولیدکننده هم هستند. بهعنوانمثال اکثر کسانی که گلاب یا زعفران میفروشند خودشان تولیدکننده هستند. بههرحال آنها نمیتوانند ارز را برگرداند و به همین دلیل، ارز خود را بهسختی وارد میکنند. بعضی مواقع، حوادثی رخ میدهد که به زیان آنها تمام میشود. کسی که در فلان کشور خارجی ارزشان را میخرد ممکن است پول آنها را بخورد.
در یک سال گذشته و به واسطه تشدید تحریمها، عرصه بر صادرکنندگان تنگ شد و کار آنها بهمراتب سختتر شد. «آیا این شرایط، تاثیر محسوسی روی صادرات گیاهان دارویی و زعفران ایران به جا گذاشته است؟» رئیس اتحادیه صادرکنندگان گیاهان دارویی، فرآوردههای غذایی و زعفران ایران در پاسخ این سوال اظهار داشت: تحت هر شرایطی، انگیزه صادرکنندگان و به خصوص کشاورزانی که در این حوزه فعالیت میکنند باید حفظ شود. کوچکترین نوسان و شوک بازار ممکن است روی وضعیت و انگیزه کشاورزان، تاثیر سوء بگذارد. کشاورز یک سال زحمت میکشد تا از نتیجه کار و تلاش خود بهرهمند شود؛ در این شرایط اگر تولیدکننده و صادرکننده نتوانند محصول خود را بفروشند کشاورز هم دلسرد میشود.
ارسال نظر